Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Demokrate o smjeni Krstovića: Sa razlogom veliki revolt u partiji, molimo na suzdržanost

Slučaj bez presedana u crnogorskoj politici

Dostojanstvo i u izboru i u razrješenju sa bilo koje funkcije je uvijek bila naša magistrala i zbog toga smo ponosni na sve naše ljude, a danas posebno na Luku Krstovića i Novicu Pejovića koji su održali još jednom čas iz političkog morala i političkog dostojanstva, sapštili su iz Demokratske Crne Gore u reagovanju na današnja dešavanja u zetskom parlamentu.

“Odluka bivšeg Demokratskog fronta da protivpravno, bez bilo kakvog uporišta u Poslovniku, Zakonu i Ustavu, a što ćemo dokazati pred sudom, smijeni Luku Krstovića, uglednog poljoprivrednika i Zećanina koji je bez greške vodio SO Zeta u prethodnoj godini potvrđuje svu destruktivnost, nestabilnost i nedostatak bilo kakve vizije kojim nažalost zbog svega par pojedinaca u vrhu i njihovih kontinuirano pogrešnih odluka taj politički subjekt ide u samoizolaciju i političku marginalizaciju”, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Iz te partije navode da im je žao zbog takvog pristupa i izbora.

“Jer znamo da u tim strukturama postoji veliki broj ljudi koji su naše uvažene komšije i prijatelji, ali nedoraslost i djetinjasti način vodjenja politike malog broja onih koji nažalost dominantno odlučuju guraju ih iz greške u grešku”, navele su Demokrate.

Oni su podsjetili na, kako kažu, komičnost i svu apsurdnost procesa smjene Luke Krstovića.

“Zatražili su usred izborne kampanje sjednicu o Kosovu iako to pitanje nema dodira sa nadležnostima lokalnih parlamenata. Krstović im je u potpunosti u skladu sa Poslovnikom i Zakonom sazvao sjednicu nakon završetka izbora. Međutim, iako su oni inicijatori pomenute sjednice, nijesu se pojavili na istoj, kao ni na jednom od sedam nastavaka te sjednice koje je Krstović sazivao u prethodna tri mjeseca, a to im je navodni razlog za njegovu smjenu”, ukazuju Demokrate.

Komedija, kažu, bez presedana.

“Naravno, bivši DF nema većinu u SO Zeta na bazi izbornih rezultata i demokratskih principa, već je danas potvrdio ono što smo sumnjali već mjesecima da su vrbovali jednog odbornika da gle čuda glasa za smjenu nosioca liste na kojoj je bio i zahvaljući kojoj je dobio mandat. Slučaj bez presedana u crnogorskoj politici. O stepenu moralnosti takvog čina nećemo trošiti riječi, jer će sigurno takav slučaj zauzeti posebno mjesto u istoriji crnogorske politike. Jedva čekamo da na nekim narednim izborima ti pojedinci izađu sa svojim imenom i prezimenom i izmjere težinu svojih djela”, navele su Demokrate.

Do tada srećno bilo, kažu oni, “jer sve je prolazno”.

“I na kraju, današnja odluka bivšeg DF-a u Zeti izazvala je sa punim pravom veliki revolt funkcionera, članova i odbornika Demokrata širom Crne Gore, koje i ovim putem molimo za suzdržanost, a ne bilo kakvu ishitrenost, jer kao i mnogo puta do sada brzo će doći dan za ispravljanje nepravdi i političku naplatu računa. Dostojanstvo i u izboru i u razrješenju sa bilo koje funkcije je uvijek bila naša magistrala i zbog toga smo ponosni na sve naše ljude, a danas posebno na Luku Krstovića i Novicu Pejovića koji su održali još jednom čas iz političkog morala i političkog dostojanstva”, dodaju Demokrate.

Jer kao što rekoše “sve je prolazno”.

“I sada, u stilu poznatih komedijaša, preko svojih medija guraju tezu kako je podnošenjem ostavke potpredsjednika Skupštine, Novice Pejovića, Skupština opštine blokirana, a u Zakonu o lokalnoj samoupravi jasno piše da u tom slučaju sjednicu vodi odbornik iz najbrojnijeg Kluba odbornika, tj. bivšeg Fronta, ali očigledno da nijesu imali petlju da istu nastave, niti će je nastaviti, jer sva priča bivšeg Fronta o Kosovu je laž i magla”, zaključuju iz Demokratske Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Panto
25.08.2023-19:16 19:16

Cus izjave -sva priča bivšeg Fronta o Kosovu je laž i magla”, zaključuju iz SESELJEVIH Demokrata da preko ledja DF ocete funkcije e nece moci imate sud pa se zalite on je danas otpusten i tacka -sad mozete samo da placete za foteljom takva vam je politika -PLAC I PLAC -ocete fotelje !!