Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

MILOJKOV AMIN NA DRITANOVU VELEIZDAJU: Stav o ’’temeljnom ugovoru’’ dokaz da i 44. Vlada radi za tzv. SPC

Prethodne vlasti nijesu se libile da sipaju milionske iznose u kasu takozvane SPC – inostrane organizacije čiji je jedini cilj u Crnoj Gori da radi kao ispostava Beograda i velikosrpske hegemonije. Očigledno je i 44. Vlada preuzela model dvije prethodne, a to i ne treba da čudi kada političke ispostave SS čine najjači korpus u novoj izvršnoj vlasti. Spajić očigledno niti ima volje, želje i moći da im se suprotstavi već je osuđen da ''igra po svetosavskom melosu''.

Dileme više nema – Vlada Milojka Spajića je nastavila politiku potčinjavanja i ulizivanja svetosavskoj sekti (SS), parapolitičkoj organizaciji poznatoj i pod akronimom SPC, koju su zastupale prethodne dvije izvršne vlasti na čelu sa vjerskim ekstremistom Zdravkom Krivokapićem i beogradskom marionetom Dritanom Abzovićem.

Obavještajno-bezbjednosna, operativna ispostava ”sprskog sveta” poznata pod akronimom SPC, je najjače oružje velikosrpske hegemonije, a nakon 30. avgusta 2020. godine samo je ozvaničila svoj status ”države u državi”.

Očigledno je da joj i treća ’’oslobodilačka’’ Vlada vraća dugove jer im je prije svega ova zlokobna organizacija omogućila promjenu vlasti 30. avgusta 2020. godine i instalaciju teokratsko subverzivne političke garniture veoma naklonjene zvaničnom Beogradu.

Spajić kao Dritan o ’’temeljnom ugovoru’’

Najnovija u nizu potrvrda da je Spajićeva Vlada potčinjena tzv. SPC stigla je na jučerašnjoj sjednici.

Vlada Crne Gore juče je usvojila zvanično mišljenje da su ’’neosnovane inicijative kojima se predlaže da Ustavni sud pokrene postupak za ocjenu usaglašenosti sa Ustavom i zakonom Temeljnog ugovora između Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve, objavljenog u Službenom listu 31. avgusta 2022. godine’’

Kako se navodi u zvaničnom mišljenju usvojenom na sjednici Vlade, koje potpisuje premijer Milojko Spajić, Temeljni ugovor sa SPC u svemu je usaglašen sa Ustavom i zakonima Crne Gore koji regulišu oblasti koje se dodatno razrađuju ugovorom.

To je odgovor na inicijativu koju je SDP uputio Ustavnom sudu 9. marta prošle godine uz obrazloženje da je takozvani ”temeljni ugovor” u suprotnosti sa pravnim poretkom Crne Gore u svojoj ukupnosti, kao i u pojedinim odredbama.

Ovakvim zvaničnim stavom Spajić i njegovi ministri upisali su se u knjigu istorije crnogorske veleizdaje jer su, svetosavskom terminlogijom rečeno, aminovali svinjariju koju je 3. avgusta 2022. godine oposlio Dritan Abazović.

Podsjetimo, 3. avgusta 2022. godine osumnjičeni saradnik srpske Bezbjednosno-informativne agencije (BIA) i korisni idiot velikosrpskog autokrate Aleksandra Vučića – Dritan Abazović, fukarski i na prepad potpisao je takozvani ’’temeljni ugovor’’ sa paramilitarnom, ekstremističkom organizacijom svetosavskom sektom (SS) poznatom pod akronimom SPC. U ime ekstremističke sekte ugovor je potpisao njen lider Prvoslav Perić – Porfirije koji je za tu priliku bio prošvercovan u Crnu Goru.

Spajićeva Vlada nastavila tamo đe je Dritanova stala – da služi svetosavlju

Čovjek koji i nije pravoslavac i koji je za religijska pitanja potpuni idiot, svojim potpisom je kompromitovanoj hegemonističkoj sekti u amanet ostavio desetine kvadratnih kilometara državnog zemljišta, stotine crnogorskih vjerskih objekata, stavio takozvanu SPC iznad zakona i Ustava i omogućio agentima u mantijama da slobodno sprovode svoje subverzivne aktivnosti, o čemu opširnije možete čitati na OVOM LINKU.

Danak u novcu za ekspanziju svetosavlja

Milojko Spajić i njegova Vlada smatraju da nema ništa sporno u ovom činu veleizdajničkog otimanja crnogorske imovine i sakralne baštine organizaciji koja radi na uništenju Crne Gore i nestanku Crnogoraca.

Ruku na srce, ovakav stav ipak ne iznenađuje jer je jasno da je i Spajićeva Vlada potčinjena svetosavskoj sekti. Ono što su započele dvije prethodne vazalske izvršne vlasti, nastavila je Spajićeva, a stav o ”temeljnom ugovoru” je samo još jedan u nizu dokaza za tu tvrdnju.

Na sjednici Vlade u decembru prošle godine usvojena je informacija o finansiranju centra za indoktrinaciju pod kodnim nazivom ”Pravoslavna gimnazija Sveti Sava” u Podgorici.

“Tim povodom, zaduženo je Ministarstvo da za 2023. godinu, za potrebe realizacije Ugovora, isplati 900.000 eura. Navedena sredstava neophodna su za rad ustanove i predviđena su Zakonom o budžetu za ovu godinu”, istakli su tada iz Vlade.

Najveća ironija je u tome što se gotovo milion eura daje za regrutni centar SS, koji je u startu osuđen na propast, jer je ovu paravjersku školu upisalo svega 11 učenika, o čemu smo već pisali

Da je militantno svetosavlje ušlo duboko i u tkivo Spajićeve Vlade, dokazuje i odluka Vlade koja je na sjednici početkom decembra prošle godine utvrdila Nacrt Urbanističkog projekta za izgradnju kompleksa nove operativne baze svetosavske sekte (SS), kodnog naziva ”pravoslavni Saborni hram u Budvi”, s Programom održavanja Javne rasprave, u trajanju od 15 radnih dana.

To će uz centralnu operativnu bazu u Podgorici kodnog naziva ”Hram Hristovog Vaskrsenja”, biti najveći centar operacija SS u državi. Njenu izgradnju još prije više od četiri godine najavio je pokojni šef crnogorske filijale SS Amfilohije Radović.

Amfilohijeva zaostavština prisutna i u trećoj Vladi nakon ”oslobođenja”

Kontinuitet ranijih vlada

Prethodne vlasti nijesu se libile da sipaju milionske iznose u kasu takozvane SPC – inostrane organizacije čiji je jedini cilj u Crnoj Gori da radi kao ispostava Beograda i velikosrpske hegemonije. Očigledno je i nova vlada preuzela model dvije prethodne, a to i ne treba da čudi kada političke ispostave SS čine najjači korpus u novoj izvršnoj vlasti. Spajić očigledno niti ima volje, želje i moći da im se suprotstavi već je osuđen da ”igra po svetosavskom melosu”.

Bivša Abazovićeva Vlada je iz budžeta za 10 mjeseci opredijelila više od 1,7 miliona eura podrške takozvanoj SPC. Pritom, u pitanju su samo podaci koji su objelodanjeni ili zvanično najavljeni, a tu nijesu uračunate mnogobrojne izdašne donacije koje su svetosavski aparatčici na čelu velikih državnih preduzeća kao što su EPCG, CEDIS, Rudnik uglja, ”sipali” ovoj organizaciji.

Da ne govorimo o bivšoj Krivokapićevoj vladi, koja je formirana u otetom crnogorskom manastiru Ostrog, po diktatu Amfilohija Radovića, a maltene je bila uslužni centar za svetosavsku sektu.  Prvi potez ”oslobodilaca” je bilo da izmijene Zakon o slobodi vjeroispovijesti onako kako odgovara tzv. SPC, što je bila samo uvertira za veleizdaju u vidu ”temeljnog ugovora” koji je potpisao Dritan Abazović kao premijer sljedeće vlade.

Joanikije došao u Glavni grad da svetosavskoj podvižnici i njegovoj marioneti Jeleni Borovinić Bojović preda račun

Podgorica postaje operativni centar militarističke SPC

Kako smo već pisali, militarističko-operativnim djelovanjem takozvane SPC najviše je pogođena Podgorica, gdje ova organizacija svetosavskim marionetama koje je dovela na vlast debelo naplaćuje svoju političku podršku i otvoreno ih reketira. U Glavnom gradu je još odavno isplanirana izgradnja mreže širokog raspona preko koje SS planira da Podgoricu pretvori u operativno-bezbjednosni centar za širenje velikosrpske hegemonije i antidržavnu subverziju.

Javnosti je ovaj plan najavljen kada je krajem juna prošle godine delegacija crnogorske filijale svetosavske sekte (SS) takozvane Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP), na čelu sa šefom ”lokalne” operative Jovanom Mićovićem – Joanikijem, posjetila Glavni grad i sastala se sa svetosavskom marionetom, operativkom velikosrpske politike na čelu SO Podgorica Jelenom Borovinić Bojović.

Nedugo nakon sastanka sa Borovinić Bojović, u javnost je isplivala informacija da je takozvana SPC podnijela Skupštini Glavnog grada nekoliko ”sugestija” (čitaj naloga) za izmjenu i dopunu urbanističkog plana Podgorice, čija je izrada tada bila u toku. S obzirom da se svetosavskoj sekti ne smije reći NE, svi prijedlozi su usvojeni i u Podgorici će biti podignuto sedam vjerskih objekata, što je kodno ime za operativne baze ove organizacije.

Kada tome dodamo da je takozvana SPC od Vlade početkom 2022. godine dobila saglasnost za izgradnju velelepnog zdanja kodnog imena ”crkveni dom”, površine 5.000  kvadratnih metara, koji bi trebalo da bude smješten uz Hram Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, jasno je da je okupacija Podgorice već detaljno isplanirana i da će uskoro biti realizovana.

Budući izgled operativne baze SS u Podgorici

Uz sve ovo došla je i vijest da je Spajićeva Vlada, podržala odluku prethodne i omogućila izgradnju i formiranje trenažnog centra za mlade svetosavske ekstremiste operativnog naziva ”Srednja vjerska škola Gimnazija „Sveti Sava” Podgorica” na Starom Aerodromu.

Da bi bilo jasnije koga aktuelna izvršna vlast podržava, ponovo ćemo podsjetiti na subverzivne aktivnosti tzv. SPC.

Svetosavska sekta predstavlja glavno subverzivno tijelo preko kojeg zvanični Beograd i nezvanična Moskva sprovode svoje velikodržavne, nacionalističke aktivnosti u državama Regiona. Pod najjačim udarom takozvane SPC već decenijama se nalazi Crna Gora koju centrala ove organizacije nastoji da uništi kao suverenu državu i integriše je u granice velikodržavnog projekta ’’srpski svet’’.

Tradicija subverzije

SPC i pojedini njeni istaknuti operativci u mantijama, duboko su umiješani u kriminalne radnje, veleizdaju, subverziju i saradnju sa inostranim bezbjednosno-obavještajnim službama.

Njihova nepočinstva su posebno došla do izražaja nakon 30. avgusta 2020. godine kada su u svojim subverzivnim poduhvatima imali punu podršku dvije svetosavske vlade, što je kulminiralo možda i najvećom veleizdajom u crnogorskoj istoriji – fukarskim i tajnim potpisivanjem takozvanog ”temeljnog ugovora”.

Treba podsjetiti da je SS u martu prošle godine i zvanično od najviše evropske instance Evropskog parlamenta (EP) označena kao glavni destabilizujući faktor i zastupnik ruskih interesa u regionu.

Funkcioneri SS u svom prirodnom okruženju: Specijalci, duge cijevi, pancir ćebe…

Portal Aktuelno pisao je kako su ekstremisti takozvane SPC koristili puteve u graničnom pojasu koji povezuju Republiku Srpsku i Crnu Goru koji su veoma slabo kontrolisani, da bi prokrijumčarili grupu od 30 ljudi (ekstremista – nap.a.) iz Trebinja prilikom ustoličenja Joanikija Mićovića na Cetinju 05. septembra  2021. godine, što je klasični pokušaj terorizma i saradnja sa sumnjivim kriminogenim strukturama.

Takođe smo pisali i o ulozi takozvane SPC da ekstremiste iz drugih država poveže sa političkim ”kontaktima” u Crnoj Gori. Osoba koja je duboko upletena u ekstremističko-subverzivnu mrežu crkve Srbije, i za koju se spekuliše da koordinira radom takozvanog bratstva ”Zavjetnici Tvrdoš”, je predsjednik opštine Nikšić Marko Kovačević, poznatiji pod nadimkom Šubara zbog svojih ekstremnih neočetničkih svjetonazora.  Odavno se spekuliše da je Kovačević, po sugestijama iz SS, kancelariju predsjednika opštine pretvorio u operativni čvor ekstremističkih, svetosavskih grupa.

”Vjernici” SS

Treba podsjetiti da je glavni logistički centar u Banjanima manastir Kosijerevo, u kome su planirane sve aktivnosti vezano za predizbornu kampanju 2020. godine i političke litije pokrenute od strane SPC. U tom kontekstu pojedini izvori pominju i nabavku kalašnjikova za izazivanje nereda i sukoba u Crnoj Gori.

Takođe smo iznosili i dokaze o umreženosti velikosrpskih snaga u Crnoj Gori sa logističkim centrima iz Republike Srpske i Srbije, koji su direktno podržavani iz Moskve.

Osim Aleksandra Vučića, njegovog pajtaša Milorada Dodika, crnogorskih političara i funkcionera takozvane SPC, kao važan dio svetosavske mašinerije za hibridno ratovanje protiv Crne Gore pominju se i visoki funkcioneri Srpske napredne stranke (SNS).

Kada svemu ovome dodamo tradiciju nepočinstava, ratnohuškanja, podsticanja međunacionalne, međuvjerske mržnje, onda je jasno koja politika stoji iza ”evropljanina” Milatovića.

Saradnja sa obavještajnim službama i terenski rad

Takozvana SPC se decenijama dovodi u vezu sa tajnim službama, a operativci u mantijama su odavno poznati kao najbolji terenski agenti, jer uživaju povjerenje među prostim i neupućenim narodom.

Portal Aktuelno pisao je o propagandnom radu takozvane SPC, kao i o vezi između Ruske pravoslavne crkve (RPC) i njenog šefa Kirila Gunđajeva, sa svetosavskom sektom (SS).

Takođe smo pisali o visokorangiranim rashodovanim operativcima kao što su pokojni Amfilohije Radović – ”Pukovnik” i njegovom nasljedniku u operativnoj liniji Veliboru Džomiću – ”Vraču”, ali i o nižerangiranim operativcima koji predstavljaju neizostavan dio subverzivnog djelovanja.

Hibridni rat zvaničnog Beograda i nezvanične Moskve u cilju integracije Crne Gore u granice velikodržavnog projekta kodnog naziva ”srpski svet”, ne bi mogao da se zamisli bez operativnog rada ”mantijaša” iz takozvane SPC.

B.Knežević

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

9 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
05.04.2024-15:03 15:03

…ada Milojkova prva izjava je bila da se vratio u CG da pomogne /tzv/SPC…taman posla da sad donosi bilo sto protiv td tkz crkve…pa i u SAD je lobirao sa Medom/koji ga stalno proziva/da Milo je komunista i hoce ds osnuje novu crkvu …Tako da on necd da zn da je CPCvjekovima postojala i da su NAŜE /svetinje koje oni kao nedaju/

Tara
05.04.2024-15:55 15:55

Kradja crnogorske imovine od strane albanca Dritana-Milojka..i svih ovih svetosavaca..je kriminal nevidjenih razmjera…Ovo su izdajnici..a ujedno lupezi crnogorske imovine..Sve sto je nezakonito..mora se sankcionisati…da imamo pravu drzavnu vladu..trebalo bi sve uhapsiti..
Graditi fasisticke svetosavske crkve drzave Srbije ..u CG je teski udarac..i velika sramota za nas crnogorski narod..Narode,otvorite oci..ovo se ne smije dozvoliti!!!

Filip
06.04.2024-00:50 00:50
Reply to  Tara

jesi li izasla ikad van Crne Gore ? bilo dje. Recimo do Bosne Hrvatske ili Rumunije? Sta je problem kada crkva gradi. Ne lupaj gluposti o kojima nemas pojma, Veliku vecinu crkava drzava nije ulozila 1 euro. 20 crkava i 1 hram izgradjen u Pljevljima u 10 godina donacijama ljudi i novcem Crkve . To sve na papiru pise ko je koliko dao i cije je sta. I ti to za sve imas dokaze. Ove crkve od 1914 i ranije za koje se ta tvoja tzv CPC interusje nisu ni 5 posto ukupnih crkava i Hramova za koje se ima… Pročitaj više »

Filip
06.04.2024-00:56 00:56
Reply to  Tara

dakle mozes ti pricati sta god hoces. Imas SPC i u Njemackoj i u Austriji i SAD i KAnada i iArgentini i u skoro svakoj drzavi ove planete. Isto kao sto imas idzamije i sinagoge i ostale. Zasto? zato sto je to tako dozvoljeno. gradi se parama naroda i crkve. Mozes ti oplakivati “Crnogorske svetinje ” do sjutra, ne mozes nabrojati 20 hramova izgradjenih prije 1914. Pride 1914 par gradova nisu ni bili dio Crne Gore. Ne moze u Pljevljima da postoji CPC kada pljevlja nisu bila dio Crne Gore nikad . Tek 1914 usla u sastav CG. Ne moze… Pročitaj više »

RIR
06.04.2024-13:38 13:38
Reply to  Filip

A pametnjakovicu jeli Vojvodina bila u sastav Srbije ,jesu li TO onda crkve srbijanske ili su pravoslavne ,takođe u HR sve su crkve bile do nove drzave SHS pravoslavne /nijesu bile srbijanske/ i u drugim krajevima a da me pricamo u CG nikad nijesu do 1918 .bile Srbijanske …da bi objedinio pravoslavne crkve”Aca palikuća” u državi SHS poništio je ovo “PRAVOSLAVNE” i nazvao ih “srpskim” -a “Tomus” debelo platio ,mimo kanona /to platio 1.5 milion fran.fran./-ČITAJ MALO FILIPE ! Tara sve u pravu !!!!

Sudija
05.04.2024-18:30 18:30

Abazobicevi prijatelji Vucic -Dačić formiraju tim PROTIV ULASKA PRIŠTINE u Savet Evrope!!

Nikac
05.04.2024-20:06 20:06

Poništavajte taj tkz ugovor da ne bude
bruke, i ovako ostadismo kao sekularna
država za sordnju!

BigJohnson
06.04.2024-00:11 00:11

Moze li ovo (Da je Milojko smead cetnicki) biti bilo kome iznenadjenje? Moze. Ako je covjek na nivous pijane trozube marve.

Filip
06.04.2024-00:47 00:47

zamisli inostrana organizacija kako vi kazete tkvz “intelektualanci” a narod joj vise vjeruje nego svim dravnim institucijama zajedno