Subota, 25 Maja, 2024
Rubrika:

Brat Dritana Abazovića u VELIKOM PROBLEMU: Ugledni ginekolog podnio tužbu, traži 1,3 miliona eura odštete, tuže ga i zaposleni i pacijenti

Ljubić se posvađao sa Abazovićem, što je svima nama koji smo radili u Biocellu poznato, i tada je došlo do raskola

Privatna specijalna hirurška bolnica “Parks – Dr Dragi” iz Novog Sada tužila je kompaniju “Vincula Biotech Group” za 159,408.015 dinara ili za oko 1,3 miliona eura. Prema zvaničnim podacima u koje je Nova.rs imala uvid, kao stvarni vlasnik ove bolnice navodi se čuveni ginekolog prof. dr Aleksandar Ljubić, koji, međutim, ujedno ima učešće i u vlasništvu tužene firme. Zanimljivo je da su sa ovom kompanijom, kao i njenom drugom, propalom bolnicom, “Biocell”, povezani i Milica Đurđić, partnerka Ane Brnabić i Džihan Abazović, brat nekadašnjeg premijera Crne Gore.

Ova tužba podignuta je u vrijeme kada je jedna od najskupljih privatnih bolnica, prije svega za vantjelesnu oplodnju, Biocell u Novom Beogradu, otišla u finansijsku blokadu, a pomenuta kompanija bila je njen osnivač, piše portal nova.rs.

Prema dostupnim podacima, bolnica poznatog ginekologa iz Novog Sada, od kompanije Vincula Biotech Group traži odštetu u visini od preko 1,3 miliona eura. Međutim, i dalje nije poznat razlog zbog kojeg je ova klinika tužila poznatu firmu, protiv koje se, osim ove, vode brojni drugi milionski sporovi.

Nova.rs tim povodom pokušala je da stupi u kontakt sa dr Ljubićem, ali je on bio nedostupan.

Poslije svađe Ljubića i Abazovića bolnice otišle u blokadu

Krajem avgusta prošle godine, kada je otišla u finansijsku blokadu, bolnicu Biocell, koja je takođe u vlasništvu Vincula Biotech Group, tužile su različite firme, privatne klinike, kao i fizička lica.

„Biocell je bila ‚ćerka bolnica‘, klinike Parks-Dr Dragi iz Novog Sada. Niko od nas do skoro nije ni znao da je Ljubić i tamo vlasnik. On je praktično imao vlasništvo u obje klinike, a da bi njega izbacili iz igre, ostali suvlasnici su napravili finansijski haos. Ljubić se posvađao sa Abazovićem, što je svima nama koji smo radili u Biocellu poznato, i tada je došlo do raskola. Vincula je pukla i obje bolnice su blokirane. Ljubić je u Biocellu inače uposlio i članove porodice, svi su imali ogromna primanja, a zakup u ‘West 65‘, koliko mi je poznato, nikada nije plaćen“, kaže za Nova.rs doktorka, koja je bila zaposlena u Biocell bolnici i kojoj je ova kompanija ostala dužna dvije plate.

Ona navodi da su bivši zaposleni tužili bolnicu, odnosno osnivača, zbog neisplaćenih zarada, a sporove vode i dobavljači opreme kojima Vincula duguje novac, kao i pacijenti koji su unaprijed platili procedure vantjelesne oplodnje.

Inače, prof. dr Ljubić sada zvanično radi u privatnoj specijalnoj bolnici za ginekologiju „Pronatal“, koja je takođe poznata po procedurama za vantjelesnu oplodnju.

„Pratite i situaciju sa tom bolnicom, pa da vidimo kako će završiti“, iz iskustva priča doktorka, koja je radila u Biocellu.

Milica Đurđić u nadzornom odboru Biocell

Osim doktora Ljubića, suvlasnici Biocell bolnice, kao i članovi nadzornog odbora, bili su i Džihan Abazović, brat bivšeg premijera Crne Gore i Milica Đurđić, partnerka doskorašnje predsjednice Vlade Srbije Ane Brnabić, koja je u ovoj bolnici bila i načelnica Službe za radiologiju.

Udio u vlasništvu Vincula Biotech Group pored dr Ljubića sa 1 odsto udjela, imaju i Robne kuće Beograd biznismena Milije Babovića (15 odsto), a većinski vlasnik bila je kiparska kompanija, za koju pojedini srpski političari tvrde da je fantomska, „Ensifolia Limited“ sa 75 odsto, dok je Mark Strbad imao je 3,18 odsto, Miomir Knežević 3,82 odst, Vladimir Harhaji i Dušan Marić imali su po manje od jedan odsto.

Ipak, poslije niza neuspešnih projekata, likvidacija i finansijskih blokada, ne čudi što od pomenute kompanije različite firme potražuju milione, a najveća tražena suma je upravo od privatne zdravstvene ustanove „Parks – Dr Dragi“. Potom i od kompanije „Agro Development“, koja ih tuži za 60 miliona dinara ili pola miliona eura. Kao suvlasnici ove firme navode se Petar Grujić, Arkadi Zelmanovitch Blank i Branislav Grujić.

Naime, Branislav Grujić poznat je javnosti između ostalog i po dva velika projekta, jedan je „Prokop“ , a drugi zgrada „West 65“ u Novom Beogradu, upravo ona u čijem prizemlju je do avgusta 2023, bila smještena Biocell bolnica.

Ko je prof. dr Aleksandar Ljubić?

Prof. dr Aleksandar Ljubić je svjetski poznat ginekolog, a posebno se izdvaja po stručnosti u oblasti reproduktivne medicine i visokorizičnih trudnoća.

Školovao se na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu sa postdiplomskim obrazovanjem u Sjedinjenim Američkim Državama, Japanu, Velikoj Britaniji i Grčkoj.
Tokom proteklih nekoliko decenija uradio je desetine hiljada postupaka vantjelesne oplodnje, porođaja i tretmana visokorizičnih trudnoća. Pionir je invazivnih ultrazvučno vođenih fetalnih procedura, direktnog sazrevanja fetalnih pluća, pronalazač metode perinatalnog skrininga sluha, nehirurškog liječenja fibroida i naprednih NOTES laparoskopskih procedura.

Kreirao je SEGOVA i SEMPRE RB program za podmlađivanje jajnika i dugovječnost.

Bio je direktor GAK Višegradska od 2004. do 2013., a potom od 2013. do 2014. prelazi u privatan sektor. U tom periodu je medicinski direktor u najvećoj privatnoj zdravstvenoj ustanovi u Srbiji „Medigrup“, gdje se govorilo da za „porođaj kod Ljubića treba izdvojiti 10.000 eura“. U biografiji mu stoji da je i jedan od osnivača Vincula Biotech Group i bivši direktor BioCell Hospital u Beogradu.

Blokade projekata Vincula Biotech Group

Vincula Biotech Group d.o.o. Beograd u blokadi je od avgusta 2023, za 964.741.007,19 dinara oko 8,3 miliona eura.

Biotech Investment Group je u prinudnoj likvidaciji od avgusta 2023, za 454.347.684 dinara ili 3,9 miliona eura.

Specijalna hirurška bolnica „Parks-Dr Dragi“ Novi Sad u blokadi je od avgusta 2023, za 693.286.656 dinara ili 5,9 miliona eura.

Opšta bolnica „Biocell hospital“ je u stečaju od avgusta 2023. godine

IzvorNova.rs

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COG-CRNOGORSKA OSLOBODILAČKA GERILA
28.04.2024-08:23 08:23

Ono kad brat je potpuno iskorišćen za prljavi posa i nije više bitan. Kao papirna maramica ili higijenska gumica odbačena su braća poslije upotrebe, a umislili da će vječno biti bitni. Ih kad bi još nešto mogao da izda možda bi opet bio bitan možda bi ga srpska omladina opet nosali ali ovi put ne na rukama nego na ponosni organ.

RIR
28.04.2024-11:21 11:21

Tako ce proći i brat “Slučajnog” !

jado
29.04.2024-03:51 03:51
Reply to  RIR

neka tako prodju svi du*olizaci i oni koji su hljeba jeli od izdaje nase CG, sve pare na sud i apoteku trosili……………… neljudi, luzeri……

Krsto
29.04.2024-18:16 18:16

AV ne daje pare tek tako…Omogucio je Djikanu Bazdovicu i Milici svalerki Ane Brnabic da pokradu pare..Prave istrage i hapsenja ce biti samo ako Dritan Ana DjiKan ili Milica budu uradili ili rekli bilo sta protiv AVa…On je pred zakonom cist…Neko drugi je davao pare za kredit i lazirao papire a AV je samo izdavao naredjenja bez potpisa..