Ponedjeljak, 24 Juna, 2024
Rubrika:

Albanski forum: Nećemo podržati rezoluciju o Jasenovcu, PES i Demokrate da ne prihvataju uslove za tuđe interese

Uz puno poštovanje svim žrtvama kojima se duboko klanjamo i kojima ćemo se odužiti čuvajući njihove potomke istog usuda boreći se predano za njihovu evropsku budućnost – pozivamo sve ostale konstituente vlasti, posebno Pokret Evropa sad i Demokrate da ne prihvataju uslove za tuđe interese koji su sve drugo sem interesi Crne Goreni njenih građana

Za Crnu Goru ne postoji drugi put sem puta u Evropsku uniju. Sve drugo bile bi balkanske stranputice koje moramo ostaviti u prošlosti kojoj pripadaju, saopštili su iz Albanskog foruma.

Zato, dodaju, njihov  prioritet mora ostati bliska i prijateljska saradnja sa Evropskom unijom i svim njenim članicama.

“Stoga izražavamo duboku zabrinutost usljed potencijalnog sukoba sa jednom državom članicom i to na svega mjesec dana od dobijanja IBAR-a. To kao odgovorna vlast i država sebi ne smijemo da dopustimo. Prošlost ne smije da određuje budućnost. Ona mora ostati iza nas ako smo iskreni i pošteni prema evropskoj perspektivi Crne Gore”, navode u saopštenju.

Stoga Albanski forum, kako ističu, kao proevropski subjekt, koji istini za volju ponekad i “zažmuri na jedno oko” , ako ni zbog čega, a ono zbog Evropskog puta i IBAR-a, ni pod tačkom “razno” neće podržati predloženu rezoluciju.

“Uz puno poštovanje svim žrtvama kojima se duboko klanjamo i kojima ćemo se odužiti čuvajući njihove potomke istog usuda boreći se predano za njihovu evropsku budućnost – pozivamo sve ostale konstituente vlasti, posebno Pokret Evropa sad i Demokrate da ne prihvataju uslove za tuđe interese koji su sve drugo sem interesi Crne Goreni njenih građana”,navode iz Albanskog foruma.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve