Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

Pljačka i izdaja Crne Gore

Sadašnji ministar je prethodno bio član pravnog tima Srpske crkve i upravo tim angažovanjem je zavrijedio ministarsku fotelju u novoj marinetsko-apostolskoj vladi. Izmjene koje nam nudi, nijesu radili nikakvi stručni timovi već su plod megalomanskih zahtjeva crkve, kojim želi opstati kao "država u drzavi" do konačnog uništenja Crne Gore na kojem već dugo i neskriveno radi

Piše: Bivši predsjednik Liberalnog saveza Crne Gore Miodrag Živković (preuzeto sa profila Živkovića sa društvene mreže Fejsbuk)

Danas je ministar pravde u novoj, sada već prepoznatljivo okupacionoj vladi, Vladimir Leposavić predao parlamentu na usvajanje po hitnom postupku, izmijenjeni Zakon o slobodi vjeroispovijesti.

Iako ne postoji ni jedan zakonski uslov za raspravu o izmjenama ovog zakona u hitnom postupku, nećemo se baviti formom postupka, nego njegovom opasnom i podlom suštinom.

Sadašnji ministar je prethodno bio član pravnog tima Srpske crkve i upravo tim angažovanjem je zavrijedio ministarsku fotelju u novoj marinetsko-apostolskoj vladi.

Izmjene koje nam nudi, nijesu radili nikakvi stručni timovi već su plod megalomanskih zahtjeva crkve, kojim želi opstati kao “država u drzavi” do konačnog uništenja Crne Gore na kojem već dugo i neskriveno radi.

Ovakvim izmjenama rađenim u tajnosti, daleko od očiju javnosti, žele derogirati zakon koji je usklađen sa međunarodnim standardima i odgovarao je u svemu sekularnom i građanskom konceptu Crne Gore.

Osim sto žele legalizovati već izvršenu pljačku državne imovine u korist Srpske crkve, ostvarenu raznim prevarama i falsifikatima, bez ijednog valjanog dokaza, sada žele svojoj crkvi dati, zakonom lažni status, TRADICIONALNE CRKVE U CRNOJ GORI i time, takođe lažno formalizovati njeno viševjekovno trajanje.

Ovim žele potrijeti i zauvijek izbrisati da je u Crnoj Gori, sve do 1920-te godine postojala Crnogorska pravoslavna crkva, koju su oni ugasili svojom okupacijom iz 1918-te godine.

Na ovaj način, svojim lažnim predstavljanjem istorije i najbrutalnijim potiranjem nespornih istorijskih činjenica, žele ugasiti sva naša istorijska sjećanja i dobiti osnov za upis preostalog dijela imovine koja pripada državi Crnoj Gori, na svoje ime.

Za one političke strukture, koje participiraju u ovoj vladi i koje su nam obećale da ce biti garant zaštite nacionalnih i državnih interesa Crne Gore, a koje su zdušno bili opravdani kritičari crnogorske privatizacije, želim reći da se ovim izmjenama zakona vrši pljačka ove države, gotovo 100 puta veća od svega do sada privatizovanog.

Da se vrši pljačka našeg pravoslavnog sakralnog nasljeđa neprocjenjive vrijednosti i najdrskija pljačka i prekrajanje naše slobodarske istorije na kojoj počiva identitet ove zemlje i ovog naroda.

Moraju ova gospoda dobro znati da se ovim činom potiru osnovna ljudska prava svih građana koji su vjerujući Crnogorci i bogu se ne mole u Srpskoj crkvi.

Zato jasno i javno poručujem svima koji dignu ruku za usvajanje ovakvih izmjena zakona, u vladi i parlamentu, da su izdajnici države Crne Gore i izdajnici svih nesrpskih naroda koji u njoj žive.

Ovo je granica dostojanstva i lojalnosti svojoj državi koja se ne može i ne smije preci, a da ne bude nazvana jedinim pravim imenom, a to je veleizdaja.

Kako drugačije nazvati pljačku istorije i pljačku najznačajnije imovine ove zemlje i ovoga naroda u korist druge crkve, druge zemlje i drugoga naroda!?

Gospodo, sramni izazov je pred vama… ovo se dobro pamti i nikada ne zaboravlja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve