Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

Liga šampiona: Esbjerg i Bitighajm se pridružili Đeru i Mecu na fajnl-foru

Mec je nakon trijumfa u Rumuniji (27:24) i drugi put savladao ĆSM Bukurešt (29:23)

Na fajnl-foru Lige šampiona za rukometašice igraće Esbjerg, Bitighajm, Đer i Mec.

Danski tim je ugrabio posljednju vizu za završni turnir, koji će se 1. i 2. juna održati u “MVM domu” u Budimpešti, jer je i u revanšu savladao tim iz glavnog grada Mađarske, Ferencvaroš (29:24), nakon 26:25 u gostima.

Sana Solberg-Isaksen je bila najefikasnija u domaćem timu, a odlična je bila i Ana Kristensen sa 14 odbrana. U poraženoj ekipi najbolja je bila Katrin Klujber sa osam pogodaka.

Za senzaciju se pobrinuo Bitighajm – njemački prvak je šokirao Odenze, jer je nakon trijumfa na svom terenu (30:26) danas izgubio samo 32:30.

Za domaće je sedam puta pogodila Andrea Hansen, koliko za Njemice Keli Dulfer i Ksenija Smits. Bitighajm je tako napravio još jednu senzaciju, jer je u osmini finala izbacio Herning-Ikast.

U subotu su vize za “MVM dom” bukirali Đer i Mec. Mađarski tim je izbacio trostrukog uzastopnog prvaka Evrope Vajpers, iako je bilo teže nego što je iko očekivao – nakon što je prvi meč u Norveškoj dobio 30:23, tim Pera Johansona je u “Audi areni” imao minus pet, ali je izgubio sa prihvatljivih 24:26.

U Francuskoj nije bilo dilema – Mec je nakon trijumfa u Rumuniji (27:24) i drugi put savladao ĆSM Bukurešt (29:23) i praktično potpisao otkaz nekadašnjem Johansonovom pomoćniku u reprezentaciji Crne Gore, Adiju Vasileu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve