Utorak, 23 Jula, 2024
Rubrika:

REKETIRANJE PREKO SUDOVA: Ljevnaić i Vojinovićka tužbama žele da sakriju malverzacije, u stvari sve priznali i potvrdili pisanje portala Aktuelno!?

S obzirom da se u pomenutom tekstu Ljevnaić uopšte ne pominje, a Vojinović se pominje samo u kontekstu da nije izvor informacija, jasno je da su se nevješto sklepanom tužbom ofirali i sebe prepoznali kao dio ’’interesne grupe koja želi da ostvari lične planove’’, priznali malverzacije, zakulisno djelovanje i potvrdili pisanje portala Aktuelno! Jer kako drugačije objasniti tužbu Ljevnaića i Vojinović za povredu ugleda i duševne patnje zbog teksta u kome se pominje ’’interesna grupa’’, a pri tom se njihova imena ne pominju, osim da su se prepoznali kao pripadnici te grupe!?

Medijski reketaši iz režimskog tabloida Vijesti uspostavili su posljednjih nekoliko godina metod javnog tiranisanja neistomišljenika putem sudova, koji se svodi na automatsko podnošenje tužbe kad god se neko od članova ovog sumnjivog koncerna pomene u javnosti.

Sudovi su do sad skoro po automatizmu dosuđivali presude u korist takozvane ’’medijske mafije’’, o čemu najbolje zna portal Aktuelno protiv kojeg su podnijeli desetine tužbi. Stoga nije ni čudo što su pojedinici po ugledu na ovu opskurnu grupaciju, krenuli njihovim stopama.

Naša medijska kuća ponovo je na meti reketiranja preko sudova, a tužbe protiv portala Aktuelno ovoga puta podnijeli su član Odbora direktora Skijališta Crne Gore Zorica Vojinović i bivši direktor JP „Skijališta Srbije”, koji trenutno obavlja funkciju direktora Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić.

Tužba je na našu adresu stigla prije nekoliko dana, ali još uvijek nijesmo uspjeli da ustanovimo zbog čega Vojinović i Ljevnaić uopšte tuže, pogotovo što portalu Aktuelno nije stizalo bilo kakvo reagovanje, ili demanti iako već više od tri mjeseca pišemo o malverzacijama vezanim za crnogorski ski-turizam na Bjelasici.

Ko želi da profitira na malverzacijama?

Ljevnaić i Vojinović podnijeli su Osnovnom sudu u Kolašinu gotovo identične tužbe protiv portala Aktuelno, zbog ’’izazivanja duševnih bolova nanijetih objavljivanjem neistinitih i uvredljivih tekstova’’ i traže odštetu od po 6.000 eura. Ljevnaiću su navodno, kako tvrdi njegov advokat u tužbi, nanijeti duševni bolovi jer smo ga ’’predstavili kao lice koje u produženom trajanju vrši teža krivična djela’’. Vojinović, sa druge strane, toliko su potresli tekstovi portala Aktuelno da su kod nje, kako tvrdi u tužbi, ’’izazvali zdravstvene probleme zbog čega je morala da se obrati ljekaru’’.

Postoji osnovana sumnja, da su Vojinović i Ljevnaić u ovom slučaju uhvaćeni u malverzacijama, i da navodni duševni bolovi proističu iz činjenice da je objavljena istina o njihovim zakulisnim radnjama, što ćemo dokazati u daljem tekstu.

U tužbi priznali malverzacije?

Da je ovaj dvojac uhvaćen na djelu, najbolje govore njihove tužbe, u kojima su maltene priznali navode iz tekstova portala Aktuelno da su ’’interesna grupa koja je spremna da žrtvuje ski sezonu na Bjelasici radi ličnih interesa’’.

Dokaz za ovu tvrdnju je i činjenica da Vojinović i Ljevnaić tuže portal Aktuelno, između ostalog, zbog teksta pod naslovom – ’’MEĆAVA DEZINFORMACIJA Medijski reketaši sabotiraju zimsku turističku sezonu’’.

U tužbi navode citat koji ih je navodno najviše zabolio:

’’Kako saznaje portal Aktuelno, iza ovih napada i širenja dezinformacija stoji interesna grupa koja je zbog ostvarivanja ličnih planova spremna da žrtvuje i zimsku turističku sezonu na Bjelasici’’.

Teško podnose istinu?

S obzirom da se u pomenutom tekstu Ljevnaić uopšte ne pominje, a Vojinović se pominje samo u kontekstu da nije izvor informacija, jasno je da su se nevješto sklepanom tužbom ofirali i sebe prepoznali kao dio ’’interesne grupe koja želi da ostvari lične planove’’, priznali malverzacije, zakulisno djelovanje i potvrdili pisanje portala Aktuelno! Jer kako drugačije objasniti tužbu Ljevnaića i Vojinović za povredu ugleda i duševne patnje zbog teksta u kome se pominje ’’interesna grupa’’, a pri tom se njihova imena ne pominju, osim da su se prepoznali kao pripadnici te grupe!?

Oni takođe traže da se pomenuti tekst ukloni!?

Druga mogućnost je da su bili pritisnuti od medijskog koncerna Vijesti da u njihovo ime pokrenu tužbe, jer su izraubovani medijski reketaši shvatili da polako gube svaki kredibilitet pred sudovima pod teretom istine koju naša medijska kuća u kontinuitetu iznosi.

Nakon iznošenja ove okolnosti, jasno je da je tužba Vojinović i Ljevnaića obična farsa i nastavak prakse da se vrši pritisak na Uredništvo portala Aktuelno zbog iznošenja istine o malverzacijama. Ovoj praksi pribjegavali su mnogi prije dvoje gore pomenutih, po sopstvenom priznanju, pripadnika interesne grupe vođene ličnim interesima.

Ljevnaić se prepoznao u malverzacijama sa ski-pasovima?

Treba još napomenuti da je Ljevnaić tužio i za tekst ’SA ZIMSKOM OTVORENA I ”SPIN-SEZONA” Medijsko reketiranje i lični interesi ugrožavaju ski-turizam na Bjelasici!?’’ u kojem se takođe ne pominje, što znači da se opet prepoznao i priznao svoje zakulisne radnje i malverzacije! On takođe traži da se ovaj tekst ukloni sa portala iako se u njemu ne pominje!?

Dejan Ljevnaić: Da li time što traži da se ukloni tekst u kojem se i ne pominje priznaje učešće u malverzacijama koje se u tekstu navode?

Simptomatično je da Ljevnaić tuži zbog ovog teksta u kome se navodi sledeći citat:

”Kolašin 1450 je bio spreman da nabavi najsavremenije aparate za mjerenje parametara posjećenosti po svjetski priznatim standardima. Međutim, određene interesne grupe bliske pojedincima iz Odbora direktora Skijališta, su te aparate nudile po četiri puta većoj cijeni od tržišne. U lobiranju za prihvatanje te ponude možda treba tražiti jedan od razloga medijskih pritisaka koji su uslijedili”, rekli su naši izvori.

Da li se Ljevnaić prepoznao u ovoj malverzaciji prosudite sami, jer ga portal Aktuelno nije pominjao!

Tužbe su stigle i za tekst – ’’LIČNI INTERESI IZNAD RAZVOJNOG PROJEKTA Vojinović svojim zakulisnim radnjama direktno sabotira uspješno povezivanje skijališta’’, u kojem se iznose činjenice o malverzacijama članice Odbora dikretora Skijališta Crne Gore. Ljevnaić se ni u tom tekstu ne pominje, što znači da se opet prepoznao i indirektno priznao svoje ilegalne radnje!

Rasvjetljavanje kriminalnih radnji

I na kraju treba napomenuti da je i Vojinovićku i Ljevnaića očigledno najviše zabolio tekst pod naslovom ’’SABOTAŽA SKIJALIŠTA PRELAZI U ZONU KRIVIČNE ODGOVORNOSTI: Tenderskim malverzacijama i ”pumpanjem” cijena ratraka oštetili državu za desetine hiljada eura!?’’, u kom se potencira njihova eventualna krivična odgovornost prilikom nabavke ratraka – tabača snijega koji se koriste za skijaške staze.

Sumnjive okolnosti prilikom nabavke ratraka

U tom tekstu zaista smo pomenuli i Ljevnaića i Vojinović, uz iznošenje konkretnih podataka o očiglednim malverzacijama, što će naš advokatski tim učiniti i kad se budemo našli pred sudom.

Stoga ne bi trebalo da bude začuđujuće ako ovaj proces od prijave za navodne duševne bolove, preraste u krivični postupak, koji će se voditi pred nekim drugim sudom, ali ne protiv portala Aktuelno.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve