Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Asanović: Građani Zete ne žele Krstovića na čelu lokalnog parlamenta

Podsjećamo, Upravni sud poništio je odluku Skupštine opštine Zeta od 25. avgusta prošle godine kojom je Krstović razriješen funkcije predsjednika tog lokalnog parlamenta

Predsjednik Opštine Zeta Mihailo Asanović kazao je danas da su sve sjednice lokalnog parlamenta legalne te da je Nebojša Domazetović, koji se sada nalazi na čelu Skupštine Opštine Zeta, izabran legalno.

“Gospodin Domazetović vodi sjednicu, oni su koristili populizam. Tačno je da je stigla odluka o poništenju odluke zbog tehničkih formalnosti, a ne o vraćanju na poziciju predsjednika Luke Krstovića. Crna Gora je demokratska zemlja, 17 odbornika je bilo za smjenu. Oni su se uhvatili tehničkih stvari, jer je predat tonski zapis sa sjednice, a ne zapisnik”, saopštio je Asanović.

Dodaje da građani Zete ne žele Krstovića na čelu lokalnog parlamenta.

Podsjećamo, Upravni sud poništio je odluku Skupštine opštine Zeta od 25. avgusta prošle godine kojom je Krstović razriješen funkcije predsjednika tog lokalnog parlamenta.

Asanović se osvrnuo na odluku Upravnog suda ističući da je postupajući sudija u tom predmetu bio Veljko Vujović koji je, kako je rekao, sin političkog direktora Demomratske Crne Gore odakle dolazi Krstović.

“Smatramo da je trebalo da se izuzme iz slučaja i da nije mogao objektivno djelovati u ovom slučaju. U kratkom roku ćemo donijeti novu odluku i brzo ćemo na nekoj od sljedećih skupština usvojiti i potvrditi odluku, jer postoji većina da Krstović ne bude na poziciji predsjednika Skupštine opštine Zeta”, rekao je on.

“Mogao je da bude u vlasti, naprasno je poslušao odluke partijskih kolega. bilo je jos propusta u vezi sa njim. Sve sjednice su legalne, Domazetović je izabran legalno. Ovo je samo tehnička stvar u pitanju. Nije tačno da su sve odluke donijete poslije smjene Krstovića nelegitimne”, zaključio je Asanović.

Podsjećamo, bivši predsjednik Skupštine opštine Zeta Luka Krstović kazao je danas da će Demokrate, u narednom vremenskom periodu, učiniti sve pravne poteze da ponište sve odluke koje se donose u SO Zetate da će aktivirati i pravne procese protiv lica iz SO Zeta koji imaju status starješine organa.

Prethodno, odbornici Demokratske Crne Gore napustili su danas salu Skupštine opštine Zeta nakon što nije prošao njihov prijedlog da se zasijedanje prekine nakon jučerašnje presude Upravnog suda, kojom je utvrđeno da je predsjednik lokalnog parlamenta Luka Krstović nezakonito razriješen sa te funkcije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve