Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

DPS Berane: Lokalna vlast ne priznaje nezavisnost Crne Gore

Ovakvi potezi, kako kažu, aktuelne beranske vlasti više ne iznenađuju nikoga, jer je svima jasno kakav je bio odnos ovih partija prema referendumskom pitanju 2006. godine

Slobodno izražena volja građana na referendumu 2006. godine učvrstila je pravac Crne Gore kao nezavisne države koja se razvija kao građanska, multinacionalna, multikulturalna i viševjerska. Nedavnom promjenom državne vlasti svjedočimo o ugroženosti mnogih od ovih sadržaja kao i evropskog puta naše države, saopšteno je iz Opštinskog odbora DPS Berane.

U susret ovom Danu nezavisnosti, beranska lokalna vlast („Zdravo Berane“ – Demokrate) potrudila se da ova petnaestogodišnjica prođe bez svečanog karaktera. Na ulicama našega grada, kao ni na gradskom trgu nije istaknuta nijedna državna zastava, pa je lako zaključiti kakav je odnos beranske lokalne vlasti prema ovom svijetlom datumu koji predstavlja četvrto državno vaskrsnuće u hiljadugodišnjoj istoriji Crne Gore, navodi se u saopštenju.

Ovakvi potezi, kako kažu, aktuelne beranske vlasti više ne iznenađuju nikoga, jer je svima jasno kakav je bio odnos ovih partija prema referendumskom pitanju 2006. godine.

”Takav im je danas i odnos prema Crnoj Gori. Očigledno je da se promjenom državne vlasti kod njih pojačala želja i aktivnost da služe interesima tuđih država i da čine sve da uruše evropski i građanski koncept nezavisne Crne Gore kakvu baštini i razvija naša partija”, kažu u OO DPS Berane.

Demokratska partija socijalista će činiti sve da sačuva Crnu Goru i ono veliko i istorijsko DA iz 2006. godine. I ovoga 21. maja se u našim srcima viori i vazda će se vioriti  slobodarska, antifašistička državna zastava naše vječne Crne Gore, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve