Ponedjeljak, 20 Maja, 2024
Rubrika:

Milioneri iz blata

Ispostavilo se, da visoki uticajni nosioci javnih funkcija širom sveta ne žele više da žive od redovnih plata, nego traže i druge vrste unosnih prihoda. Takvo ponašanje postalo je ustaljena praksa, za koje kao kaznu možete da dobijete premeštaj na drugu funkciju. U najgorem slučaju.

Piše: Milutin L. Cerović

Definitivno je 21. stoleće u kojem trenutno živimo postalo stoleće epske korupcije, od pete do glave.

Bolje reći od igle do lokomotive, od portira do raznih generalnih sekretara, pa sve do samih ambasadora dobre volje.

Zaista bilo je samo pitanje vremena, kada će korupcija i koruptivnost postati svetski trend.

I to trend koji neće biti nikakvo “krivično delo”, nego naprotiv, osnovni postulat društvenih odnosa i oblik poželjnog ponašanja u svim sferama društvenih odnosa.

Štaviše, korupcija je postala jedna veoma popularna i unosna privredna grana.

Ispostavilo se, da visoki uticajni nosioci javnih funkcija širom sveta ne žele više da žive od redovnih plata, nego traže i druge vrste unosnih prihoda.

Danas smo živi svedoci u ovoj prvoj trećini tekućeg stoleća, da je korupcija postala vrlo moćno sredstvo za sticanje dodatnih materijalnih i novčanih sredstava koja se mere milionima.

Dok je uspavano naše i svetsko javno mnjenje žmurilo na sve što nam se dešava u poslednje vreme, dotle visoki funkcioneri sa svih meridijana postadoše milioneri-unovčavanjem svoje uticajnosti sa funkcija koje su im poverile njihove vlade i same države.

Realno, vidimo kao na dlanu, da retko koji od današnjih visokih birokrata iz EU i USA želi da ode u penziju i živi od redovne penzije.

Zato mnogi žele da se obezbede dodatnim vanrednim novčanim sredstavima, a korupcija na visokom nivou tu stvar rešava bez mnogo cimanja i reskiranja. Pogotovo na Balkanu.

Kao što vidimo, svi oni su se za to borili i izborili da budu bogati visoki funkcioneri i čak da to budu i kao budući penzioneri.

Čestitamo zaista na upornosti da legalizuju to i takvo  “eskobarovsko/boreljsko/biličiksko/varheljijevsko/hilovsko” ponašanje.

Zaista, nema vam se šta zameriti na gore opisanom ponašanju i delanju koje je postalo ustaljena praksa, za koje kao kaznu možete da dobijete premeštaj na drugu funkciju. U najgorem slučaju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
KaBrodPun
09.05.2024-08:56 08:56

Svijet je vidijo kakav docek je imao Abazovic u Srbiji uz Topove – Popove i Paljba tututututut znalo se da ce leci velika lova da bi sprzijo CG a ne ovi iz EU-USA koji samo rade za svoj DZEP nema toga da nece -PARE- samo li se docepa Funkcije a Balkan je poznat po MITU !!

dpero
09.05.2024-09:44 09:44

KORUPCIJA I KRIMINAL JE VEC SVJETSKI TREND A KOD NAS JE TO TRADICIJA!!!

dragan
09.05.2024-13:06 13:06

Svaka cast Gospodine. Respekt.

kikk
09.05.2024-22:35 22:35

Korupcija je u stvari dobra stvar. Zapravo, da nema korupcije ne biste imali puteve, pruge, elektrane, nista bukvalno. Jos biste svi zivjeli u kamenom dobu.

ZAGA
10.05.2024-12:21 12:21

Nije mi jasno sto onda jure jadnog Trtampa sto je iz svog džepa morao da plati uživanje sa prostitutkom ako ovi za jedan osmeh i stisak tuke budu casceni trostruko i to javnoi pa i više puta??????