Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Gojković je vjerovao, ali ne i igrači

Dušan Matković smatra da su uzroci poraza u velikim oscilacijama u igru, umjesto činjenice da je Španija igrala pojedine djelove meča opušteno čuvajući snagu za završne mečeve u Dohi.

Konačan rezultat prvog četvrtfinalnog meča Svjetskog prvenstva Crna Gora – Španija daleko je povoljniji od prikazanog u samom bazenu tokom 32 minuta igre.

Španija jenakon brzog vođstva 4:0 i potom 6:2 malo spustila gas, što je Gojkovićev tim iskoristio da se primakne na 6:5, 7:6, 8:7, ali kada su se Alvaro Granados i društvo uozbiljili sve je brzo došlo na svoje mjesto.

Treća četvrtina, koji su Španci riješili u svoju korist 5:0, otklonila je sve sumnje u konačan ishod, ali i bilo kakvu pomisao da ovaj tim ima karakter da u većem broju utakmica odigra kvalitetno i na visokom nivou.

Na najvećim svjetskim takmičenjima nije dovoljno da selektor vjeruje i nada se u čudo, već i da taj tim pripremi za najveća iskušenja, a Crna Gora je na oba takmičenja ove godine djelova psihološki nespremno za mečeve protiv najkvalitetnijih selekcija.

“Pored kvaliteta se vidjela i razlika u tome da su Španci imali više dana odmora. Bili su jači u duelima, a mi smo opet lo otvorili meč, to nam se dešava nekoliko mečeva zaredom. Ipak, na 8:7 sam vjerovao da smo se vratili u meč. Loša realizacija igrača više u trećoj četvrtini je otvorila napad Španiji da riješi meč. Za razliku od meča sa Srbijom, u posljednjem periodu smo pokušali da se vratimo i ne mogu ništa da zamjerim. Svi su željeli plasman u polufinale, ali potrošnja je ogromna. Sada da probamo da posljednje dvije utakmice na turniru odigramo na pravi način”, kazao je nakon poraza od Španije selektor Gojković.

Foto: MTB-PHOTO
Dušan Matković smatra da su uzroci poraza u velikim oscilacijama u igru, umjesto činjenice da je Španija igrala pojedine djelove meča opušteno čuvajući snagu za završne mečeve u Dohi.

“Nismo smjeli da dozvolimo sebi da imamo tolike oscilacije u igri. Na startu smo već ušli u veliki minus, vratili se do poluvremena, ali smo u trećem periodu opet imali pad. Tako je nemoguće parirati Španiji i stići razliku”, rekao je Dušan Matković.

Samo na papiru Crna Gora je u Hrvatskoj i Kataru ispunila planirano za prva dva mjeseca 2024. godine, igrom nije opravdala vizu za Pariz.

“Ispunili glavni cilj odlaskom u Pariz, ali ostaje žal jer mislim da smo mogli da napravimo iskorak. Igramo za reprezentaciju, svaka utakmica je bitna, pa tako moramo da pristupimo i duelima koji nas čekaju do kraja šampionata. Da damo sve i da pokušamo da ostvarimo što bolji plasman”, zaključio je Matković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
13.02.2024-16:28 16:28

…nije sramota izgubiti od ovakvog pritivnika kakva je danas Španija !
Svaka čast -Olimpijada je dobivena u Dohi ,to je vazno !