Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

DRŽAVNE FOTELJE I PRIVATNI POSLOVI: Martinović i partijske kolege od funkcija napravili biznis

Sada kad je Martinović prostudirao sve ''benefite'' koje turizam omogućava na ličnom nivou, uz partijsko i ineteresno koordinisanje sa Skijalištima Crne Gore, može da sjedne u fotelju ministra turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja Sjevera, u  čijem resoru će biti i Skijališta Crne Gore. Idealna pozicija za mladog oportunistu neopterećenog poštovanjem zakona

Novoizabrani ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, trenutni predsjednik Opštine Kolašin, a ujedno i poslanik Vladimir Martinović, prije nego što napusti fotelju u svom rodnom gradu, trebalo bi da objasni Kolašincima da li posjeduje hotel u Kolašinu i kako ga je napravio.

Naime, u Kolašinu se sve više komentariše da je hotel koji je napravio jedan od Martinovićevih rođaka, Milo Martinović, u stvarnosti vlasništvo Vladimira Martinovića. Kolašinci smatraju da su ove tvrdnje tačne jer je plac na kojem je hotel napravljen navodno kupila bivša djevojka (ime poznato redakciji) Martinovića, od banke Societe generale Montenegro, koja ga je prodavala jeftino kao hipotekarni povjerilac. Iako se kao kupac navodi tadašnja Martinovićeva djevojka, upućeni tvrde da su plac kupili zajedno da naprave porodičnu kuću.

Kada je, međutim, ljubavi došao kraj, bivša djevojka prodaje plac D.O.O. Stefan čiji je vlasnik blizak rođak Martinovića. On joj isplaćuje njen dio, a Kolašinci svjedoče da je bilo veliko pitanje hoće li ostavljena mlada pristati na taj dil.

Martinović na tom placu ulaže u gradnju hotela na najluksuznijoj lokaciji u Kolašinu, koji se, kako tvrde u ovom gradu, samo vodi na rođaka.

Vladimir Martinović poznatiji kao Balvan, Šega i Zavod za zapošljavanje

Kolašinci opravdano smatraju da je ova priča tačna, jer je Martinović u svom rodnom gradu poznat kao kršitelj zakona i nepotista. Martinović je otvoreno kršio Zakona o sprječavanju korupcije, a poznato je i da je mimo svih  zakonskih procedura, sa rođacima posjekao 1000 m3 šume, izvezao je bez prijema, lagerisao bez dozvole i uz opasnost  od požara i namnožavanja fitopatogenih organizama, i finalno odvezao bez otpremnice. Osim što je prekršio procedure, Martinović je oštetio državni budžet jer nije platio ni centa od predviđene takse.

Osim toga, uhljebio je cijelu užu i širu porodicu, pa ga u Kolašinu njegovi sugrađani znaju pod nadimcima Balvan, Šega i Zavod za zapošljavanje.

Đuro Milošević direktor Skijališta Crne Gore i zastupnik velikosrpstva, u slobodnom vremenu hotelijer

Martinović je i partijski šef izvršnog direktora Skijališta Crne Gore Đura Miloševića, koji, takođe, ima apartmane u Kolašinu. Mnogi smatraju da je to i glavni razlog što Skijališta Crne Gore prodaju promotivne sezonske ski pasove, kako bi obezbijedili popunjenost svojih kapaciteta. Jer, kao što je Portal Aktuelno već pisao, promotivne sezonske ski pasove Skijališta Crne Gore kupuju upravo vlasnici apartmana i hotela u Kolašinu, poput Martinovića i Miloševića, da bi ih u špicu sezone prodavali i po cijeni tri puta jeftinijoj od cijene dnevnog ski pasa. Na taj način sebi obezbjeđuju i bolju zaradu i veću konkurentnost, jer Skijališta Crne Gore odbijaju da instaliraju opremu koja bi omogućila kontrolu korištenja promotivnog sezonskog ski pasa i identifikaciju koja bi potvrdila da taj ski pas koristi onaj koji ga je kupio. Ovako, promotivni sezonski ski pas koristi ko hoće, na štetu Skijališta i države, u korist pojedinaca.

Sada kad je Martinović prostudirao sve ”benefite” koje turizam omogućava na ličnom nivou, uz partijsko i ineteresno koordinisanje sa Skijalištima Crne Gore, može da sjedne u fotelju ministra turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja Sjevera, u  čijem resoru će biti i Skijališta Crne Gore. Idealna pozicija za mladog oportunistu neopterećenog poštovanjem zakona. Da li ga je na to mjesto kvalifikovalo lično iskustvo u hotelijerstvu, ili uspostavljanje biznis barijera povećanjem takse za komunalno opremanje na najveću u državi, ne zna se. Kao što nije jasno ni da li je ekologija u njegovoj nadležnosti jer je dobro upoznao sve mogućnosti kršenja propisa pri nelegalnoj sječi šume.

Što se tiče održivog razvoja, tu je situacija jasnija. Martinović se pokazao kao ekspert u održivom razvoju sebe i članova svoje porodice. Kako će neko ko je podigao komunalnu taksu na 150 eura po kvadratu, razvijati Sjever, vrijeme će pokazati. Oni koji poznaju Martinovića, mišljenja su da će otjerati sve potencijalne investitore ne samo iz Kolašina, već i Berana i Andrijevice, kako bi konkurenciju sveo na minimum.

L.P.Đ.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
džudović
31.10.2023-08:39 08:39

Vladu nije dobro. Gledam ga u Skupštini dok koleginica pored njega čita prijedlog za potpredsjenicu. On izgleda sasvim izgubljeno, koluta očima i onda gleda “u prazno”.

OBEĆAVAO MNOGO, ISPUNIO NIŠTA, NAJVIŠE ŠTETIO: Martinović više valjao sebi nego Kolašinu | Skala radio
01.11.2023-08:36 08:36

[…] ostaju razrovane kolašinske ulice kao simbol njegovih obećanja. Martinoviću, sa druge strane, ostaje hotel upisan na ime rođaka, ali kuća u Podgorici, uhljebljenje uže i šire porodice i fotelja ministra. To će mu biti i […]

Zoran
22.11.2023-17:18 17:18

Za krace vremena vise optuzbi za lopovluk niko jos imao nije od ovog balvana nepismenog.