Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Gojković zadovoljan igrom protiv Mađarske

Crna Gora je u meču za sedmo mjesto poražena poslije peteraca od Mađarske (18:16) u utakmici u kojoj su odbrane bile slabiji dio tima, a napad obje selekcije, pogotovo sa igračem više veoma ubojit.

Kada najbolju partiju na Svjetskom prvenstvu u Dohi pokažete u posljednjoj utakmici protiv dosadašnjeg šampiona svijeta, tada je osmo mjesto i realan ishod svega viđenog ovog februara.

Crna Gora je u meču za sedmo mjesto poražena poslije peteraca od Mađarske (18:16) u utakmici u kojoj su odbrane bile slabiji dio tima, a napad obje selekcije, pogotovo sa igračem više veoma ubojit.

Ako su Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj, i Svjetsko prvenstvo u Kataru poslužili selektoru Vladimiru Gojkovića da uigrava linije tima i obezbjedi plasman na Olimpijske igre, u tom slučaju je cilj ostvaren, a koliko je sve viđeno u Dubrovniku, Zagrebu i Dohi zaista korisno saznaćemo u Parizu.

“Žao mi je na kraju. Čestitam igračima na borbenosti , utakmice sa Mađarskom i Grčkom su pokazale da igramo do kraja, što nas ranije nije krasilo u tim utakmicama koje nisu za medalju. Danas smo imali igrača manje, jer se Matković povrijedio na zagrijavanju. Momci su podnijeli veliki teret, dosta njih je bilo sa tri lične. Možemo biti zadovoljni utakmicom. Ljepše bi bilo da smo završili pobjedom i ispred Mađarske, koja je prije pola godine bila prvak svijeta. Ove utakmice daju nadu da možemo da igramo sa ovim protivnicima”, rekao je Gojković

Miroslav Perković je odigrao veoma dobro na Svjetskom prvenstvu, u meču protiv Mađarske prvi put nije realizovao peterac, ali vjeruje da je Crna Gora meč trebala da dobije još u regularnom dijelu.

“Mađarska je individualno najbolja ekipa na svijetu. Bili su favoriti za zlato. Dobro smo odigrali, smogli smo snage, bili koncentrisani. Dobro smo ušli u utakmicu, od prvog minuta se vidjelo da možemo da igramo sa njima. Na kraju smo mi kontrolisali utakmicu, imali gol prednosti. Mislim da smo utakmicu morali da završimo u regularnom toku. Na kraju su došli peterci – sigurno su kvalitetniji šuteri Mađarske. Mislim da smo pružili dobru partiju, pokazali da možemo da igramo sa svima, istakao je Perković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
dpero
17.02.2024-11:18 11:18

Kuci neznalico litijaska!