Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Južna Afrika arhivirana, Španija već u mislima

Izabranici Vladimira Gojkovića odigrali su fantastično prvo poluvrijeme u odbrani i napadu i stekli ogromnu rezultatsku prednost, bilo je 16:1.

Vaterpolisti Crne Gore savladali su Južnu Afriku na startu Svjetskog prvenstva u Fukuoki (35:10) u utakmici u kojoj je bilo ubjedljivo najviše golova u istoriji mečeva naših “ajkula”.

Izabranici Vladimira Gojkovića odigrali su fantastično prvo poluvrijeme u odbrani i napadu i stekli ogromnu rezultatsku prednost, bilo je 16:1.

U drugom poluvremenu, “ajkule su” nastavile da rešetaju mrežu Južnoafrikanaca, ali su očekivano popustili u odbrani što je rival znao da iskoristi da i on postigne dvocifren broj golova na utakmici.

“Bila je to utakmica od koje nismo znali šta možemo da očekujemo osim da smo kvalitetniji protivnik”, bilo je prvo što je Gojković rekao nakon meča.

Kako je već nakon prve dvije četvrtine bilo jasno da rezultatske neizvjesnosti neće biti Gojković pružio šansu svim igračima koji su danas bili u protokolu meča i svi su se osim golmana upisali u strijelce.

“Pokušali smo sa više rotacija, da svi dobiju jednaku minutažu, ali da igramo maksimalno agresivno kako bismo se spremili za ono što nas čeka, kao i da osjetimo bazen. Nije bilo loše dvije četvrtine, kasnije je bilo nekih grešaka, ali se i to stabilizovalo. Okrećemo se teškim utakmicima”, zaključio je Gojković.

Golman Lazar Andrić je branio u drugom poluvremenu, upisao je pet odbrana i tako debitovao na Svjetskom prvenstvu.

Naš naredni rival u srijedu, rano ujutro u 6.30 po našem vremenu, biće selekcija Španije koja je favorit grupe, nakon smjene selektora i generacije u reprezentaciji Srbije, koja iskazuje dosta slabosti posljednje vrijeme.

“Prva utakmica, ali rekli bismo više kao jači trening za ono što slijedi. Sigurno da nam je ovaj duel dobro poslužio da osjetimo bazen. Spremamo se za nju već duže vrijeme – ona nam je prvi pravi ispit na ovom turniru”, kazao je Andrić.

Crna Gora ima još dvije utakmice u grupi, poželjno bi bilo da se osvoji makar drugo mjesto i na taj način izbjegnu selekcije Hrvatske ili Mađarske u osmini finala, a za rivala dobije najvjerovatnije Japan.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve