Nedjelja, 16 Juna, 2024
Rubrika:

Izdaja Kosova i skrivanje iza rezolucija

Porfirija i oni u čiju je korist izvršio ’’izdaju kosovskog zavjeta’’ posmatraju kao veleizdajničku tranju dostojnu svakog prezrenja i ne daju mu da uđe na teoritoriju ove suverene dražve. Mandić i Knežević, pod uticajem nalogodavaca iz Beograda predvođenih autokratom Aleksandrom Vučićem, pljunili su na kosovski zavjet koji je čuvao Amfilohije Radović. Tu činjenicu ne mogu zamaskirati ni iza blijedih pokušaja podmetanja rezolucije o Jasenovcu, koja nije usvojena ni u srpskom parlamentu, i čiji cilj je očigledan - blokiranje evropskog puta Crne Gore i zaoštravanje odnosa sa susjedima po nalogu Aleksandra Vučića.

Izdajnici i prodane duše nikad ne završe sa pozitivnim bilansom u ovozemaljskom bivstovoanju i uvijek se prema njima životne okolnosti odnose beskrupulozno uz ispoljavanje poniženja koje zaslužuju.

Najbolji dokaz da je ova konstatacija zasnovana na istini je šef parapolitičke, subverzivne organizacije u službi imaginarnog ’’srpskog sveta’’ svetosavske sekte, poznate i pod akronimom SPC, Prvoslav Perić, alijas Porfirije.

Ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore Kosova potvrdilo je 13. maja da je odbilo zahtjev šefa tzv. SPC da posjeti Kosovo.

Kao obrazloženje što lider SS nije pušten na Kosovo, vlasti ove države su saopštile da takve posjete neće biti dozvoljene sve dok “Srbija nastavlja da krši Briselski sporazum, ne dozvoljava posjete naših državnih zvaničnika Srbiji i štaviše ne prestane sa kampanjama protiv Republike Kosovo u međunarodnoj areni, kako u procesu integracije tako i u procesu priznavanja”.

Porfiriju ovo nije prvi put da mu je zabranjen ulazak na Kosovo. On je krajem 2022. godine takođe vraćen sa granice.

Aleksandar Vučić, Porfirije Perić i Milorad Dodik: Ne samo što su izdali Kosovo, već rade na uništenju svekolikog srBstva

Saučesnik u veleizdaji ’’kosovskog zavjeta’’

Ovim je dokazano da Porfirija i oni u čiju je korist izvršio ’’izdaju kosovskog zavjeta’’ posmatraju kao veleizdajničku tranju dostojnu svakog prezrenja i ne daju mu da uđe na teoritoriju ove suverene dražve. Mora se priznati zasluženo, jer je tzv. SPC, odavno ”digla ruke” od Kosova, na kojem kao suverenoj državi njeni operativci više nemaju što da traže.

To je postalo očigledno još početkom godine, kada se privelo kraju i posljednje poglavlje ”normalizacije” odnosa dvije države – Srbije i Kosova, koje sprovode srpski autokrata Aleksandar Vučić i premijer Kosova Aljbin Kurti.

U posljednjih par mjeseci pokazuje se kao apsolutno tačno pisanje Portala Aktuelno koji već dvije godine piše da je Vučić suštinski završio ”veleizdaju kosovskog zaveta” i faktički na terenu učinio sve da nezavisnost ove države zaživi punim kapacitetom.

Šef takozvane SPC Perić, svjestan je da je njegov prijatelj i nalogodavac Vučić već učinio sve da se suštinski učvrsti nezavisnost Kosova, a da je potpis samo formalno pitanje. Perić stoga nije samo nijemi posmatrač, već saučesnik u veleizdaji srpskog naroda, a uloga takozvane SPC je da ćuti i učestvuje u manipulacijama koje preko jeftine propagande plasiraju profesionalni ”nedavači” odavno predatog Kosova.

Perić nije pominjao, niti kritikovao Vučićev režim kada je 1. februara na Kosovu i zvanično počela primjena uredbe Centralne banke kojom se predviđa da je jedina dozvoljena valuta – euro, čime je ukidanje dinara u ovoj suverenoj državi, polako ali sigurno, postalo nepovratan proces. Takođe mu nije zasmetalo što su od 1. januara ukinute vize za nosioce pasoša Kosova, pa je samo tokom januara više od 800 Srba podnijelo zahtjev za kosovske pasoše, čijim nosiocima nijesu potrebne vize za ulaz na teritoriju EU.

Atanasije Jevtić i Amfilohije Radović se prevrću u grobu zbog Perićeve veleizdaje

Najbolji dokaz da Perić svojom ćutnjom podržava Vučićevu ”veleizdaju” Kosova je došao nakon parlamentarnih izbora u Srbiji u decembru prošle godine. Gotovo u isto vrijeme kada su u Srbiji održani parlamentarni i lokalni izbori, Beograd je poslije 12 godina odbijanja prihvatio i zvanične kosovske tablice na svojoj teritoriji. Sve ovo je prošlo bez bilo kakvog komentara od strane ijednog visokog funkcionera SPC.

Amfilohije i Atanasije to ne bi dozvolili

Ćutanje Perića i visokih funkcionera SPC na, kako bi srpski nacionalisti formulisali, ”veleizdaju kosovskog zaveta”, je očigledan znak da je ova organizacija debelo upletena u poduhvat tihog priznavanja Kosova. Jer zaista je simptomatično da se niko iz tzv. SPC nije oglašavao i kritikovao politiku Vučića i SNS-a, koji su, osim zvaničnog potpisa, učinili sve kada je u pitanju priznanje Kosova i normalizacija odnosa sa tom suverenom državom.

Veleizdaju Kosova od strane Vučića, Perića, SPC i vlasti u Beogradu, podržavaju crnogorski profesionalni Srbi predvođeni Andrijom Mandićem i Milanom Kneževićem. Pitanje sa kojim će ova dvojica perjanica velikosrpstva morati da se suoče je – da li su spremni da ih Kosovo odbaci kao što je odbacilo ostale beogradske veleizdajnike?

Za Vučića, Perića i vlast u Beogradu se zna da je otvoreno veleizdajnička i da priču o Kosovu koristi samo za dnevnopolitičke svrhe, iako su i te kako svjesni da je Kosovo nezavisna država koja nikad više neće biti povezana sa bilo čim srpskim.

Mandić i Knežević sigurno su svjesni veleizdaje i aktivno učestvuju u njoj, jer su na ovakav rasplet ukazivali bivši najviši funkcioneri tzv. SPC Amfilohije Radović i Atanasije Jevtić. Njih dvojica su za života bili poznati kao najžešći kritičari Vučića zbog njegove ”veleizdajničke politike prema Kosovu”.

IZDAJNICI KOSOVSKOG ZAVJETA: Milan Knežević i Andrija Mandić podržavaju Vučića i Perića u veleizdaji Kosova

Amfilohije je bio zakleti čuvar kosovskog zavjeta i bio je u velikom sukobu sa Vučićem jer je znao da je srpski autokrata faktički priznao nezavisnost Kosova. Rukovodstvo tzv. SPC, iako znaju da je Kosovo izgubljeno i iako su povukli gotovo svu operativu iz te države, ipak nijesu bili za Amfilohijev direktan pristup i kritiku Vučića, jer kao osvjedočeni licemjeri, Porfirije i njegov bord direktora ne žele da narod sazna da su odustali od Kosova.

Atanasije je takođe bio poznat kao bespoštedni kritičar Vučića. Za njega se pričalo da ”od Kosova nijednog trenutka nije odustajao, zalagao se da se ‘kosovski mit’ sačuva”, a ostao je upamćen i po tome što je Aleksandru Vučiću u svakom trenutku govorio šta misli o njemu.

”Ovaj kukavica, ovaj jedan običan pričalo i, da ne kažem ružnu reč, laprdalo Vučić. Priča priče kao da smo mi sisali veslo. Nek ide nek priča te priča u svom Bugojnu. Ali neka nam ne soli pamet, čovek koji ni u šta ne veruje. Laže sebe i druge i hoće nama da nametne svoju ideologiju bezbožnu. Kako su to mitovi – pa svu istoriju sveta pokreću veliki mitovi, tj. velike istine koje je Platon nazvao mitovima jer su u stanju da pokrenu mase”, ovo je samo jedan od mnogih izjava Atanasija punih gorčine upućenih Vučiću.

Mandić i Knežević, pod uticajem nalogodavaca iz Beograda predvođenih autokratom Aleksandrom Vučićem, pljunili su na kosovski zavjet koji je čuvao Amfilohije Radović.

Tu činjenicu ne mogu da zamaskiraju ni iza blijedih pokušaja podmetanja nekakve rezolucije o Jasenovcu, koja nije usvojena ni u srpskom parlamentu, i čiji cilj je očigledan – blokiranje evropskog puta Crne Gore i zaoštravanje odnosa sa susjedima po nalogu Aleksandra Vučića. Takođe, ni sva kuknjava o rezoluciji o Srebrenici u UN neće promijeniti činjenicu o kosovskoj veleizdaji.

Ostaje da se vidi da li će i njih Kosovo odbaciti kao što je to slučaj sa Porfirijem Perićem i organizacijom na čijem je čelu. Jer i kad izdaš, nikad nijesi dovoljno dobar, a Mandić i Knežević to dobro znaju u praksi jer su izdali Crnu Goru po nalogu Beograda, a zatim i ”kosovski zavjet” saradnjom sa istim tim beogradskim šefovima.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

8 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
milka
23.05.2024-12:55 12:55

Tko su ove spodobe?pitam za BABU?

cetinje
23.05.2024-17:21 17:21
Reply to  milka

Zna sigurno baba Ljalja iz sela Balabane.

Piki 81
23.05.2024-13:51 13:51

VI STE IZDALI SVE

cetinje
23.05.2024-17:20 17:20

Ne vidjeh odavno vecih SPLACINA zajedno(bez izuzetka).

LoMi
24.05.2024-10:09 10:09
Reply to  cetinje

JEL SI SE POGLEDAO U OGLEDALO?

cetinje
23.05.2024-17:26 17:26

Nebeski narode Srbije,ugrozeni Srbi i Posrbice iz crne Gore rezultati glasanja u UN u New York je 84 ZA / 19 PROTIV i 68 UZDRZANIH, am sory Serbo agresori(genocidni).

Ivan
23.05.2024-17:34 17:34

Odlican tekst jer je sve istinito. Dodao bih i da su pored izdaje , uspeli masovno da isele srpsko stanovnistvo, vodeci katastrofalnu politiku. Naravno i o tome cuti Profitirije.

BalkonOpen
23.05.2024-17:45 17:45

prlence ne može ništa da učini