Ponedjeljak, 24 Juna, 2024
Rubrika:

UCG se ogradio od nastupa Stamatovića: Krajnje neprimjeren diskurs

''Ovom prilikom najoštrije osuđujemo krajnje neprimjeren diskurs koji je Stamatović uputio urednici emisije Ireni Tatar'', navodi se u saopštenju UCG

Univerzitet Crne Gore ograđuje se od nastupa dr Aleksandra Stamatovića, docenta na Filozofskom fakultetu u emisiji “Neki to vole vruće” na TV Adria.

“Ovom prilikom najoštrije osuđujemo krajnje neprimjeren diskurs koji je Stamatović uputio urednici emisije Ireni Tatar”, navodi se u saopštenju.

Univerzitet Crne Gore, kao najvažnija institucija obrazovanja u potpunosti je posvećen izgradnji tolerantnog i otvorenog društva u kom nema mjesta mizoginim i seksističkim istupima, poručuju oni u saopštenju.

“O politici i stavu koji ka senzibilnim pitanjima pozicije žene u našem društvu njeguje naš Univerzitet najbolje govori činjenica da je nedavno na Senatu i Upravnom odboru usvojen Elaborat Studija roda, koje planiramo da pokrenemo, kako bismo putem obrazovanja mijenjali društvo nabolje”, dodaje UCG.

Kažu da su na Univerzitetu Crne Gore posvećeni promociji jednakosti, poštovanja i dostojanstva svih zaposlenih i studenata, te da smatraju da je neprihvatljivo da bilo koji član akademske zajednice svojim javnim nastupima krši te principe.

“Univerzitet Crne Gore ostaje posvećen kontinuiranom radu na podizanju svijesti o važnosti borbe protiv svih oblika diskriminacije i nejednakosti, te ćemo nastaviti s aktivnostima koje promovišu tolerantnost i evropske vrijednosti”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ljaljo
19.05.2024-20:02 20:02

I?Nikome nista? Sramno!Posle ovakvog stava UCG postaje ulica! Ovo je vas profesor?Dobro je Balasevic pevao: popovi- topovi – lopovi!