Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

NAKON SKANDALOZNE ODLUKE SUDOVA, VOJINOVIĆKA OSILILA: Priprema se najveća cenzura u istoriji crnogorskog novinarstva, ali će i knjiga biti obimnija!

Ukoliko Osnovni sud u Kolašinu i Viši sud u Bijelom Polju usvoje ovu tužbu, to će ostati zabilježeno kao najveća cenzura u istoriji crnogorskog novinarstva. Ali pozitivna stvar koja bi proizašla iz takve nečuvene presude je što bi Portal Aktuelno imao još obilje materijala za knjigu u kojoj ćemo objaviti sve cenzurisane tekstove i posvetiti je Zorici Vojinović i sudijama kolašinskog i bjelopoljskog suda. Knjiga će biti prevedena na engleski jezik radi potpunog uvida međunarodne zajednice u stanje crnogorskog sudstva i važećeg poretka u Crnoj Gori.

Nakon odluke kompromitovanih i isprepadanih sudova da po tužbi bivše članice Odbora direktora Skijališta Crne Gore Zorice Vojinović, novčano kazne i u maniru nacističkih cenzora narede uklanjanje tekstova, na našu adresu stigla je najbahatija tužba do sad!

Vojinovićka, koja je zbog cenzorskih odluka sudova očigledno osilila i zabahatila, u novoj tužbi koju je 10. januara podnijela protiv Portala Aktuelno traži naknadu nematerijalne štete u iznosu od 10.000 eura. Ovu tužbu od ostalih koje smo dobili u proteklih nekoliko godina dok su razni interesni lobiji pokušavali da nas zastraše i ugase, izdvaja činjenica da se radi o nezapamćenom pokušaju cenzure jer bahata preletačica Zorica Vojinović traži uklanjanje 26 tekstova sa Portala Aktuelno! I to tesktova u kojima je ona većinom tek sporedna i potpuno nebitna figura koja se pomene usput. 

Vojinovićka čak želi da se izbriše tekst u kojem odgovaramo na njenu tužbu, valjda da bi nestale sve činjenice koje se tiču njenih malverzacija i političkog prelijetanja.

Zatim traži da se ukloni tekst o štrajku u Skijalištima Crne Gore u kojem se prije svega pominje direktor te državne firme Đuro Milošević, a ona je navedena samo u jednom pasusu.

Isprepadani sudovi šalju poruku da lica kao što su Zorica Vojinović trebaju samo da tuže i oni će da cenzurišu svako pisanje o korupciji i malverzacijama, bez obzira koliko istinita pisanja bila i bez obzira na to što nikad nijesmo dobili reagovanje ili demanti

Dalje, želi da se uklone tekstovi u kojima pišemo kako nesposobno rukovodstvo Skijališta uništava ovo državno preduzeće, što se inače ispostavilo kao apsolutno tačno kada sa današnje perspektive vidimo u kakvom je stanju ovo preduzeće.

Vojinovićka od kompromitovanih sudova koji su očigledno bezrezervno na njenoj strani, traži da se uklone i tekstovi o kontroverznoj kompaniji BEMAX, gdje su iznijete činjenice o njihovim katastrofalnim građevinskim poduhvatima u kojima se ona pominje samo uzgred kao osoba koja je bila u Odboru direktora Skijališta Crne Gore.

Vojinovićka štiti BEMAX!

Takođe, bivša članica Odbora direktora Skijališta računa da će joj kompromitovani i isprepadani sudovi pomoći da ukloni tekstove o malverzacijama njenog bivšeg kolege iz Odbora direktora Skijališta Ivana Ašanina. Pored toga želi da se ukloni i pisanje o malverzacijama sa programom poznate austrijske firme Ski Data, pomoću kojega se automatski dijeli prihod od prodaje ski pasova.

Bahata Vojinovićka je u tužbi poželjela da ”nestane” pisanje o tome kako je njen prijatelj Dejan Ljevnaić, iako je direktor Olimpijskog centra Jahorina, zastupnik Ski Date za Crnu Goru Gore, a to ne može da bude za Bosnu i Hercegovinu.

Vojinovićka ide toliko daleko da od suda traži da se ukloni i vijest o njenoj smjeni iz Odbora direktora Skijališta Crne Gore!?

Međutim, vrhunac bahatosti progoniteljke Portala Aktuelno je što ona traži da se izbriše serija tekstova gdje iznosimo istinu o malverzacijama i političkim zakulisnim radnjama u Skijalištima Crne Gore u kojima je ona jedan od desetak osoba koje se pominju! Među osobama koje se pominju u seriji tekstova ”PRIVATNI INTERES I POLITIČKE SPLETKE”, je i bivši predsjednik Opštine Kolašin i aktuelni ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera Vladimir Martinović, pa se postavlja pitanje da li je on okuražio Vojinovićku da preko sudova izdejstvuje cenzuru tekstova u kojima su, između ostalog, iznesene činjenice o njegovim malverzacijama.

Ministar mješovitog ”osvrtaja”, prvi ”balvan” śevera i najoštrija ”šega” iz Bara Kraljskih, Vladimir Martinović: Zašto ne zovne Vojinovićku za savjetnicu?

Ukoliko Osnovni sud u Kolašinu i Viši sud u Bijelom Polju usvoje ovu tužbu, to će ostati zabilježeno kao najveća cenzura u istoriji crnogorskog novinarstva. Ali pozitivna stvar koja bi proizašla iz takve nečuvene presude, je što bi Portal Aktuelno imao još obilje materijala za knjigu u kojoj ćemo objaviti sve cenzurisane tekstove i posvetiti je Zorici Vojinović i sudijama kolašinskog i bjelopoljskog suda.

Podsjetimo, Portal Aktueno je već pisao, da je dokaz u kakvom se očajnom stanju nalazi naše pravosuđe, presuda Višeg suda u Bijelom Polju, koji je potvrdio presude Osnovnog suda u Kolašinu po tužbi partijskog uhljeba i preletača koji je do nedavno bio u Odboru direktora Skijališta Crne Gore Zorice Vojinović.

Vijeće Višeg suda u Bijelom Polju u sastavu Violeta Raičević – predsjednca, Svetlana Načić i Binasa Bektešević Erović donijelo je presudu da Portal Aktuelno Vojinovićkoj mora da isplati 2.000 eura za naknadu duševnih bolova.

Viši sud u Bijelom Polju sprovodi brutalnu cenzuru nad Portalom Aktuelno

Osim toga u aktu cenzure kakva je bila zastupljena samo u nacističkoj Njemačkoj, Portal Aktuelno je bio dužan da ukloni devet tekstova.

Treba pomenuti da je Vojinovićka tražila da joj se isplati 10.000 eura za ’duševne bolove’’ ali je kolašinski Osnovni sud smanjio iznos na 6.000, da bi Viši sud u Bijelom Polju, donio presudu da konačni iznos nadoknade bude 2.000 eura. U obrazloženju presude se navodi da Vojinovićkini duševni bolovi ipak nijesu bili toliko intenzivni, a sud se poziva i na dosadašnju praksu.

Kako smo već pisali, odluka da se uklone tekstovi, u kojima, u većini slučajeva, Vojinovićka čak nije ni centralna tema teksta već se pominje samo usput, su krajnje skandalozni. Za sudove u Kolašinu i Bijelom Polju nije bilo bitno što presnijećena Vojinovićka koja je navodno ’’umirala od duševnih bolova’’ nikad nije uputila demanti, niti je potpuno istinite tvrdnje iznesene u našim tektovima ikada osporila prije tužbi!

Dakle, Višem sudu u Bijelom Polju nije bilo bitno što Vojinovićka nije tražila demantij i time zaštitila svoju čast i ugled, iako po praksi Evropskog suda za ljudska prava, traženje i objava demantija predstavljaju najveći stepen satisfakcije za navodne duševne bolove.

S obzirom da je Viši sud u Bijelom Polju, odlučio da prinudno naplati, pa da brutalno cenzuriše tekstove koji su najmanje vezani za Vojinovićku, Portal Aktuelno je, kako smo ranije već pisali, odlučio da sve tekstove koje smo prinuđeni da obrišemo, pretvorimo u knjigu! Knjigu ćemo posvetiti Zorici Vojinović i Vijeću Višeg suda u Bijelom polju Violeti Raičević, Svetlani Načić i Binasi Bektešević Erović.

Ukoliko prođe i najnovija tužba Zorice Vojinović, knjiga koju planiramo da izdamo biće prilično obimna. Knjiga će biti prevedena na engleski jezik radi potpunog uvida međunarodne zajednice u stanje crnogorskog sudstva i važećeg poretka u Crnoj Gori.

Uredništvo Portala Aktuelno

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
15.02.2024-16:07 16:07

Mozeli Sud u Podgorici reci jednu rijec..ili Sud EU..ako je neko radio..protiv-zakonito..a vi ste to naveli..sto je jako dobro..da gradjani znaju sta sve rade korumpirani politicari…jer skijalista ..pripadaju drzavi CG..Ne brisite..dokle ne odluci najveci sud..pa do EU..sudova..Moze ona tuziti…ima pravo natome..ali nema pravo za uzurpaciju crnogorske imovine..
Aktuelno..Vi ste Super!

SuperHik
15.02.2024-17:50 17:50

Podrska Aktuelno!

Nikola
15.02.2024-18:30 18:30

Treba ići do Srazburga za ove sramne presude korumpiranih sudijskih neznalica