Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

PES: Milatović, Abazović i Medojević da dokažu da su protiv saradnje sa DPS-om u Podgorici

Takođe, dodaju da, ukoliko neko iz aktuelne većine smatra da sa opozicijom na čelu sa DPS-om treba da pravi prekompoziciju vlasti u Podgorici, i to nije praksa koja već ranije nije postojala

Inicijativa opozicije za smjenu aktuelne gradonačelnice Olivere Injac nije utemeljena iz razloga što je Skupštini Glavnog grada Izvještaj o radu gradonačelnice, organa uprave, posebnih službi Glavnog grada za 2023. godine upućen Skupštini Glavnog grada 29. marta tekuće godine, saopšteno je uz Pokreta Evropa sad PES.

“Kako je zakonski rok do 31. marta znači da je to učinjeno u redovnoj zakonskoj proceduri. Međutim, jasni su motivi opozicije da izazovu krizu i zaustave dinamiku razvoja Glavnog grada, što je politički apsolutno legitimno”, smatraju u PES-u.

Takođe, dodaju da, ukoliko neko iz aktuelne većine smatra da sa opozicijom na čelu sa DPS-om treba da pravi prekompoziciju vlasti u Podgorici, i to nije praksa koja već ranije nije postojala.

“Međutim, za sada niko iz većine nije iskazao spremnost da sarađuje sa onima koje optužuju za razne malverzacije na lokalnom i državnom nivou. Ako neko iz većine promijeni mišljenje, moraće građanima Podgorice da objasni motive i razloge za saučesništvo sa onima koje optužuju kao glavne krivce za višegodišnje loše stanje u gradu i državi. Ovo je i prilika da lideri partija koje su potpisale memorandum, Milatović, Abazović i Medojević dokažu da su protiv saradnje sa DPS-om u Podgorici”, zaključili su u PES-u.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COG-CRNOGORSKA OSLOBODILAČKA GERILA
20.04.2024-13:40 13:40

Floskula ,,ljud bliski DPSu” , koju koriste sve partije vlasti, a koju je ponovio i predśednik Crne Gore kao i ovi kvaziintelektualaci iz PESa može se podvesti pod kategoriju partijskog rasizma ili čak segregacije. Po njihovoj teoriji svi ljudi bez obzira na lične i profesionalne kvalitete moraju biti proskribovani, kao u Sulinim Proskripcijama, samo zato što su nekad bili ili su sad u nekim stavovima bliski DPS je krajnje rasistička i govori o nosiocu tih teza kao anahronim i zaostalim političarima. Predśednik države Milatović kao krajni razlog napuštanja PESa navodi i to što je PES prihvatio ,,neke ljude bliske DPSu”… Pročitaj više »

RIR
21.04.2024-10:57 10:57

…što sve nebi trebao i nezna Preśednik svih građana-PA nebio SLUČAJNI da je drugačije …!