Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

Medojević: Demokratija još nije pobjedila

Predsjednik Pokreta za promjene i jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević je saopštio da je opozicija na jučerašnjim parlamentranim izborima u Crnoj Gori osvojila većinu ali da demokratija još nije pobjedila. On smatra da su sad na potezu političke elite koje su dobile glasove naroda i koje moraju da brzo i efikasno odrade “posao demontaže totalitarnog sistema i polože zdrave temelje za konsolidaciju demokratije”

Predsjednik Pokreta za promjene i jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević je saopštio da je opozicija na jučerašnjim parlamentranim izborima u Crnoj Gori osvojila većinu ali da demokratija još nije pobjedila. On smatra da su sad na potezu političke elite koje su dobile glasove naroda i koje moraju da brzo i efikasno odrade “posao demontaže totalitarnog sistema i polože zdrave temelje za konsolidaciju demokratije”.

Medojević

“Koalicija Za budućnost Crne Gor kao stožer pobjede ima i najveću, rekao bih istorijsku odgovornost za ispunjenje očekivanja naroda. Za konsolidaciju demokratije potrebne su radikalne političke reforme koje će spriječiti neprijatelje demokratije da se pritaje, inflitriraju u novi poredak i opet preuzmu vlast. Zato je za te bolne, ali neophodne reforme potrebna šira politicka i društvena podrška. To je naš prvi zadatak. Odmah treba pozvati predstavnike Bošnjačke stranke i albanskih stranaka na konsultacije i ponuditi ima učešće u novoj demokratskoj većini”, ocijenio je Medojević.

On kaže da prvi zadatak treba da bude zabranjivanje rada DPS-u kao političkog krila mafije, nacionalizovanje imovine i zamrzavanje imovine svih državnih funkcionera i funkcionera DPS-a od 1990-tih do danas.

“Oduzeti im pasoše i zabraniti izlazak iz zemlje. Odmah rasformirati SAJ i Specijalni policijski tim Zorana Lazovića i suspendovati sve policajce i njihove starješine koji su masovno kršili ljudska prava. Za sprovođenje procesa lustracije i rasformiranje zloglasne tajne političke policije ANB i otvaranje dosijea ANB, kao i sprovođenje nužnih reformi izbornog zakonodavstva potrebna nam je šira politička podrška”, istakao je on.

Prema njegovim riječima nema revanšizma, ali nema ni milosti ni trulih kompromisa i dilova.

“Ovaj narod poslije 30 godina zaslužuje pravdu. Zato je važno da imamo većinu u parlamentu od 41 poslanika. Vlada koja će se formirati treba biti sastavljena od provjernih, dokazanih, beskompromisnih stručnjaka i ljudi sa relevatnim političkim iskustvom. Naravno da treba da budemo otvoreni i za nestranačke stručnjake koji su se dokazali u složenim procesima reformi u Crnoj Gori i u inostranstvu koji su spremni da svoje znanje o reformama stave u funkciju oporavka naše Crne Gore”, zaključio je Medojević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve