Četvrtak, 16 Maja, 2024
Rubrika:

Nič: Spajić kazao da će Crna Gora podržati Rezoluciju UN o Srebrenici, ali je neće kosponzorisati

Član njemačkog Savjeta za vanjske poslove

Njemački stručnjak za Zapadni Balkan i proširenje NATO, Milan Nič, koji je i član njemačkog Savjeta za vanjske poslove imao je priliku da danas razgovara sa crnogorskim premijerom Milojkom Spajićem u Berlinu.

Nič je Spajića između ostalog pitao i o potencijalnom crnogorskom sponzorisanju Rezolucije UN-a o genocidu u Srebrenici, na šta je Spajić odgovorio da Crna Gore neće sponzorisati Rezoluciju, ali će je podržati.

”Imao sam priliku da pitam Spajića o kretanju Crne Gore ka EU , da li je bolje da ide sama ili u manjoj grupi. Takođe, zanimalo me balansiranje između krhke parlamentarne većine naspram principa činilaca vlasti, kao i njegov stav i stav Vlade o predloženoj Rezoluciji UN o genocidu u Srebrenici”, naveo je Nič.

Kako je kazao, Spajić je istako da je Kancelar Šolc potvrdio da Crna Gora ide ka članstvu u EU, i da će nakon dobijanja IBAR-a pokazati da je spremna da bude prva naredne članica.

”Kada su u pitanju regionalne tenzije i miješanje Beograda, Spajić tvrdi da je to stalno pitanje, ali je medijska percepcija pretjerana”, rekao je Nič.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve