Petak, 24 Maja, 2024
Rubrika:

Abazović i Vojinović imaju NOVAC za popovske škole, a pripravnici moraju da čekaju SVOJE PLATE!

Pravo na čekanje državnog novca jedino nema Crkva Srbije i njeni zahtjevi

“Pripravnici koji pripravnički staž obavljaju po programu stručnog osposobljavanja, naredne sedmice primiće dvije plate: avgustovsku koja kasni mjesec, a septembarsku na vrijeme”, saopštila je Vlada Crne Gore.

“Vlada je na sjednici usvojila informacije o finansiranju Srednje vjerske škole Gimnazija „Sveti Sava” Podgorica i Srednje vjerske škole Gimnazija „Mitropolit hadži Sava Kosanović“ Nikšić i prihvatila predloge ugovorā o finansiranju. Tim povodom, zaduženo je Ministarstvo prosvjete da za 2022. godinu, za potrebe realizacije oba Ugovora, isplati ovim školama sredstva u iznosu od po 450.000,00 eura, koja su neophodna za osnivanje ustanova, što je predviđeno Zakonom o budžetu za 2022. godinu, a u okviru programa „podrška vjerskim školama“, saopšteno je iz Vlade.

Ovo su dvije informacije koje je Vlada u četvrtak saopštila na osnovu kojih se jasno zaključuje da su pripravnici na čekanju, dok za popove i Crkvu Srbije para uvijek ima. Valjda se hakerskim napadima ne može poremetiti vjerski fanatizam očito prisutan i kod aktuelne Vlade odnosno ministra prosvjete Miomira Vojinovića koji je odgovoran i za isplatu pripravničkih plata i novca vjerskim školama. 

Indikativno je da Vojinović već duže od mjesec ”pravdajući” se hakerskim napadima ne isplaćuje zakonsku obavezu prema pripravnicima, već se to pomjera za desetak dana, dok sa druge strane vjerske škole prolaze odmah, pa je već i javno dostupan predlog ugovora oko tih ustanova. Pojedinačna plata za pripravnika iznosi 450 eura.

Očito da hakerski napad koji je pogodio crnogorske javne službe krajem avgusta jedino utiče na one koji tek počinju sa radom u organima državne administracije, pa je valjda želja Vojinovića i premijera Dritana Abazovića da ih od starta uče da čekaju svoj zakonito zarađen novac. Pravo na čekanje državnog novca jedino nema Crkva Srbije i njeni zahtjevi.

D.G.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

7 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
02.10.2022-07:45 07:45

Dok nam mnoge seocke škole nemaju ni natkrivene poljske klozete, a kamo li kompjutere ovi daju milion € crkvi za vjerske škole koje nemaju ni profesora, ni prostorija, ni klupa, ni programa, ni što je najvažnije đaka. Dok nam se đeca liječe SMS porukama i humanošću dobrih ljudi ovi sipaju popovima i šakom i kapom. Tek kad panu sa vlasti viđet će se koliko su državna i opštinska preduzeća usuli eura popovima da bi mogli maslom mazati odebljala śedala kako im ne bi žuljevi iskakali. Oće li se ikad trbušine zapuniti, a duše popova zadovoljiti, Oće li ikad jagma za… Pročitaj više »

Stipe
02.10.2022-14:59 14:59
Reply to  COL

Nije vam kriva crkva što ste zatucani i siromašni.

džudović
02.10.2022-08:35 08:35

Pometoše se djeca u školama na sjeveru. Vojinović čeka rebalans a u budžetu ima milion za popovske škole. Je li mogao kupiti naftu sa ovim milionom iz budžeta a popovi da čekaju rebalans? Te “škole” ionako ne postoje. Treba pogledati put tog novca sa računa tih “škola”. A, poslije toga pohapsiti sve smrde koje su u ovome učestvovale!!!

Bellarina
02.10.2022-10:37 10:37

Ljudi, e pa ne bilo nas ako i ovo puštimo!? Na vrijeme smo, jednostavno ne dajmo!!!! Svi na noge!!!

Stipe
02.10.2022-15:00 15:00
Reply to  Bellarina

Ahaha, nema vas šaka jada. :)

Evidence
02.10.2022-11:12 11:12

Novac osiromašenih građana države, koje vlast uplaćuje vjerskim školama je dokaz da Crna Gora, od građanske, sekularne države, postaje svetosavska džamahirija. Jedini pandan u svijetu je, možda islamska džamahirija. Ali, premijerov bliski saradnik je uhapšen. Nadam se da je na redu Vojinović i Abazović.

Evidence
02.10.2022-11:46 11:46

Novac osiromašenih građana države, koje vlast uplaćuje vjerskim školama je dokaz da Crna Gora, od građanske, sekularne države, postaje svetosavska džamahirija. Jedini pandan u svijetu je, možda islamska džamahirija.