Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

ŠTA SE KRIJE IZA ŠTRAJKA U SKIJALIŠTIMA: Martinović hoće da smijeni Miloševića

Vladimir Martinović, kako tvrde nezvanične informacije iz Kolašina, želi da smijeni Miloševića, kome ne može da zaboravi što je bio njegov najveći kritičar nakon što je, poslije kongresa Socijalističke narodne partije u Beranama, napustio SNP čiji su tada obojica bili članovi. Martinović želi da na mjesto izvršnog direktora Skijališta postavi Bojana Medenicu, rukovodioca Kolašin 1600, jer je ''veći poslušnik od Miloševića''

Političke igre i previranja u Skijalištima Crne Gore se nastavljaju i nakon što je bivši predsjednik Opštine Vladimir Martinović iskoristio prvu priliku da napusti grad i preseli se u Podgoricu gdje je napravio kuću od 200 kvadrata, u „saradnji“ sa jednim građevinskim preduzećem koje sada radi stambenu zgradu u Kolašinu, o čemu je Portal Aktuelno pisao. Iako je, kako izgleda, jedva čekao da ode iz Kolašina, nastavio je da upravlja ovim gradom preko svoga nasljednika, inače kuma Petka Bakića, vatrogasca po zanimanju.

Martinović je grad ostavio u totalnom rasulu. Raskopane ulice, urbanistički i komunalni haos „krase“ ovaj grad pred početak turističke sezone. Još veći haos od ovoga koji građani Kolašina i turisti vide svojim očima u gradu, ostavio je u Skijalištima Crne Gore. Portal Aktuelno je pisao da su zaposleni u ovom preduzeću u petak organizovali štrajk upozorenja uz prijetnju da će od ponedjeljka da štrajkuju svim radnim danima, ukoliko im se zarade ne povećaju. Prethodno se zaposlenima putem viber grupe obratio izvršni direktor Skijališta, Đuro Milošević koji je najavio otvaranje i javno iznošenje podataka o malverzacijama u kompaniji, od zloputrebe bolovanja, prekovremenih sati, nedolaska na posao…

Martinović ostavio Kolašin u haosu, ali je otišao za Podgoricu da sa ministarskog mjesta nastavi da kulapi: Nakon štrajka upozorenja i pisma Miloševića radnicima koje se pojavilo u javnosti, Martinović je u čitav problem uključio i svog kuma, predsjednika Opštine Petka Bakića da okupi “sukobljene” strane i pomiri ih

“Prećutao sam mnoge stvari kao ID  Skijališta radnicima na ski centru KL 1600, gašenje kamera, sakrivanje lozinke (imam i video dokaz), druge stvari vezane za isto itd…” napisao je Milošević navodeći da su dokazi koje će iznijeti OZBILJNI.

Pismo je završio u, kako je rekao, prazničnom tonu, i stihovima Njegoša: “Ne bojim se vražjega kota, neka ga je ka’ na gori lista, no se bojim od  zla domaćega”.

Iako su mnogi smatrali da je ovakvo obraćanje Miloševića radnicima neprimjereno, jer ih naziva ”zlo domaće”, upućeni u situaciju u Skijalištima tvrde da Milošević nije mislio na sve uposlene, već na kadar Demokrata koji je našao uhljebljenje u tom preduzeću.

“Zlo domaće” je, po svemu sudeći, Miloševićeva partija i posebno ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, Vladimir Martinović, koji, kako tvrde nezvanične informacije iz Kolašina, želi da smijeni Miloševića, kome ne može da zaboravi što je bio njegov najveći kritičar nakon što je, poslije kongresa Socijalističke narodne partije u Beranama, napustio SNP čiji su tada obojica bili članovi. Martinović želi da na mjesto izvršnog direktora Skijališta postavi Bojana Medenicu, rukovodioca Kolašin 1600, jer je ”veći poslušnik od Miloševića”. Medenica nema diplomu fakulteta, pa je, u susret novoj poziciji izvršnog direktora, navodno istu kupio negdje u Srbiji, valjda nesvjestan činjenice da Martinović forsira srednjoškolski kadar, poput kuma Petka Bakića, mašinskog tehničara, kojeg je ustoličio u fotelju prvog čovjeka Opštine.

Sada je situacija takva da Martinović i Milošević ne pričaju, ali ni Medenica ni Milošević.

Nakon štrajka upozorenja i pisma Miloševića radnicima koje se pojavilo u javnosti, Martinović je u čitav problem uključio i svog kuma, predsjednika Opštine Petka Bakića da okupi “sukobljene” strane i pomiri ih. Sastanak je navodno održan u subotu u Opštini, a da li je Petko vatrogasac “ugasio vatru” u Skijalištima, ostaje da se vidi.

Skijališta Crne Gore ostavljena na milost i nemilost partijskim uhljebima i neposobnom i prevrtljivom Martinoviću koji želi da upravlja čitavaim Sjeverom sa pozicije ministra

Skijališta su odavno na meti partijskih prepucavanja i pozicioniranja. Portal Aktuelno je objavio detaljnu šemu političkih i interesnih igara Demokrata i URA u Skijalištima Crne Gore, kojima je na mjesto predsjednice Odbora direktora Skijališta Crne Gore došla Milena Vlahović iz pokreta URA, iako je ta funkcija po partijskoj preraspodjeli, trebalo da pripadne Socijalističkoj narodnoj partiji. Vlahovićeva dolazi na čelnu funkciju u Odboru direktora ovog preduzeća u periodu kad treba da se donese odluka o jedinstvenom ski pasu za sve staze u Kolašinu, što je projekat koji je prošle godine implementiran na inicijativu tadašnjeg ministra ekonomskog razvoja i turizma Gorana Đurovića, kao najbolji za Kolašin i ukupnu ski ponudu Crne Gore. Taj projekat je miniran zarad interesa pojedinaca o čemu je Portal Aktuelno takođe detaljno pisao.

Očigledno je da se vladajuće partije u Kolašinu prema državnoj imovini odnose kao prema zlatnoj koki. Zato i ne čudi podatak koji je u pismu radnicima iznio Milošević da su Skijališta Crne Gore prethodnu godinu završila sa minusom od čak 230.000 eura od čega je minus od 130.000 eura za zarade očigledno prekomjerno zaposlenih partijskih aktivista. Na sve to treba i dodati namjeru Martinovića da rukovodi ministarstvom i opštinom i Skijalištima, postavljajući na čelne funkcije svoje ljude.

Sa ovakvim radom, ne čudi da je Kolašin u haosu posle manje od godinu dana Martinovićevog upravljanja. Šta tek čeka turizam, sjever i ekologiju ako izdrži čitav mandat?

L.P.Đ.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
kolašinac
20.11.2023-07:53 07:53

Ka kljuse u namet! Odličan opis drčenja Vladovog.

Sve se zna
20.11.2023-08:08 08:08

Bijan Medenica zvani Haso,aktivista DPS (postoje slike sa konvencija DPSa) a otac mu bio takodje vrlo aktivan u mjesnim odborima DPS,napustio je DPS zbog toga sto su kako on kaze ,,pomagali Srbendama”sada veliki srbin zajedno sa bratom Nedoderom.A ocigledno sve zbog interesa,jer su se obojica uhljebili.Nikakav djak sa kupljenom diplomom mendzera.I sa mjesta taksiste posto šef skijališta,a djevojku koja je bila dispecer u taksiju zaposlio za sefa Poste.A brata djevojke DPS zaposlio u Hidrocentralu,a on tamo prodaje ulje!!!! J… lud zbunjenog:))

Zoran
20.11.2023-21:01 21:01

Nijesi napustio snp, nego ste izdali i prevarili Milica i ti i ostala balafurdija. A o tvome postenju ce drugi neko biti zaduzen da te kontrolise.