Nedjelja, 16 Juna, 2024
Rubrika:

Kad vas ChatGPT gleda i sluša kroz telefon

OpenAI je odlučio da iskoristi pametne telefone koji već postoje i dobro rade

OpenAI je nedavno predstavio novi LLM model po imenu GPT-4o, a iz kompanije kažu da može da asistira i preko kamere. I to u realnom vremenu.

Tokom kratke demonstracije zainteresovani su mogli da vide šta sve GPT-4o može. Između ostalog je dobio priliku i da procjenjuje ono što „vidi“ preko kamere telefona. To znači da je GPT-4o posmatrao svijet s ove strane, a tokom prezentacije je pomagao u rješavanju matematičkih i problema koji su u vezi sa kodiranjem.

Modeli iz klase GPT-4 su do sada bili dostupni samo korisnicima koji uslugu plaćaju, ali bi to uskoro trebalo da se promijeni – GPT-4o će biti dostupan svima, čak i onima koji ChatGPT koriste besplatno. Tako je između ostalog i zbog toga što će zahvaljujući većoj dostupnosti materijala za učenje ovaj chatbot postajati sve bolji.

I drugi su pokušavali da svoje AI chatbot-ove povežu sa spravicama koji imaju kamere – Humane i Rabbit na primer, ali su njihovi eksperimenti završili katastrofalno.

OpenAI je odlučio da iskoristi pametne telefone koji već postoje i dobro rade. Za sada se čini da je ta odluka pametna – jedva da ima pauze između pitanja koje korisnik postavi i odgovora koji stiže od GPT-4o.

Tvrdi se da na audio pitanje odgovara u roku od 232 milisekunde, što je slično čovečjoj brzini tokom običnih razgovora (brži je jer ne mora da transkribuje napisani tekst).

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve