Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

Janović: Najniža ocjena Freedom House za prethodnu godinu posljedica lošeg rada i nesprovođenja reformi Abazovićeve Vlade

Nova Vlada na čelu sa Milojkom Spajićem, ozbiljno i odgovorno se obavezala da će usvojiti novu reformsku agendu kako bi se riješili naslijeđeni i nagomilani problemi i ubrzali napori za pristupanje EU, tvrdi on

Dok je Dritan Abazović grickao kokice crnogorska demokratija je strmoglavo pala i dobila najnižu ocjenu do sada: 3,75. Ta ocjena je posljedica lošeg rada Abazovićeve Vlade, poručuje poslanik PES-a Tonći Janović.

“Sporost u sprovođenju reformi sistema i savladavanje prepreka na putu ka evropskim integracijama i u 2023. su bili veliki problemi demokratije u Crnoj Gori, ocjenjuje se u izvještaju Nacije u tranziciji vašingtonske organizacije Freedom House.

Negativno svjetlo na standarde bezbjednosti sudskih dokaza i šire na kapacitete ključnih pravosudnih institucija, posebno skandal oko probijanja podzemnog tunela do prostorija za dokaze Višeg suda u Podgorici, kao i nedopustiva situacija da organizator kriminalnog poduhvata ostaje nepoznat. Tako je Abazović radio i ostavio samo prazne priče i role stendap komičara, a da baš ništa smiješno nije”, navodi Janović.

Nova Vlada na čelu sa Milojkom Spajićem, ozbiljno i odgovorno se obavezala da će usvojiti novu reformsku agendu kako bi se riješili naslijeđeni i nagomilani problemi i ubrzali napori za pristupanje EU, tvrdi on.

“Rezultati se isporučuju u rekordnom roku, što konstatuju i najrelevantnije međunarodne adrese”, zaključuje Janović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COG-CRNOGORSKA OSLOBODILAČKA GERILA
07.05.2024-19:32 19:32

PES me neodoljivo podśeća na pevaljku koja ubode jedan ljetni hit, a onda da bi trajala dozvoljava da nju bodu sreda svi. Osionost i nekultura sa odsustvom stida je po Frojdu odraz veoma niskog IQa. Suditi o nekim ljudima kvalifikativima paušalno i neselektivno je suđenje iz mržnje bez osnova ljudskosti. Šta su se to nečasno uradili ili se obogatili: Živković, Rakočević, Vuković Kuč, Savković Vukčević, Nikolić, Mugoša ili bilo koji sa liste ,,zajedno”. Poštovana gospodo tridesetokolovozići, dali ste se na vrijeme prestrojili, dali ste za Jakova ili za kako Jakov reče, onog prevaranta i lupeža? dali će te svakog ko… Pročitaj više »