Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

BRANKO RADULOVIĆ I DALJE KADRIRA: Sin Petar napredovao za izvršnog direktora Aerodroma

Radulović je tako napredovao uprkos procesu koji je protiv njega pokrenula bivša savjetnica izvršnog direktora Aerodroma Crne Gore Biljana Knežević tvrdeći da je Radulović nezakonito, odnosno na osnovu falsifikovane dokumentacije koju je dostavio na konkurs, izabran za zamjenika direktora Aerodroma Crne Gore.

U zbrci oko smjene Vladana Draškovića sa pozicije izvršnog direktora Aerodroma Crne Gore, gotovo neprimijećen je ostao podatak da je za vršioca dužnosti postavljen Petar Radulović, dotadašnji zamjenik izvršnog direktora, sin bivšeg poslanika i najkoloritnije ličnosti na političkoj sceni, Branka Radulovića.

Radulović je tako napredovao uprkos procesu koji je protiv njega pokrenula bivša savjetnica izvršnog direktora Aerodroma Crne Gore Biljana Knežević tvrdeći da je Radulović nezakonito, odnosno na osnovu falsifikovane dokumentacije koju je dostavio na konkurs, izabran za zamjenika direktora Aerodroma Crne Gore.

U prethodnoj sistematizaciji nije postojalo mjesto zamjenika izvršnog direktora, pa su mediji ocijenili da je to novo mjesto i uvedeno da bi se ,,po dubini“ rasporedio neki kadar „oslobodilaca“. Već tada se spekulisalo da je visoka pozicija u Aerodromu Podgorica rezervisana za kadar koji će predložiti PzP, shodno koalicionom dogovoru.

Branko Radulović, sin Petar i ćerka Ljiljana: Za koga će ako ne za sebe i svoje

Tako je za Petra „izmišljeno“ radno mjesto iako ranije nije imao iskustva u ovoj oblasti.

I drugi kadar Branka Radulovića, kćerka Ljiljana Radulović, bila je direktorica Kliničkog centra Crne Gore, najveće zdravstvene ustanove u državi, nakon 30. avgusta 2020. godine. To je bilo jedno od prvih imenovanja nove vlasti u skladu sa partijskim rasporedom mjesta „po dubini“. I ne samo partijskih, kako je pokazalo iskustvo, već u prvom redu familijarnih zapošljavanja. O stanju u Kliničkom centru za vrijeme Radulovićevog mandata, najbolje svjedoče brojni građani koji se gotovo na dnevnom nivou obraćaju medijima i nadležnim institucijama na tretman u ovoj ustanovi.

Najbolji ljekari su napustili Klinički centar, a situaciju u KCCG u doba Radulovićeve najbolje je opisao predsjednik Sindikata slobodnih radnika KCCG-a, Željko Milićević:

“Nepotizam, kumovske veze i esnafske veze uništavaju najveću zdravstvenu ustanovu, tako da slobodno možemo da konstatujemo da stanje u KCCG-u nikada nije bilo gore”, ukazao je Milićević.

Tužilašvo stavilo dokument u fioku zbog Radulovićevih prijetnji?

I Lola Radulović, snaha poslanika Pokreta za promjene Branka Radulovića, dobila je posao u Skupštini Crne Gore. Ili, što bi rekli građani, na državnim jaslama jedino nije ostao kućni ljubimac.

Nasljednici poslanika Radulovića očigledno nijesu „povukli“ na tatu kada je biznis u pitanju. Malo je poznata informacija da je Branko Radulović bio vlasnik preduzeća ”PP Mar ing Podgorica” koje je poslovalo sa Željezarom Nikšić. Prema izvještaju o poslovanju tog preduzeća sa nikšićkom Željezarom u periodu od 1999. godine do 2004. godine se navodi da je preduzeće ”Mar ing Podgorica” imalo privilegovan položaj kao kupac proizvoda Željezare Nikšić.

„Zbog tog privilegovanog položaja, pored Željezare u određenim iznosima oštećeni su za neobračunate poreze država, željeznica i vojska. Za sve te iznose (761.091.14 eura) preduzeće je imalo veću konkurentsku sposobnost i mogućnost zarade“ stoji u zaključku.

Možda je i ovo razlog što se poslanik Radulović nije javno mnogo hvalio poslovnim potezima kompanije. Koliko je javno poznato, po ovom izvještaju niko nije odgovarao, a to je samo dalo vjetar u jedra Branku Raduloviću da decenijama glumi arbitra kada je moral u pitanju.

Ipak, Radulovićev moral i poštenje građani su finalno prepoznali i adekvatno ”nagradili” – njegova partija je na posljednjim izborima osvojila nešto ispod 0,7 odsto glasova i pored obećanja o prosječnoj plati od 1000 eura i penziji od 600. Građani su kaznili nepotizam, licemjerje i ideološku prevrtljivost zarad opstanka na funkcijama, lične koristi i uhljebljenja članova familije.

L.P.Đ.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Nijkj
05.04.2024-08:30 08:30

Dako mu se sin ozeni, scer moze zaboraviti.

RIR
05.04.2024-09:25 09:25

…mali bez radnog iskustva dobro napreduje…vlast takve hoce-blagoš nama !

cetinje
05.04.2024-10:55 10:55

Ab kakva su ova tri SMRADA iz Komana jos im fali Branka B Bosnjak-Radulovic. Profesore “dobro su vam rekli’ Od Komana nista do …… .