Četvrtak, 16 Maja, 2024
Rubrika:

ANDREJ ŽAKELJ: Partizan je ofanzivno jedan od najboljih timova Evrope

Partizan je prednost domaćeg terena obazbjedio pobjedom u pretposljednjem kolu upravo protiv Budućnosti u Podgorici, ali naš šampion vjeruje da može do brejka u Beogradu.

Budućnost Voli i Partizan odigraće sjutra veče prvu utakmicu polufinala plej-ofa Admiralbet ABA lige u “Beogradskoj areni” od 18.30 časova.

Budućnost je poslije dva meča eliminisala Zadar pobjedom u gostima, ali su i preostala tri četvetfinala ABA lige završena istim rezultatom.

Naš šampion imao je prostora desetak dana da pripremi meč protiv Partizana i sve što je u međuvremenu urađeno biće na provjeri sjutra veče u prvom meču protiv šampiona ABA lige.

“ImalI smo dosta vremena da se spremimo, ali igrači žele što prije da igraju. Mi, treneri, pogotovo kad smo u ritmu, volimo da ide što brže. Imali smo vremena da se odmorimo i pripremimo, da u utakmicu uđemo energetski na visokom nivou”, kazao je uoči utakmice trener Budućnosti Andrej Žakelj.

Partizan je prednost domaćeg terena obazbjedio pobjedom u pretposljednjem kolu upravo protiv Budućnosti u Podgorici, ali naš šampion vjeruje da može do brejka u Beogradu.

“Nema puno stvari koje ne znamo jedni od drugima. Partizan je evroligaški tim, jedan od boljih ofanzivnih potencijala u Evroligi i na to moramo da obratimo pažnju. Znamo odakle prijeti najveća opasnost, a znamo i koje su im mane. Ali, i oni se spremaju – očekujem osvježen, motivisan Partizan. I oni su imali vremena da se odmore i pripreme. Više volim da razmišljam o našim igračima, našem pristupu, koncentraciji, fokusu… Borba, želja i fokus odlučuju utakmicu”, poručio je Žakelj.

Slovenački trener smatra da će detalji odlučiti ovu seriju. Budućnost još od ranine ne može da računa na usluge reprezentativca Vladimira Mihailovića, te  Andrije Grbovića.

“Prva utakmica u Beogradu protiv njih – tada smo se još tražili. Igrali smo na dosta dobrom nivou, a još bolje ovu posljednju. Analizirali smo posljednji meč, vidjeli smo gdje smo griješili, šta moramo da ispravimo. Detalji odlučuju u ovakvim utakmicama. I više radimo na detaljima, da ih popravimo. Ima nekih sitnih povreda, ali to je polufinale, još protiv Partizana. Mislim da će svi da stisnu zube, kakav god da je problem, i da igraju preko bola”, poručio je Žakelj.

Partizan je u pauzi između mečeva četvrtfinala i polufinala riješio goruće pitanje i produžio ugovor na još dvije godine sa najtrofejnijim trenerom Evrope Željkom Obradovićem.

Klub je na taj način potvrdio da je rad na duge staze prioritet i da neulazak u plej-in Evrolige nije promjenio planove kluba iz Humske 1.

Obradović

Budućnost i Partizan su proteklih godina vodili velike bitke za trofeje i imaju mnogo zajedničkih i dodirnih btačaka u istoriji.

“Igramo polufinalnu seriju protiv Budućnosti sa velikim respektom prema samoj ekipi. Imaju veliki kvalitet. Ono što bih želio da naglasim je da iako su nam veliki rivali, dolaze nam i veliki prijatelji. Takođe bih želio da zamolim navijače Partizana da ih na fer i sportski način dočekaju, da sve protekne u dobroj atmosferi. Da svima pokažemo gostoprimstvo koje možemo da pružimo prema svakom protivniku i da se svako dobro osjeća kada dođe u našu Arenu, i na kraju krajeva da se isključivo priča samo o košarci”, rekao je Obradović, a prenio klub.

Centar Partizana Balša Koprivica je rekao da se ekipa već nekoliko dana priprema za meč protiv Budućnosti.

“Što se tiče same ekipe Budućnosti, ove sezone imamo iskustva sa njima, solidna su ekipa i imaju dobrog trenera. Pripremamo se već nekoliko dana za ovaj meč”, rekao je Koprivica.

Polufinalna serija se igra na dvije pobjede, a prednost domaćeg terena ima Partizan.

Druga utakmica je sedmog maja (18) u Podgorici, eventualna majstorica tri dana kasnije u Beogradu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve