Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Gojković: Nijesmo igrali dobro, ali pobjeda je najvažnija

Selektor crngorskih vaterpolista Vladimir Gojković kazao je da je ekipa odigrala loše protiv Francuske, pogotovo u napadu, ali da je najvažnije da je upisana pobjeda

Selektor crngorskih vaterpolista Vladimir Gojković kazao je da je ekipa odigrala loše protiv Francuske, pogotovo u napadu, ali da je najvažnije da je upisana pobjeda.

“Ajkule” su slavile nakon peteraca 20:19, na startu Evropskog prvenstva.

“Nijesmo igrali dobro, ali najvažnija je pobjeda. Loš je bio napad s igačem više, moramo to da popravimo, ukoliko želimo da pobjeđujemo velike utakmice. Za pohvalu je želja igrača, pogotovo u trećoj i četvrtoj četvrtini kada smo se vratili u igru. Imali smo i taj napad za pobjedu, ali eto odlučili su peterci”, kazao je Gojković.

Slijedi okršaj sa svjetskim prvakom Španijom…

“Bila je velika važnost utakmice, možda smo i zbog toga izgubili koncept igre. Čeka nas Španija, nema lakog meča, želimo da vratimo formu, koju smo imali u pripremnom periodu, vjerujem da to možemo. Oni su kao i Hrvati, favoriti za medalju”, kazao je naš selektor.

Miroslav Perković je priznao da je očekivao lakši meč…

“Iskreno, nijesam očekivao ovakvu dramu, jer smatram da smo bolja ekipa od Francuske. Ova pobjeda nam možda otvara vrata četvrtfinala. Mislim da smo u petercima imali veći fokus i da smo više željeli pobjedu. Sada će nam biti lakše da igramo sa Španijom, koja ima fenomenalne individualce, ali spremićemo se dobro za njih”, kazao je Perković.

Dušan Matković je bio naš najefikasniji igrač protiv Francuske sa tri gola.

“Uvijek je prvi meč na prvenstvu najteži, dok se naviknemo na ambijent i bazen. Drago mi je što smo se vratili nakon minus dva i dobili meč. Španiju jako dobro poznajemo, igrali smo s njima puno puta u posljednje dvije godine, daćemo sve od sebe da slavimo”, istakao je Matković.

Meč sa Španijom na programu je u subotu od 17.45.

Izvorrtcg.me

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve