Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Vlada razriješila članove Odbora direktora Skijališta Crne Gore: Kraj priče za partijske uhljebe

Ašanin i Vojinovićka su na čelo ovog državnog preduzeća postavljeni kao partijski uhljebi koji su preživjeli više smijena vlasti zahvaljujući svojim ''kameleonskim'' sposobnostima. Nakon upornog pisanja Portala Aktuelno oni su na današnjoj sjednici Vlade smijenjeni.

Na telefonskoj sjednici Vlada Crne Gore u tehničkom mandatu razrješila je članove Odbora direktora „Skijališta Crne Gore” Zoricu Vojinović, Ivana Ašanina i Ljiljanu Đukić.

Kako se navodi u saopštenju sa sjednice, donijeto je i Rješenje o imenovanju novih članova Odbora direktora te firme i to: Anje Vukićević, Milene Vlahović i Ivana Radevića.

Portal Aktueno pisao je u velikom broju tekstova o Skijalištima Crne Gore u kojima su se po nalogu Vojinovićke i Ašanina u kontinuitetu sprovodile naizgled apsurdne i krajnje štetne biznis odluke, kao i sumnjiva zapošljavanja.

Ašanin i Vojinovićka su na čelo ovog državnog preduzeća postavljeni kao partijski uhljebi koji su preživjeli više smijena vlasti zahvaljujući svojim ”kameleonskim” sposobnostima.

Sada već bivša predsjednica Odbora direktora Skijališta Zorica Vojinović je za to najbolji primjer. Vojinović će ostati upamćena po nizu loših odluka za poslovanje preduzeća, u korist sopstvene karijere i opstanka u fotelji

Takvo ponašanje i ne čudi s obzirom da je ona, kako smo pisali, i prije ”oslobođenja” 30. avgusta 2020. godine već radila u Ministarstvu održivog razvoja i turizma (MORT) i predstavljala se kao veliki poklonik tadašnje vladajuće partije – DPS-a.

Nakon što je došlo do promjene vlasti, i kada su Demokrate u raspodjeli ”po dubini” dobile Skijališta, predstavila im se kao njihova vjerna simpatizerka i kao ”vrsni poznavalac ski-turizma”, nakon čega je postavljena za predsjednicu Odbora direktora.

Zorica Vojinović: Fotelja i Ljevnaićevi interesi na prvom mjestu

Slično je uradila i nakon pada vlade Zdravka Krivokapića i proglašavanja za premijera Dritana Abazovića, od kada se, da bi zadržala fotelju, predstavlja kao simpatizerka URA-e.

Takođe, treba pomenuti njene veze sa kontoverznim direktorom Olimpijskog centra Jahorina Dejanom Ljevnaićem.

U ovakvom ponašanju je samo imitirala Ivana Ašanina, sada već bivšeg kolegu iz Odbora direktora, nekadašnjeg predsjednika OO DPS Mojkovac, koji je nakon što je izvisio za mjesto predsjednika Opštine, prešao u GP URA.

Ivan Ašanin razmišljao samo o svom ”voćarskom” biznisu dok je nalazio nove načine kako da upropasti preduzeće u čijem je rukovodstvu bio

Da politička prostitucija Ivana Ašanina nije štetna za državu, Mojkovac, Kolašin, Berane i Andrijevicu, nikoga ne bi ni zanimala. Ali, ovaj preletač i foteljaški krpelj svojim odlukama nanosio je nemjerljive gubitke poreskim obveznicima, a primjer sada već čuvenog šestosjeda najbolje objašnjava kako se prosipaju desetine miliona državnog novca.

Opširnije o Ašaninu njegovoj (ne)stručnosti i malverzacijama možete čitati na OVOM LINKU.

Upravni odbor Skijališta je uspio tri dana prije razrješenja ovih članava da smijeni izvršnog direktora Đura Miloševića sa naznakama da bi novi UO mogao ponovo da ga izabere.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve