Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS Berane: Parlamentarna većina nefunkcionalna, potrebno održavanje vanrednih lokalnih izbora kako bi opština dobila stabilnu vlast

''Danas smo imali još jedno zakazivanje skupštinskog zasijedanja samo na papiru da bi se ispoštovali članovi Poslovnika, ali odbornika većine u skupštinskim klupama nije bilo''

Iz sjednice u sjednicu parlamentarna većina u SO Berane sve više i jasnije otkriva svoje pravo lice, upozorili su iz tog lokalnog odbora Demokratske partije socijalista (DPS).

“Družina, koja je sastavljena ni sama ne zna kako, ali zna zašto – isključivo zarad ličnih i partijskih interesa Do interesa građana i opšteg interesa ovog grada, ne da im nije stalo, nego im to nije ni u najudaljenijim mislima. Danas smo imali još jedno zakazivanje skupštinskog zasijedanja samo na papiru da bi se ispoštovali članovi Poslovnika, ali odbornika većine u skupštinskim klupama nije bilo”, navedeno je u saopštenju beranskog DPS.

Propao je pokušaj, kažu, opravdavanja odsustva sedam odbornika vladajućih partija, usljed njihovog zdravstvenog stanja, jer su, prema njihovim riječima, isti ti odbornici objavljivanjem fotografija na društvenim mrežama demantovali svoje kolege i pokazali ličnu i građansku neodgovornost.

“Nefunkcionisanje izvršne vlasti, oslikano kroz Zaključak o kršenju Poslovnika koji je Skupština jednoglasno donijela na prošlom zasijedanju, sada se prelilo i na zakonodavnu vlast. Jasno je da se danas radilo samo o blefu održavanja sjednice jer i kada su odbornici opozicije omogućili kvorum, odbornici vlasti, zakulisnim radnjama, sa predsjednikom Skupštine Milunom Rmušom protivno Poslovniku istu su odložili”, dodaju iz DPS Berane.

Navode da sve tačke Dnevnog reda o kojima se trebalo danas raspravljati, a koje su od interesa za funkcionisanje lokalne samouprave, “odlažu se po ko zna koji put”.

“Nažalost, postaje praksa da za svako zasijedanje lokalnog parlamenta moramo imati po više pokušaja, dok se konstituenti većine između sebe ne prisjete zašto su ih građani birali. Odbornici Demokratske partije socijalista su više puta opominjali na nefunkcionalnost i neodgovornost lokalne uprave, koja demonstrira neozbiljnost za posao koji obavlja. Nastavićemo to da radimo sve dok ovakva kriza lokalne vlasti ne završi održavanjem vanrednih lokalnih izbora, na kojima će građani dati ocjenu svima po zasluzi. Jedino to je ispravno rješenje za ovakvu situaciju u našem gradu, koji više nema vremena za gubljenje i kojem je hitno neophodna odgovorna i stabilna većina koja će grad povući putem sveopšteg napretka”, zaključuju iz beranskog DPS-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve