Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

Željko Obradović: Ovo je samo košarka

Trener Partizana Željko Obradović nije želio mnogo da komentariše navijanje sa tribina koje je decenijama tradicija na ovim prostorima.

Partizan je dugo imao rezultatsku prednost koja je najviše iznosila šest poena, tako je bilo i sredinom treće četvrtine (48:42) kada je Budućnost Voli serijom 15:4 preokrenula rezultat i ispostavilo se, prelomila rezultat.

Kada je nakon nesportske grešle Frenka Kaminskog i pogođenog slobodnog bacanja Jogija Ferela Budućnost povela 68:59 sedam minuta prije kraja meča činilo se da je pobjednik odlučen, pogotovo što je imala i loptu i napad, ali je izblokiran Mekinli Rajt od strane Alena Smailagića i usljedio je odgovor Partizana.

Trener Partizana Željko Obradović nije želio mnogo da komentariše navijanje sa tribina koje je decenijama tradicija na ovim prostorima.

Na sreću Budućnosti Avramović je promašio za pobjedu Partizana i tako ostavio nadu Podgoričanima da mogu do finala.

“Prva stvar koju želim da uradim je da čestitam Budućnosti na pobedi. Serija je 1:1, nije bitno da li je pola koša ili 10 ili kako god, rezultat je važan, pobeda, serija se vraća u Beograd. Mislim da smo igrali prilično dobro,. Imali smo pet izgubljenih lopti zaredom, Budućnost je uspjela da se vrati. onda su oni imali dobijenu utakmicu, a mi smo igrali agresivnu odbranu, poentirali iz teških situacija a promašivali otvorene šuteve. Borbenost na nivou, ali biće potrebno malo više da bismo se plasirali u finale”, rekao je Obradović.

Usljedilo je pitanje koje se odnosilo na tenzije i ponašanje navijača Budućnosti, pogotovo prilikom isključenja Frenka Kaminskog.

“Moja poruka je ona od prvog dana od kada sam se vratio u Partizan. Ovo je samo košarka i treba da se završi pričom o košarci. nikakve tenzije nam ne trebaju. Mi smo klub koji sa ekipom Budućnosti gaji odlične odnose. Koristim priliku da pozovem navijače Partizana da navijaju fer i korektno i da bolji treba da ide u finale. To je jedina poruka koju dajem od prvog dana od kako sam se vratio u Partizan. Ne namjeravam da odustanem od toga jer smatram da su te stvari najbitnije u našim životima. Treba da budeš čovjek i da se ponašaš fino, kulturno i pristojno. Vi imate i neke druge primjere. Pero je kod vas, nije kod mene”, zaključio je Obradović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve