Srijeda, 29 Maja, 2024
Rubrika:

Šta povezuje Drejka, Tupaka i vještačku inteligenciju?

Ovaj potez uslijedio je nakon što je advokat koji je zastupao pokojnu hip-hop legendu zaprijetio da će tužiti kanadskog repera zbog neovlašćenog korišćenja Tupakovog glasa ako ne ukloni objavu sa društvenih mreža

Kanadski reper Drejk obrisao je sa svog Twitter naloga pjesmu “Tailor Made Freestyle”, u kojoj se mogla čuti AI rekreacija glasa Tupaka Šakura.

Ovaj potez uslijedio je nakon što je advokat koji je zastupao pokojnu hip-hop legendu zaprijetio da će tužiti kanadskog repera zbog neovlašćenog korišćenja Tupakovog glasa ako ne ukloni objavu sa društvenih mreža.

“Duboko smo užasnuti i razočarani neovlašćenim korišćenjem Tupakovog glasa i ličnosti”, saopštio je Hauard King, advokat koji zastupa Šakurovu zadužbinu.

“Ne samo da je snimak flagrantno kršenje Tupakovog ugleda i zakonskih prava zadužbine, već je i očigledna zloupotreba zaostavštine jednog od najvećih hip-hop umjetnika svih vremena”, dodao je King.

Da stvar bude još gora, pjesma sa AI glasom Tupaka usmjerena je protiv drugog repera, Kendrika Lamara, sa kojim je Drejk u sukobu već neko vrijeme.

“Neovlašćena, zastrašujuća upotreba Tupakovog glasa protiv Kendrika Lamara, dobrog prijatelja zadužbine koji javno i privatno nije odavao ništa osim poštovanja Tupaku i njegovom naslijeđu, čini ovo još većim prestupom”, napisao je King u saopštenju.

Izvorb92

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve