Petak, 17 Maja, 2024
Rubrika:

Radulović u isto vrijeme bio i direktor i nezaposlen

On je, konkurišući za taj posao, dostavio potvrdu kompanije Vir metaloprerada u kojoj stoji da je od 1. marta 2014. do 31. decembra 2017. rukovodio sektorom za proces prerade Hardoks metala i bio glavni koordinator za analizu tržišta u Crnoj Gori

Zamjenik direktora Aerodroma Petar Radulović je od 28. avgusta 2014. godine do 19. marta 2015. godine bio na evidenciji nezaposlenih kod Zavoda za zapošljavanje, piše Pobjeda.

On je, konkurišući za taj posao, dostavio potvrdu kompanije Vir metaloprerada u kojoj stoji da je od 1. marta 2014. do 31. decembra 2017. rukovodio sektorom za proces prerade Hardoks metala i bio glavni koordinator za analizu tržišta u Crnoj Gori.

U potvrdi koju je potpisao direktor Vir metaloprerade Darko Đondović stoji i da je Radulović doprinio unapređenju marketing i službe za međunarodnu saradnju te da je odgovoran, savjestan i sposoban kao rukovodilac i organizator posla.

Prethodno je Uprava prihoda i carina, na zahtjev bivše savjetnice direktora Aerodroma Biljane Knežević, koja pred Osnovnim sudom traži poništenje Radulovićevog imenovanja, izdala potvrdu da u navedenom periodu nije bio prijavljen u kompaniji Vir metaloprerada niti je ova kompanija za njega podnosila IOPPD obrasce ni uplaćivala poreze i doprinose.

Ovaj postupak je trenutno u prekidu, jer je Knežević tražila izuzeće sutkinje Ane Bečanović zbog sumnji u njenu pristrasnost, a o ovom zahtjevu trebalo bi da odluči predsjednica suda Željka Jovović.

Izuzeće je tražila jer je sutkinja dozvolila odlaganje posljednjeg ročišta na zahtjev advokatice Aerodroma, te što se odugovlači sa postupkom, iako je riječ o radnom sporu koji bi po pravilu trebalo da je hitan.

Knežević navodi da je sutkinja više puta Aerodromima davala rokove da dostave dokumentaciju i odbijala da u zapisnik unese njene navode kojima bi, kako smatra, pobila navode suprotne strane.

Knežević, koja je i sama bila u trci za mjesto zamjenika direktora, tvrdi da je Radulović izabran na osnovu lažne potvrde te da je njegova prijava bila nepotpuna, navodeći da u dokumentaciji koju su Aerodromi dostavili sudu nema dokaza o crnogorskom državljanstvu, kopija lične karte nije ovjerena, a prijava na oglas nije potpisana.

Ukazala je da zbog toga njegova prijava nije ni trebalo da bude uzeta u obzir, jer je u oglasu bilo navedeno da se nepotpuna dokumentacija neće razmatrati.

U tužbi navodi da Radulović, sin poslanika PZP Branka Radulovića, nije zadovoljavao uslove oglasa te da nema traženo radno iskustvo za zamjenika direktora.

Iz Aerodroma, s druge strane, navode da posjeduju dokumentaciju koja potvrđuje da Radulović ima iskustvo traženo konkursom te da ispunjava sve ostale uslove.

Protiv Knežević su podnijeli krivičnu prijavu zbog kredita koji im je skinut sa računa, onda i tužbu za vraćanje tog duga, a pokrenuli su i tri disciplinska postupka zbog njenih tvrdnji na društvenim mrežama i korišćenja službenog mejla za zahtjev UPIC-u u vezi statusa Radulovića u Vir metalopreradi.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
01.04.2022-09:36 09:36

OLOŠ -kruška pod krušku pada…