Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

KUMOVSKE I ROĐAČKE VEZE MARTINOVIĆA: Ministar za predsjednika Opštine progurao kuma-vatrogasca

Svome kumu je ostavio Kolašin u rasulu, ali će, kako tvrde pouzdani izvori, Martinović nastaviti da upravlja Opštinom preko posrednika, Bakića koji će mu poslužiti kao marioneta. Isto kao što preko svog namjesnika u Skijalištima Crne Gore, Đura Miloševića, rukovodi ovim preduzećem koje će sada, preraspodjelom resora, biti pod kontrolom Martinovića kao ministra zaduženog za turizam

Da je kum kumu bliži nego brat, potvrđuje i slučaj Kolašin, gdje je bivši predsjednik Opštine Vladimir Martinović za svoga nasljednika u rodnom gradu postavio kuma Petra Bakića, čovjeka skromnog znanja i iskustva, inače po profesiji vatrogasca.

Martinović je svome kumu Bakiću ostavio vruću fotelju prvog čovjeka Opštine. Grad je u urbanističkom rasulu, ulice razrovane, bez vodovoda, kanalizacije, garaže, ali sa najvećim naknadama za komunalno opremanje u državi. Od dolaska Martinovića Kolašin ne bilježi ni jednu veću investiciju u turizmu.  Ni planska dokumentacija nije spremna, bez jasne vizije u kom smjeru ovaj grad treba da se razvija.

Martinović je kumu ostavio i brojne sumnje u koruptivne radnje i upitne poslove, od izgradnje kanalizacione mreže, preko vodovoda koji je stopirao, rekonstrukcije Spomen doma, mreže partijsko-interesnih odnosa sa Skijalištima Crne Gore

Petar Petko Bakić: Kome Martinović da ostavi fotelju predsjednika Opštine ako ne kumu?

Aktuelni ministar ekologije, turizma, održivog razvoja i razvoja sjevera, jednom se izvukao sa nelegalnom sječom šume, kada je mimo zakonskih procedura, sa rođacima posjekao 1000 m3 šume, izvezao je bez prijema, lagerisao bez dozvole i uz opasnost  od požara i namnožavanja fitopatogenih organizama, i finalno odvezao bez otpremnice. Osim što je prekršio procedure, Martinović je oštetio državni budžet jer nije platio ni centa od predviđene takse. Tada je Martinovič shvatio da se zakoni mogu nekažnjeno zaobići, pa je u tom stilu nastavio i kada je sjeo u fotelju predsjednika Opštine.

U Kolašinu je ostao poznat po uhljebljenju svoje uže i šire familije u državna preduzeća, posebno ona u energetskom sektoru. Napravio je kuću od 200 kvadrata u Podgorici, a u Kolašinu se spekuliše i da je hotel, koji se vodi na njegovog rođaka, u stvari vlasništvo Vladimira Martinovića.

Svome kumu je ostavio Kolašin u rasulu, ali će, kako tvrde pouzdani izvori, Martinović nastaviti da upravlja Kolašinom preko posrednika, kuma Bakića koji će mu poslužiti kao marioneta. Isto kao što preko svog namjesnika u Skijalištima Crne Gore, Đura Miloševića, rukovodi ovim preduzećem koje će sada, preraspodjelom resora, biti pod kontrolom Martinovića kao ministra zaduženog za turizam.  Martinović je prostudirao sve „benefite“ koje turizam omogućava na ličnom nivou, uz partijsko i interesno koordinisanje Skijalištima Crne Gore. Idealna pozicija za mladog oportunistu neopterećenog poštovanjem zakona.

Vladimir Martinović i Đuro Milošević: Kadrovi Demokrata koji su učinili sve što je u njihovoj moći da suzbiju svaki vid razvoja u Opštini Kolašin, ali su pri tom odradili odličan posao u zadovoljavanju sopstvenih interesa kroz hotelijersku djelatnost, razne malverzacije i nepotističke poduhvate

Slučaj ministra Martinovića, inače anemične figure na političkoj sceni Crne Gore pokazuje svu nemoć države da se obračuna sa kršenjem zakona i korupcijom na najvišim nivoima. Predsjednik Opštine bez rezultata i ministar bez iskustva i znanja, oportunista koji ne zna nijedan strani jezik, ničim zasluženo zauzima dvije funkcije u državi čije zakone ne poštuje. Perjanica crvenokravataških demagoga Alekse Bečića, Martinović je virus nove modifikovane društvene bolesti koja je sve devijantne pojave bivše vlasti podigla na viši nivo, a uz to stopirala sve pozitivno što je učinjeno.

Postavljanje kuma na čelo opštine Kolašin, čovjeka bez iskustva i obrazovanja za upravljanje najbrže rastućom opštinom sa najviše investicija, samo je pokazatelj koliko Martinović mari za rodni grad, ljude i javna obećanja. Iako je u predizbornoj kampanji obećavao građanima Kolašina da ih nikada neće „izdati, prodati i trgovati“ njihovim glasovima, Martinović, nakon manje od godinu dana, upravo političkom trgovinom, postaje ministar a Kolašin ostavlja vatrogascu.

„Idemo  da gradimo, idemo da radimo odgovorno i pošteno, idemo za svako selo, za svaku mjesnu zajednicu, idemo za novi vodovod, idemo za novu tržnu pijacu, idemo za novi parking prostor, idemo za izgradnju sportskih terena, da konačno Kolašin dobije vlast kakvu zaslužuje“, obećavao je Martinović u predizbornom transu, ali je, umjesto kolašinskih sela i mjesnih zajednica, otišao u novu fotelju, u Podgoricu. Kakvu vlast  Kolašin zalužuje, po mjeri Demokrata, pokazali su izborom kuma-vatrogasa sa srednjom stručnom spremom, za čelnog čovjeka opštine.

L.P.Đ.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
džudović
13.11.2023-07:52 07:52

Kolašin su preplavili organizmi iz okolnih sela. Starkolašinci su u manjini. Pečat sada Kolašinu dalju doseljenici-seljani tako da polako gubi obilježja grada. Seljaci, umjesto da prihvate kulturu grada donose svoju kulturu sela i Kolašin polako postaje seljana.

kolašinac
13.11.2023-08:47 08:47

Sjećate li se kako se Vlado drčio i podizao glavu u visine? Kolašinac mi je to opisao kao “kljuse zapalo namet” a drugi “kao da mu je govno za pas” pa odmiče glavu od smrada.

kolašinac
13.11.2023-14:14 14:14
Reply to  kolašinac

izvinjavam se, treba: “kljuse zapalo U namet”

Vujo
13.11.2023-08:54 08:54

Ovo sto je Martinovic uradio u Kokasinu od sumnivih tendera,do malverzacija prilikom izvodjenja javnih radova je za tuzioca

vujisić
13.11.2023-14:20 14:20

Kada malo razmislite o situaciji u Kolašinu vidjećete da Demokrate nijesu imale boljeg kandidata za predsjednika opšrine. I druge partije, recimo PES, su tuga o članova.: Miličko, Suza i Lakićević. Pročetničke partije su spale poslije Mikana i Šula na seljake koji treba da se naviknu na grad. Ostaje jedino mrska DPS koja ima obrazovane i kvalitetne ljude!