Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

Živković: Sramno ćutanje naših oslobodilaca

Muk i ćutanje njihovih pokrovitelja, vladike Joanikija, premijera Krivokapića, vicepremijera Abazovića i predsjednika parlamenta Bečića, sramno govore više od ijedne izgovorene riječi.

Piše: Miodrag Živković, bivši predsjednik Liberalnog saveza Crne Gore

Već nekoliko dana, ulice crnogorskih gradova su mjesto primitivnog bahaćenja i šovinističkog divljanja, horde neobuzdanih i vjernih pobornika nove vlasti. Ovakvim ponašanjem, na najgrublji način nam svjedoče da neka obilježja fašizma i danas žive, transformisana kroz različite oblike mržnje i nasilja.

Navodni povod njihovog ponovnog iživljavanja na ulicama je proslava povodom izbora njihove vlade, a stvarni razlog je slavlje pobjede velikosrpskog projekta i poraz Crne Gore.

Znaju oni dobro, da mi koji volimo ovu malu i ponosnu zemlju ne volimo simboliku njihova tri prsta kojima nam prkose, da ne volimo barjačenje tuđim zastavama i vrijeđanje naše domovine, ali to uporno rade u pokušaju da nas ponize.

Svi ovi što danas slavodobitno barjače po Crnoj Gori, izlegli su se iz otrovnog, klero-fašističkog inkubatora okupacione srpske crkve. Upravo ta crkva je širom otvorila vrata ovom zlu i nema namjeru skoro da ih zatvori.

Populizam i demagogija uz obilje neistina, njihovih izabranih predstavnika su plodno tlo kojim se od Crne Gore pokušava napraviti “luda kuća”.

Muk i ćutanje njihovih pokrovitelja, vladike Joanikija, premijera Krivokapića, vicepremijera Abazovića i predsjednika parlamenta Bečića, sramno govore više od ijedne izgovorene riječi.

Sva njihova priča o slobodi je jasna poruka da oni žele Crnu Goru na koljenima, oslobođenu od Crnogoraca.

Ovom ludilu moramo odgovoriti hladne glave, pametno i strpljivo jer dobro znamo da oni znaju funkcionisati samo u sistemu nametnutog haosa i beznađa. Neka njihova vlada pokaže što zna, a mi ćemo pokazati da se ova zemlja voli srcem i da će naša ljubav pobijediti svu njihovu mržnju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve