Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

KAKO JE MINISTAR I PREDSJEDNIK OPŠTINE KOLAŠIN NAPRAVIO KUĆU U PODGORICI: Nelegalno sagradio 200 kvadrata od krađe balvana i sumnjivih dilova?

Kolašinci sumnjaju da je dio sredstava obezbijeđen kroz ''saradnju'' sa građevinskim kompanijama, pa je navodno firma koja je napravila kuću Martinoviću u Podgorici, sada ''investitor'' u Kolašinu gdje pravi višespratnicu

Ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, ujedno i predsjednik Opštine Kolašin u prekršaju, Vladimir Martinović, ima kuću u Podgorici od, kako tvrde Kolašinci, 200 metara kvadratnih, a kako ju je napravio, od kojih sredstava i da li je legalizovana, pitanja su na koje će Martinović jednom morati da da precizne odgovore.

I dok se ne zna tačno porijeklo novca za ministrovu kuću u Podgorici, Kolašinci sumnjaju da je napravljena dijelom od krađe balvana, a dijelom od „dogovora“ sa građevinskim firmama.

Naime, javnosti je poznato da je mimo svih  zakonskih procedura, Martinović sa rođacima posjekao 1000 m3 šume, izvezao je bez prijema, lagerisao bez dozvole i uz opasnost  od požara i namnožavanja fitopatogenih organizama, i finalno odvezao bez otpremnice. Osim što je prekršio procedure, Martinović je oštetio državni budžet jer nije platio ni centa od predviđene takse.

„Prvi“ čovjek grada odavno je u Kolašinu poznat po ovom „poduhvatu“, a tako je dobio i nadimak „šega“, od skorije i ”kolašinski balvan”.

Vladimir Martinović poznatiji kao Balvan, Šega i Zavod za zapošljavanje

Kolašinci sumnjaju da je dio sredstava obezbijeđen kroz ”saradnju” sa građevinskim kompanijama, pa je navodno firma koja je napravila kuću Martinoviću u Podgorici, sada ”investitor” u Kolašinu gdje pravi višespratnicu.

U dokumentima Glavnog grada Podgorica, Vladimir Martinović se vodi kao hipotekarni dužnik u korist Glavnog grada Podgorica u iznosu od 9.448, 56 eura, sa rokom dospjelost 59 mjeseci.

Hipoteka se vodi na „upis hipoteke po osnovu založne izjave od 27.06. 2019. godine“, dakle iz perioda vladavine DPS-a.

Šta se dešava sa ovom hiptekom i da li je Martinović gradio na opštinskom imanju prije hipoteke? Da li je kuća legalizovana?

Portal Aktuelno je pisao da se u Kolašinu sve više komentariše da je hotel koji je napravio jedan od Martinovićevih rođaka, Milo Martinović, u stvarnosti vlasništvo Vladimira Martinovića. Kolašinci smatraju da su ove tvrdnje tačne jer je plac na kojem je hotel napravljen navodno kupila bivša djevojka (ime poznato redakciji) Martinovića, od banke Societe generale Montenegro, koja ga je prodavala jeftino kao hipotekarni povjerilac. Iako se kao kupac navodi tadašnja Martinovićeva djevojka, upućeni tvrde da su plac kupili zajedno da naprave porodičnu kuću.

Kada je, međutim, ljubavi došao kraj, bivša djevojka prodaje plac D.O.O. Stefan čiji je vlasnik blizak rođak Martinovića. On joj isplaćuje njen dio, a Kolašinci svjedoče da je bilo veliko pitanje hoće li ostavljena mlada pristati na taj dil.

Martinović na tom placu ulaže u gradnju hotela na najluksuznijoj lokaciji u Kolašinu, koji se, kako tvrde u ovom gradu, samo vodi na rođaka.

Vladimir Martinović i Đuro Milošević: Kadrovi Demokrata koji su učinili sve što je u njihovoj moći da suzbiju svaki vid razvoja u Opštini Kolašin, ali su pri tom odradili odličan posao u zadovoljavanju sopstvenih interesa kroz hotelijersku djelatnost, razne malverzacije i nepotističke poduhvate

Martinović je i partijski šef izvršnog direktora Skijališta Crne Gore Đura Miloševića, koji, takođe, ima apartmane u Kolašinu. Mnogi smatraju da je to i glavni razlog što Skijališta Crne Gore prodaju promotivne sezonske ski pasove, kako bi obezbijedili popunjenost svojih kapaciteta. Jer, kao što je Portal Aktuelno već pisao, promotivne sezonske ski pasove Skijališta Crne Gore kupuju upravo vlasnici apartmana i hotela u Kolašinu, poput Martinovića i Miloševića, da bi ih u špicu sezone prodavali i po cijeni tri puta jeftinijoj od cijene dnevnog ski pasa. Na taj način sebi obezbjeđuju i bolju zaradu i veću konkurentnost, jer Skijališta Crne Gore odbijaju da instaliraju opremu koja bi omogućila kontrolu korištenja promotivnog sezonskog ski pasa i identifikaciju koja bi potvrdila da taj ski pas koristi onaj koji ga je kupio. Ovako, promotivni sezonski ski pas koristi ko hoće, na štetu Skijališta i države, u korist pojedinaca.

L.P.Đ.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

9 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
02.11.2023-08:43 08:43

…pogledaj mu facu i sve ti je jasno …
Vjerovatno ga preporucila “divlja gradnja”/sopstvene kuce/ za prvog čovjeka urbanizma -propalo se ! kad sve i propada đe god ih “nakončaU”…

kolašinac
02.11.2023-08:50 08:50

Utekao je iz Kolašina kao da je imao razlog za to. Da li time želi da sakrije da je bio korumpiran i da je zbog toga eksplodirala gradnja u Kolašinu ili je nešto drugo u pitanju vidjećmo. U gradu je haos od raskopanih ulica, izgleda da je koštanje renoviranja betonjerke udvostručeno. Kastavite sa istraživanjem o kući u PG. Nađite adresu kuće, na geoportalu nađite broj parcele na kojoj je kuća a preko tog broja u katastru list nepokretnosti. iz lista nepokretnosti možete vidjeti je li legalna, čija je zemlja, ima li hipoteku i slično. Kuća od 200 m2 se nije… Pročitaj više »

Mitko
02.11.2023-09:48 09:48

Kako mu u listu nepokretnosti stoji da u Podgoricu ima kucu od 180 kvadrata osnov sticanja nasledstvo.a u izvjestaju ASKa toga nema vec je prijavljena kuca od 230 kvadrata osnov sticanja gradnja????

džudović
02.11.2023-19:13 19:13
Reply to  Mitko

Ovo je tačno. Nasljedstvo, gradnja itd. Krije porijeklo kuće.

Jjjjj
02.11.2023-14:02 14:02

Mozda ima 2 kuce.

Trto
02.11.2023-15:10 15:10

Odakle se OVO pojavilo u Kolašin???

COL
02.11.2023-17:04 17:04

Crnogorci su imali samo jednu riječ koja je bila teška barem tridesetak drugih riječi, a to je ,,NESOJ”.

jowoglowo
02.11.2023-20:21 20:21

g-din balvanović

Backovic E.
02.11.2023-22:16 22:16

Ono sto bih sa velikom sigurnoscu mogao reci jeste da je nije stekao posteno!! Uostalom to je jednostavna finansijdkska forenzika. Umjesto da tuzilsstvo(uglavnom nesposobno) dokazuje kriminal, krece se deduktivno. Dakle, kuca od 200m2 postoji. Poreski organii pozovu Balvana, pocaste ga kafim i sokom, i pitaju o izvoru prihoda kojima je finansirao izgradnju kuce. Balvan to treba da odgovori jer njegove poreske prijave pokazuju da on to nije mogao. Ako kaze djed mi dao ili otac oni se pozovu i njih se pita ista stvar, ako je na zeni pitaju zenu. Porijeklo prljavog novca finansijdka forenzika utvrdjuje induktivno ili deduktivno. Jednostavno… Pročitaj više »