Petak, 14 Juna, 2024
Rubrika:

Intel olakšava dijeljenje podataka između dva računara

Intel je potvrdio da su proizvođači, među kojima su MSI, Lenovo, Acer, Razer, Kensington, Belkin, Promise Technology i Plugable, dobili licence za implementiranje ove tehnologije

Intel se sprema da predstavi Thunderbolt Share – novu tehnologiju dijeljenja podataka.

Nova tehnologija će korisnicima omogućiti lako dijeljenje displeja, tastatura, miševa i podataka između računara, a sve uz pomoć Thunderbolt tehnologije.

Pomenuta tehnologije prioritet daje brzini, bezbjednosti o jednostavnosti, a Intelova namjera je da postavi novi standard za povezivanje između uređaja.

Ovo rješenje koristi brze i efikasne “PC-to-PC” konekcije, omogućavajući korisnicima da lako dijele podatke i uređaje. Takođe, Thunderbolt Share omogućava da uređaji koji su Thunderbolt-kompatibilni lakše komuniciraju sa više računara.

Nije poznato da li će Thunderbolt Share podržavati prenos podataka sa eksternih GPU-ova na sekundarne PC uređaje, što bi proširilo upotrebu tehnologije.

Intel je potvrdio da su proizvođači, među kojima su MSI, Lenovo, Acer, Razer, Kensington, Belkin, Promise Technology i Plugable, dobili licence za implementiranje ove tehnologije.

Thunderbolt Share je dizajniran da podržava Thunderbolt 4 i 5 tehnologije, a kompatibilan je sa Windows operativnim sistemom.

Izvorb92

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve