Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

KAD USTAVNI SUD BUDE U PUNOM KAPACITETU: Ispitati mogućnost zabrane takozvane SPC i DF-a

Sjednica Skupštine na kojoj bi trebalo da se izberu sudije Ustavnog suda zakazana je za 22. novembar. Neizvjesno je da li će tada biti izabrane sudije Ustavnog suda, s obzirom da političke partije ne mogu da dođu do konsenzusa. Ali kad god budu izabrane sudije, Ustavni sud u punom kapacitetu treba da u skladu sa svojim nadležnostima ispita mogućnost zabrane djelovanja dvije organizacije koje su konstantna opasnost za državu Crnu Goru i državni poredak - DF i SPC.

Crna Gora je već mjesecima u pravno-političkoj krizi iz koje se ne nazire skori izlaz. Osim što je vlada na čelu sa kontroverznim premijerom Dritanom Abazovićem već duže vrijeme u tehničkom mandatu, Ustavni sud Crne Gore je i dalje nefunkcionalan, jer trenutno nema kvoruma za odlučivanje.

Od ukupno sedam, Ustavni sud sada ima svega troje sudija. Poslanici Skupštine Crne Gore nikako ne mogu da se usaglase kada je u pitanju izbor sudija Ustavnog suda.

Ovakvo haotično stanje u društvu najbolje pogoduje političkim destruktivcima iz Demokratskog fronta – neočetničkog političkog saveza kontrolisanog od strane zvaničnog Beograda i nezvanične Moskve. Ta skupina političkih šizofrenih putinističkih anarhista je trenutno u svom prirodnom ambijentu društvenog haosa i koristi priliku da produbi dno političke destrukcije.

Kulminacija njihovog destruktivnog rada desila se 1. novembra kada je Skupštinska većina od 41 poslanika predvođena upravo Demokratskim frontom (DF), uz glasove ucijenjenih Demokrata i veleizdajničke GP Ure usvojila izmjene Zakona o Predsjedniku Crne Gore.

Demokratski front sa svojim nalogodavcima: Spremni da unište Crnu Goru

Kako domaća tako i međunarodna zajednica saglasni su u ocjeni da je ovaj postupak svojevrsni ”ustavni puč” i da izmjene zakona o Predsjedniku ne da nemaju veze sa Ustavom, već ni sa zdravim razumom. Stoga se čeka i izjašnjenje Venecijanske komisije.

Kršenje Ustava od strane subverzivne klike

Ovakva akcija plaćenika iz DF-a ne treba uopšte da čudi, s obzirom da je posljednjih godina dokazano da su za veleizdajnike iz ove ekstremističke grupacije Ustav i zakoni samo sredstva subverzije koje interpretiraju u skladu sa svojim dnevnopolitičkim potrebama. Još ako tako mogu da se obračunavaju sa njihovim politčkim arhineprijateljem od koga imaju teške komplekse, Milom Đukanovićem, spremni su da zapale Ustav sa sve zakonima države Crne Gore.

Sa DF-om na destrukciji države blisko sarađuje takozvana Srpska pravoslavna crkva (SPC), u javnosti poznatija kao svetosavska sekta (SS), koja je neizostavni faktor u subverziji i radu na rušenju ustavnog poretka. SS u kontinuitetu pruža logističku podršku kako inostranim rušiteljima države, tako i domaćim saradnicima na projektu uništenja i asimilacije Crnogoraca.

Upravo u tom kontekstu treba obratiti pažnju na član Ustava koji propisuje načine djelovanja protiv subverzivnih organizacija kao što su DF i SPC.

Cilj SS je uništenje Crne Gore kao države i nestanak Crnogoraca

Odavno je jasno da i DF i takozvana SPC krše član 55. Ustava Crne Gore po kome je:

”Zabranjeno djelovanje svih organizacija koje je usmjereno na nasilno rušenje ustavnog poretka, narušavanje teritorijalne cjelokupnosti Crne Gore, kršenje zajamčenih sloboda i prava, ili izazivanje nacionalne, rasne, vjerske i druge mržnje i netrpeljivosti. Zabranjeno je osnivanje tajnih subverzivnih organizacija i neregularnih vojski”.

Član 55. Ustava jasan: SPC i DF treba zabraniti!

Prioriteti funkcionalnog Ustavnog suda

Sjednica Skupštine na kojoj bi trebalo da se izberu sudije Ustavnog suda zakazana je za 22. novembar. Neizvjesno je, međutim, da li će tada biti izabrane sudije Ustavnog suda, s obzirom da političke partije ne mogu da dođu do konsenzusa. Ali kad god budu izabrane sudije, Ustavni sud u punom kapacitetu, treba da u skladu sa svojim nadležnostima ispita mogućnost zabrane djelovanja dvije organizacije koje su konstantna opasnost za državu Crnu Goru i državni poredak – DF i SPC.

DF kao dokazana subverzivna politička grupacija, i ne krije da im je cilj nestanak Crne Gore i njena integracija u velikodržavni projekat ”srpski svet”. Proguravanjem izmjena zakona o Predsjedniku izvršili su ustavni puč. A kad se uzme u obzir njihovo dosadašnje djelovanje nije teško pretpostaviti zašto bi im trebalo zabraniti rad.

Kulminacija nepočinstava nakon 30. avgusta

Iako je portal Aktuelno već pisao o tome, treba ponovo ukazati da takozvana SPC, poznatija kao svetosavska sekta, apsolutno, bez ikakvih dilema, krši gotovo sve odredbe člana 55. Ustava, pa stoga, kad se za to steknu uslovi, treba da bude zabranjena u Crnoj Gori! Makar dok se ne primora da poštuje Ustav.

SPC i pojedini njeni istaknuti operativci u mantijama, duboko su umiješani u kriminalne radnje, veleizdaju, subverziju i saradnju sa inostranim bezbjednosno-obavještajnim službama.

Njihova nepočinstva su posebno došla do izražaja nakon 30. avgusta 2020. godine kada su u svojim subverzivnim poduhvatima imali punu podršku dvije svetosavske vlade, što je kulminiralo možda i najvećom veleizdajom u crnogorskoj istoriji – fukarskim i tajnim potpisivanjem takozvanog ”temeljnog ugovora”.

Uz sve to, treba takođe podsjetiti da je SS u martu i zvanično od najviše evropske instance Evropskog parlamenta (EP) označena kao glavni destabilizujući faktor i zastupnik ruskih interesa u regionu.

Ispunjeni uslovi za zabranu

Da SS krši sve odredbe člana 55. Ustava Crne Gore – od aktivnosti na narušavanju terotorijalne cjlovitosti, pa sve do osnivanja subverzivnih organizacija sa elementima kriminala i paravojske, lako je dokazati. Ovom prilikom samo ćemo u kontekstu kršenja Ustava Crne Gore, naglasiti neka od poznatih nepočinstava takozvane SPC, koja bi, u sređenoj državi, automatski značila zabranu njenog rada!

Funkcioneri SS u svom prirodnom okruženju: Specijalci, duge cijevi, pancir ćebe…

Portal Aktuelno pisao je kako su ekstremisti takozvane SPC koristili puteve u graničnom pojasu koji povezuju Republiku Srpsku i Crnu Goru koji su veoma slabo kontrolisani, da bi prokrijumčarili grupu od 30 ljudi (ekstremista – nap.a.) iz Trebinja prilikom ustoličenja Joanikija Mićovića na Cetinju 05. septembra prošle godine. Što je klasični pokušaj terorizma i saradnja sa sumnjivim kriminogenim strukturama.

Takođe smo pisali i o ulozi takozvane SPC da ekstremsite iz drugih država poveže sa političkim ”kontaktima” u Crnoj Gori. Osoba koja je duboko upletena u ekstremističko-subverzivnu mrežu crkve Srbije, i za koju se spekuliše da koordinira radom takozvanog bratstva ”Zavjetnici Tvrdoš”, je predsjednik opštine Nikšić Marko Kovačević, poznatiji pod nadimkom Šubara zbog svojih ekstremnih neočetničkih svjetonazora.  Odavno se spekuliše da je Kovačević, po sugestijama iz SS, kancelariju predsjednika opštine pretvorio u operativni čvor ekstremističkih, svetosavskih grupa.

”Vjernici” SS

Treba podsjetiti da je glavni logistički centar u Banjanima manastir Kosijerevo, u kome su planirane sve aktivnosti vezano za predizbornu kampanju 2020. godine i političke litije pokrenute od strane SPC. U tom kontekstu pojedini izvori pominju i nabavku kalašnjikova za izazivanje nereda i sukoba u Crnoj Gori.

Takođe smo iznosili i dokaze o umreženosti velikosrpskih snaga u Crnoj Gori sa logističkim centrima iz Republike Srpske i Srbije, koji su direktno podržavani iz Moskve.

Osim Aleksandra Vučića, njegovog pajtaša Milorada Dodika, crnogorskih političara i funkcionera takozvane SPC, kao važan dio svetosavske mašinerije za hibridno ratovanje protiv Crne Gore pominju se i visoki funkcioneri Srpske napredne stranke (SNS).

Kada svemu ovome dodamo tradiciju nepočinstava, ratnohuškanja, podsticanja međunacionalne, međuvjerske mržnje, onda je jasno da takozvana SPC odavno ispunjava uslove iz Ustava da bude zabranjena.

Šteta što država nema dovoljno snage da sprovodi odredbe svog najvišeg pravnog akta…

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

12 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Neko tamo
15.11.2022-08:10 08:10

Padovoljno je vidjet im te face i sve o tome govori cus mandic knezevic i njihove bradonje i dritana treba protjerati za Srbiju a zabraniti ulazak svim srbima iz Srbije i Bosne izuvev canku Cedi Biserku Draskovicu Koracu Janjicu Beslinu i ostalim Srbima koji ne rade za svetosavsku sektu koji nisu svetosavski rusko desnicarsko orjentisani

Merlin
15.11.2022-09:53 09:53
Reply to  Neko tamo

Treba obrnuto. Biserko, Janjića, Bešlina, Koraća i slične poslati DHLom iz Srbije na Cerinje pa da ih hrani, zapošljava, leči i daje penzije država Crna Gora, a ne Srbija.

cetinje
15.11.2022-16:19 16:19
Reply to  Merlin

Ma okle ti toliko pameti,a tebe treba “lepo”skinuti samar pa te pustiti na lavida da se izvaljas magarce svetosavski MRSS

Neko tamo
15.11.2022-08:13 08:13

Hrvati su znali da i njih moze da snadje ovaj problem kao sto je Crnu Goru pa su ga riješili za 3 dana
Jednostavno samo istim nacinom rjesavanja problema ko sto su ga Hrvati rijesili Crnu Goru mozemo sa cuvati naravno Front Dritana i popove takodje za Srbiju

Merlin
15.11.2022-09:55 09:55
Reply to  Neko tamo

Probaj, pa nam javi kako si prošao i kako će proći vaših, hrvatskih, preko 200 firmi koje posluju u Srbiji.

Merlin
15.11.2022-09:52 09:52

Po istom tom članu 55. je trebalo pohapsiti vas teroriste koji ste nalagali gume uoči ustoličenja Mitropolita jer ste kršili zajamčena verska prava i slobode.

Zeljko
15.11.2022-10:50 10:50

Ja licno mislim da su ove protuve proklete onog dana kad su ugledali svjetlost

Merlin
15.11.2022-20:33 20:33
Reply to  Zeljko

Ti idi u katoličku crkvu ili đžamiju, briga koga. Promeni veru, odseci sebi kitu ako hoćeš..Nikoga nije briga…

Pe Pera
15.11.2022-12:20 12:20

U mom selu kazu što je babi milo, to joj se i snilo…..

cetinje
15.11.2022-16:24 16:24
Reply to  Pe Pera

Lijepo govore u “tvom selu”a govore li kakvih u tom selu ima kretena ka ti Pe Pera Prle Peric ti stera

BobZeković
15.11.2022-13:16 13:16

Svetosavska sekta, pod nadimkom SRPSKA OKUPATORSKA CRKVA, I njeni krvožedni eksponenti koljenica i pipun pod hitno da sami napušte Crnu Goru. To je jedini način da izbjegnu revolt potlačenog i ogorčenog, obespravljenog Crnogorskog naroda!

Merlin
15.11.2022-20:28 20:28
Reply to  BobZeković

Kako sekta kada je jedina pravoslavna crkva u CG ? Kako su te “okupirali” kada ste pobedili moćne Turke ? Nešto tu ne štima…Što ste okupirali Beograd i Srbiju, okupirali ste …. :)