Subota, 25 Maja, 2024
Rubrika:

Canović o saradnji Crne Gore i Kosova: Granični prelaz preko Čakora i izgradnja puta Plav – Dečani značajni za obje države

Prema riječima Canovića, izgradnja puta i otvaranje Graničnog prelaza otvorili bi značajan prostor za razvoj privrednih aktivnosti i bolju saradnju građana sa obje strane granice

Moramo u kontinuitetu činiti sve potrebne napore kako bismo vladama Crne Gore i Kosova ukazali na značaj otvaranja Graničnog prelaza preko Čakora i izgradnje puta Plav – Dečani, saopštio je predsjednik Opštine Plav Nihad Canović na sastanku sa ministrom administracije lokalne samouprave Kosova Elbert Krasniqi i predsjednikom Opštine Peć Gazmend Muhaxheri. 

Prema riječima Canovića, izgradnja puta i otvaranje Graničnog prelaza otvorili bi značajan prostor za razvoj privrednih aktivnosti i bolju saradnju građana sa obje strane granice.

“Potrebno je zarad ostvarivanja zajedničkih ciljeva na dobrobit našeg stanovništva i lokalnih samouprava stvarati uslove za korišćenje svih zajedničkih potencijala i na taj način otvarati nove mogućnosti za saradnju, razmjenu pozitivnih iskustava i unapređenje sveukupnih odnosa”, kazao je Canović.

Ministar Krasnići saglasio se sa navedenim prioritetima i istakao da će sa svoje pozicije zastupati stav da se realizuju ova dva izuzetno značajna projekta.

Sagovornici su se saglasili da IPA projekti takođe predstavljaju dobru šansu za saradnju pograničnih opština, te su nakon sastanka obišli reciklažni centar sa direktorom Komunalnog Ervinom Tošićem koji je sagrađen u okviru zajedničkog projekta opština Plav i Đakovica.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve