Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

Živković: Pokrovitelji zla!?

''Više nego ikad, sam optimista da ćemo odgovoriti ovom izazovu. Upamtite dobro, oni nijesu većina koliko god se tako predstavljaju, oni su sada manjina u ovoj zemlji''

Piše: Miodrag Živković 

Crna Gora preživljava najgore vrijeme u svojoj novijoj istoriji. Razara nas užasna ekonomska kriza koje još uvijek nijesmo svjesni zbog moralnog sunovrata koji je dominantno u prvom planu. Kada nje budemo svjesni, bojim se da će biti kasno za svaku ozbiljniju reakciju.

Živimo u živom blatu i ono je svakim danom sve dublje. Sa normalnog života su nam skrenuli pažnju svojim bizarnim trivijalnostima. Ne možemo se čudu načuditi što nam se dešava, a glad i nemaština će ubrzo zakucati na vrata većine građana ove napaćene zemlje.

Dok nas dnevno zabavljaju crkvom i popovima i iznenađuju i zaprepašćuju svojim primitivizmom, naša ekonomska i socijalna propast postaju neupitne.

Priznajem, grozno je bilo gledati kako nam se nejveći dio državnog vrha veseli sa svojim popovima, kličući ispod tuđe zastave, tuđoj državi, ali je isto tako tužno i otužno…

– Što budžet nije ni na vidiku, jer je on njima mnogo manje bitan od crkve i crkvenih problema. Što država više ne može da funkcioniše bez budžeta pa proizvodi ozbiljnu krizu u svim sverama života.

– Što ubrzano raste broj nezaposlenih, dok se uhljebljuju nesposobni i vjerni litijaši, što je poljoprivreda u kolapsu, što ćemo ubrzo ostati bez ljekova, što nam policija nema ni vozila, ni goriva i što je besmisao postao jači od svakog smisla.

– Što nema nikakvog razmišljanja o spasu i razvoju ove nesrećne zemlje, nego samo o njenom satiranju.

Umjesto normalnog života nudi nam se besmisao koji će, ako ovo potraje, neminovno izazvati tragične posljedice.

Dok nam oni svakodnevno serviraju raznorazne gluposti i bahanalije, međusobne svađe i ucjene, zabavljajući, kao u teatru neznaveni narod, moramo biti svjesni da je dubina našeg posrnuća u svakom pogledu, mnogo veća, nego što se mnogima čini. Ovo su trovači zdravog razuma sa zadatkom da nenormalnost učine normalnom i besmislu daju lažni smisao.

I da, da ne bih ostao nedorečen, njihov domaći pokrovitelj stalno pokušava ostati po strani i manje vidljiv. Ne pjevaju zajedno, ne ljube zajedno popovima ruke, ali ite kako zajedno čine veliko zlo.

Ništa od ovoga nam se ne bi moglo desiti da nije domaćih kvislinga, predvođenih Dritanom Abazovićem i njihovih izdajničkih pokrovitelja iz koncerna “Vijesti” koji su osmislili ovo ludilo u kojem živimo. Oni su pokrovitelji našeg zla, jer od njih to nijesmo očekivali.

Sve ovo napisah da bi najzad shvatili da od njih ništa više ne treba očekivati. Suviše je kasno da bi za njih postojao bilo kakav časni izlaz.

Sve zajedno, ubrzo moramo poslati na smetlište istorije.

Više nego ikad, sam optimista da ćemo odgovoriti ovom izazovu. Upamtite dobro,… oni nijesu većina koliko god se tako predstavljaju, … oni su sada manjina u ovoj zemlji. Trebaju nam prijevremeni izbori koji će biti njihov zajednički kraj.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

8 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Petar Pan
04.06.2021-13:26 13:26

Kada nesrećni narod koji se posrbio shvati da od toga nije ništa bolje, kada shvate da popovi ne utoljavaju glad, kada shvate da nije nikome dobar život donijela šetnja između crkve i kladionice… e tada će zakrčati crijeva i stvari će se preokrenuti. Lako je AV-u miroplačivom. Njemu je ovo najjeftinija investicija. Dotira popove sa malo para i kraj priče. A popovi oru po Crnpj Gor. Opet… dok ne zakrče crijeva. Neće nam Bog ni molitva donijeti ni nove investicije ni nova radna mjesta ni kakav takav dostojanstven život. Sve je OVO velika prevara za posrbljene a koliko sjutra posramljene… Pročitaj više »

Гуљоч
04.06.2021-17:01 17:01
Reply to  Petar Pan

Нова радна мјеста нам је ДПС доносио 30 година, па нам сада ови мрски попови све то узеше

Orakle
04.06.2021-19:58 19:58
Reply to  Гуљоч

Nema nama druge , Sve je jasno.
U stotinu kolona na vanredne parlamentarne izbore.
.Nikako svi pod jednu kapu.

Donji kraj
04.06.2021-16:51 16:51

Žile volimote ! Veći si crnogorac no Pura. Pura je pametan i sa jakom harizmom ali tebe narod vise voli i imas vise škole no on.Preuzmi kormilo naših Liberala.E viva!

Bar
04.06.2021-18:22 18:22

Slažem se,ali ne treba dozvoliti dps više što je navikao.Nova manjinska vlada uz podršku dps ( ako su patriote).

Rada
04.06.2021-18:45 18:45

Oni zavijaju veseli se rode I nista drugo ne znaju podizali su se na rijaliti

Zeta
04.06.2021-18:54 18:54

Veli mi jedan ljaljo je veliki Crnogorac a ja ga pitah a sto radjase sa srbijanskijem popovima na veceru uz pjesmu veseli se srpski rode

Do ji kraj za Zetu
04.06.2021-23:54 23:54

Vecina zecana su srbi ;neki su i crnogorci.Najvredniji su ljudi u drzavu sto je vrlo vazno i jedni i drugi ali moeamo priznat da su srbijanci najvredniji.