Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Željezarci protestovali ispred EPCG: Traže isplatu martovske zarade

Odlučni su, rekao je Vujović, da ne prekidaju protest sve dok im ne isplate zaostalu zaradu. Vujović je istakao da su pokušali više puta da dođu do informacije kad će dobiti platu.

Radnici EPCG Željezare protestovali su ispred upravne zgrade Elektroprivrede Crne Gore, prenosi RTNK.

Predsjednik fabričkog sindikata Ivan Vujović za Portal RTNK je kazao da traže isplatu martovske zarade.

Odlučni su, rekao je Vujović, da ne prekidaju protest sve dok im ne isplate zaostalu zaradu. Vujović je istakao da su pokušali više puta da dođu do informacije kad će dobiti platu.

„Definitivno ovo danas je ogledalo EPCG i ljudi koji vode ovu kompaniju“, smatra Vujović.

Istakao je da infomaciju o plati nijesu mogli dobiti ni od izvršne direktorice Željezare Nevenke Janković.

„Ona je u Željezaru dovedena samo sa jednim ciljem – da uvede stečaj jer apsolutno od kad je došla samo odbija poslove, apsolutno se ništa ne radi, zatvara pogone. Mi želimo da pitamo zašto je ta gospođa tu“, rekao je Vujović.

Na pitanje Portala RTNK da li u Željezari radi i jedan pogon, Vujović kaže da ništa ne rade i da je za to kriva uprava fabrike.

„Sve što pokušavamo da radimo oni ne daju. Jednostavno nema alata, nema materijala. Sve to treba da se nabavi preko EPCG, oni to sabotiraju i onda na kraju nam kažu ne možete dobiti platu jer nijeste radili. Naravno da nijesmo radili jer nam ova gospoda ovdje ne daju da radimo“, naglasio je Vujović.

Izvršna direktorica Željezare Nevenka Janković nije željela da komentariše navode Vujovića. Podsjetila je na dan kad je izabrana da rukovodi nikšićkom fabrikom, kada je rekla da će pričati o stanju u firmi tek kada je dovede u stanje profitabilnosti.

IzvorRTNK

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve