Petak, 17 Maja, 2024
Rubrika:

Idiokratija

Danas imamo plejadu političkih, bledih zevzeka koji se već decenijama takmiče ko će od njih biti veći šarlatan i klovn, a u najboljem slučaju poslušnik

Piše: Milutin L. Cerović

Ljudi moji, čini se da mi danas zaista živimo u vladavini čiste “Idiokratije”! To vam najblaže i najbliže objašnjeno-da je to zapravo vladavina isključivo na osnovu sopstvenog stava i mišljenja, bez uvažavanja bilo čijeg drugačijeg mišljenja.

Možda je dublja odrednica ovakvog načina vladanja u biti vladanje u skladu sa svojim ličnim raspoloženjem. Bukvalnije bi značilo jednostavno – vladavinu idiota!

E sad kako objasniti populusu da je danas, u prvoj trećini 21. stoleća uopšte moguća ovakva vrsta vladanja?

Da ne glumimo lažnu društvenu nezamerljivost i korektnost, ona je moguća zbog velikog priliva i same poplave raznih idiota i morona lišenih bilo kakvog zdravorazumskog pogleda na stvarnost.

Oni imaju pravo glasa i pravo da biraju i budi birani, jer im to omogućava volšebna zloupotreba demokratije.

Zahvaljujući takvom tipu vladanja, nije uopšte čudno da danas idioti vladaju učenim ljudima, a ne obrnuto.

Šokantno je sa ove istorijske distance, da su 400 godina pre nove ere postojali i rađali se razni Sokrati, Platoni i Aristoteli, a danas imamo bujanje raznih nepodnošljivih mediokriteta koji služe gorima od sebe samih.

Kako je pobogu moguće da smo imali pre bezmalo tri stoleća takve muzičke genije poput Mocarta, Betovena, Šopena… a danas su nam muzički idoli Dare Bubamare, Breskvice, te razni reperi i ostale golišave starlete?

Nekada su se politikom bavile zaista ljudske gromade i državnici, poput genijalnog Nemca Ota fon Bizmarka, fenomenalnog Kemala Ataturka, znamenitih Teodora i Frenklina Ruzvelta, recimo.

A danas imamo plejadu političkih bledih zevzeka koji se već decenijama takmiče ko će od njih biti veći šarlatan i klovn, a u najboljem slučaju poslušnik!?

Takva je u politici danas generalna situacija i to od Vašingtona pa sve do Podgorice.

Da li moguće da je pre nove ere bilo manje idiota, budala i nezaobilaznog nabujalog polusveta, nego danas gde smo nedvosmisleno savremenici te umne sirotinje!?

Vidimo svakog dana da je to moguće, ali smo se na njih navikli i umesto da mi žalimo njih takve, oni žale nas što mi nismo kao oni.

Pitanje je samo da li društvena i istorijska lobotomija širokih narodnih masa u kojoj trenutno živimo ima kraja i ima li za nju leka?

Najnovije

Najčitanije

Povezano

PES-ovanje

Milioneri iz blata

Splavaruša

Komentari

Subscribe
Notify of

6 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
dragan
02.05.2024-09:31 09:31

Svaka cast Gospodine. Respekt.

dpero
02.05.2024-09:41 09:41

HAHAHA ,kakve dalabu vode drzavu ,ovo nea ni u Africi!!!

Caramdjordje
02.05.2024-12:55 12:55

E 4 demokrata izadje na izbore,doda se jos 3 df ovca,pa neka izadju Sokrat,Platon i Aristotel,rezultat je 7 -3 za idiote.Demokratija,nije to za ovaj narod

Libero
02.05.2024-12:59 12:59

Dolazi era amatera , iz svoje koze moze se sad , rapidno stasa hibridna klasa , na pola puta selo- grad. Nemaju njive te perspektive , armiran beton zove nas sad , dok snovi lebde izmedju negde , na pola puta selo- grad. Narodnjaci , sa nasim curama , narodnjaci u svim strukturama , na velikim plakatima u boji , kud koji , mili moji , njihov dolazi cas.

Mikkksks
02.05.2024-16:13 16:13

Jedino ko normalno izgleda je Momo, pastuv, a i on da povratis.

Som
02.05.2024-20:26 20:26

Imam ja Badju, šofera koji se odmetno u prevoznicki busines sa par kamiona te se zali na svoje kolege kako nista ne znaju. Tu ga svjetovah da se obrazuju nasto mi on veli pa da budu pametni no su ovako glupi idealni. Ideal za kapitalizam je …cik pogodi sto ?
Knjiga je tako teska stvar a covijek je nase najvece blago , kako to gordo zvući. Mora da su se Marksisti zajebavali. Sto ne mora biti neistina.