Četvrtak, 9 Maja, 2024
Rubrika:

HRA: PES i Demokrate da saopšte podržavaju li kosponzorstvo Rezolucije o Srebrenici

Saopštenje poslaničkog kluba Pokret Evropa sad (PES) je politikantsko izbjegavanje konkretnog odgovora na jednostavno pitanje: jesu li ili nisu za kosponzorstvo Rezolucije UN o Srebrenici - naveli su u HRA

Akcija za ljudska prava (HRA) pozvala je Pokter Evropa sad i Demokratsku Crnu Goru da jasno saopšte podržavaju li ili ne najmasovniju inicijativu građanskog društva u Crnoj Gori o konsponzorstvu Rezolucije UN o genocidu u Srebrenici.

HRA je saopštila da su inicijativu o kosponzorisanju podžale 92 nevladine organizacije i 260 istaknutih građana, te da broj potpisnika stalno raste.

Poslanički klub PES-a je u posljednjem saopštenju za javnost istakao da poštuju sve rezolucije koje su usvojene u crnogorskom parlamentu koje se odnose i na genocide počinjene na našim prostorima u prethodnom periodu, ali, kako kažu, ne podržavaju da se odgovornost imputira bilo kom narodu.

– Saopštenje poslaničkog kluba Pokret Evropa sad (PES) je politikantsko izbjegavanje konkretnog odgovora na jednostavno pitanje: jesu li ili nisu za kosponzorstvo Rezolucije UN o Srebrenici – naveli su u HRA.

Kako kažu, PES se protivi nečemu što se u Rezoluciji UN uopšte ne pominje – da se “zbog odgovornosti bilo kog pojedinca imputira odgovornost bilo kom narodu”.

– Očekujemo da se izjasne i Demokrate koje su 2021. glasale za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici – poručuju u HRA.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve