Srijeda, 8 Maja, 2024
Rubrika:

Liga šampiona: Kraljevi teško trijumfovali, Totenhem rutinski

Revanš dueli za oba meča zakazani su za peti mart.

U prvom meču osmine finala koji je odigran u Johan Krojf Areni Ajaks iz Amsterdama je ugostio Real Madrid. Kraljevski klub je u dramatičnom meču pokazao kvalitet i porazio „kopljanike“ rezultatom 1:2 (0:0) i sebi napravili zavidnu prednost za revanš kod kuće.

Foto: Flashscore

Ajaks-Real Madrid 1-2

U devetom minutu meča desni bek Ajaksa Nusair Mazrui je primio loptu u šesnaestercu, ali mu je šut otišao dosta pored lijeve stative.

Pet minuta kasnije “Kraljevski klub” je odgovorio i Junior Vinisius  je krenuo u solo prodor, prošao dva odbrambena igrača “kopljanika”  i pucao na gol, ali je Andre Onana to dobro obranio.

Veliku šansu  su propustili Ten Hagovi izabranici u 26. minutu meča kada je Dusan Tadić pogodio lijevu stativu, nakon što je primio lijep pas u šesnaestercu.

Ajaks je nastavio da napada i u 36. minutu Hakim Zijeh je primio tačan pas i u situaciji jedan na jedan s golmanom odlučio pucati, ali Kurtoa je bio na pravom mjestu i odbranio udarac da bi Nikolas Taljafiko od odbijanja postigao gol. Međutim pogodak je poništen zbog ofsajda.

Kopljanici se nisu demoralisalii i u 43. minutu meča su opet priprijetili. Tadic je nevjerojatno predriblao protivnike i prodao lažnjak golmanu ali lopta je neslavno prozujala kraj gola.

U nastavku meča Madriđani su se probudili i u 51. minutu meča Karim Benzema je bio u dobroj poziciji za šut u petercu, ali je golman Onana čudesno odbranio njegov pokušaj.

Odmah u sledećem minutu kopljanici su se revanširali. David Neres je krenuo u solo prodor i pucao nakon što je ušao u šesnaesterac, ali Kurtoa je bio na visini zadatka i sjajno intervenisao.

Međutim stigla je kazna za sve propuštene prilike Ajaksa. U 60. minutu Junior Vinisius je uputio pas Karimu Benzemi, da bi on hladnokrvo postigao pogodak.

Ipak Ajaks nije izgubio volju i u 75. minutu meča izabranici Erika Ten Haga su poravnali rezultat, kada je David Neres uputio precizan pas u šesnesterac za Hakima Zijeha da bi on bez većih problema savladao golmana Kurtou.

Međutim Kraljevski klub nije imao namjeru da popusti ekipi iz Ansterdama i tri minuta prije kraja meča Danijel Karvahal je dodao loptu, da bi je Marko Asensio samo skrenuo u praznu mrežu.

U nadoknadi vremena je Kasper Dolberg pokušao da izjednači ali Kurtoa je bez većih problema intervenisao za važnu pobjedu pred revanš na Santijago Bernabeu.

Totenhem-Dortmund 3- 0

U drugom meču koji je odigran večeras na Vembli stadionu, Totenhem Hotspur je dočekao ekibu Borusije iz Dortmunda. Spursi su bez većih problema demolirali „milionere“ rezultatom 3:0 (0:0) i sebi napravili veliku prednost pred revanš u Dortmundu.

Foto: Flashscore

U sedmom minutu meča napadač Spursa Lukas je ostao nemarkiran na rubu šesnaesterca nakon centaršuta. Šutirao je na gol milijardera, ali je udarac završio tik pokraj desne stative.

U 35. minutu meča Dortmund se rasrdio i vezista Tomas Dilejni je uputio snažan udarac sa ruba šestnaesterca, ali Njegov opasni pokušaj je blokirao Hugo Ljoris.

I u posljednjoj minuti regualnog toka je Dortmund priprijetio iz kornera kada je Dan-Aksel Zagadu pokušao iskoristiti centaršut kada je skočio i glavom pucao u lijevu stranu gola.

Međutim  Hugo Lloris je opet pokazao svoje odlične reflekse i fantasično zaustavio loptu da ne završi u mreži.

U nastavku meča “spursi” su popili vitamine. Odmah nako dva minuta su postigli pogodak nakon što je krilni igrač Jan Vertongen poslao precizan centaršut u šestnaesterac, da bi centarfor Hjong Min Son je zakucao loptu brzim udarcem unutar lijeve stative.

Spursi su udvostručili prednost u 83. minutu kada je Serge Aurier  dodao loptu u šestnaesterac  da bi Jan Vertonghen stigao prvi na loptu u proslijedio je iza leđa golmana Burkija.

Serija pogodaka domaćeg tima nije stala i tri minuta kasnije nakon što je ušao u igru Fernando Ljorente je ispratio korner i pokazao svoj nos za gol kada je mirno postavio glavu i matirao “milionere” za konačnih 3:0 i omogućili sebi komforan rezultat pred revanš u Signal Iduna parku.

Revanš dueli za oba meča zakazani su za peti mart.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve