Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

KIŠA ISPRALA LAŽNA OBEĆANJA I LOŠE PLANIRANJE: Pusti da te voda nosi do skijališta u Mojkovcu

Uz put, kiša je potopila i lažna obećanja kontroverznih ''graditelja''. Tako je Bemax, umjesto puta, Mojkovčanima besplatno napravio stazu za bob, što zaokružuje turističku ponudu grada, jer u jesen i proljeće mogu i na rafting, naravno, ako bude kiše.

Dva dana kiše je bilo dovoljno da ošteti put pored Bjelojevićke rijeke koji vodi ka budućem skijalištu u Mojkovcu. Sa vodom je, tako, isplivala i ekspertiza ”stručnjaka” koji su instalirali dva ski lifta prije tri godine, a put do skijališta ne može da izdrži ni kišu, a ne snijeg koji u ove krajeve pada rano, dugo i obilno.

Mutna voda je odnijela i građevinare iz Bemaxa koji, a ko bi drugi, izvode radove na skijalištu, i koji su, uz Opštinu Mojkovac i Direkciju za saobraćaj, obećali mještanima, još krajem ljeta, da će put biti saniran. Uz put, kiša je potopila i lažna obećanja kontroverznih ”graditelja”. Tako je Bemax, umjesto puta, Mojkovčanima besplatno napravio stazu za bob, što zaokružuje turističku ponudu grada, jer u jesen i proljeće mogu i na rafting, naravno, ako bude kiše.

Kompanija BEMAX nakon šverca i izgradnje puteva počela da širi svoju ponudu originalnim rješenjima: Umjesto puta napravili kanal za rafting dok ima kiše, koji se zimi pretvara u stazu za bob!

Voda je isprala i demagogiju donosioca odluka u Opštini Mojkovac ali i u Skijalištima Crne Gore. Da se direktorske funkcije biraju po znanju, a ne po sposobnosti pojedinaca da mijenjaju partijske dresove, čelni ljudi Skijališta Crne Gore, Đuro Milošević i Zorica Vojinović nikada ne bi popustili pod pritiskom poznatog mojkovačkog preletača Ivana Ašanina, da se ski lift uzme Kolašinu koji ima potpuno spremnu infrastrukturu za njegovo postavljanje, i da Mojkovcu koji ne može da izdrži ni dva dana kiše. Jer, sudeći po izvještajima sa terena, nema te mehanizacije koja šestosjed može dostaviti u Žarski.

U vodu je palo i svo lobiranje reketaškog koncerna Vijesti, koji su, u nastavcima objašnjavali zašto je bolje da se šestosjed iz magacina u Kolašinu umjesto instaliranja na ovom dijelu Bjelasice, prema  Beranama i Andrijevici, izmjesti u Mojkovac i Bijelo Polje. Jer, ako je vjerovati Vijestima, bolje je da stoji uskladišten u Mojkovcu, nego da ojača turističku ponudu Kolašina, Berana i Andrijevice.

Đuro Milošević i Zorica Vojinović: Šestosjed će prepuštiti Ašaninu da u Mojkovcu vozi turiste do staze za bob zimi i do vodenog tobogana ljeti, ako bude kiše

“Mutna voda se najbolje čisti kad je ostavite na miru”  rekao je čuveni filozof Alan Watts. Slučaj u Mojkovcu dokazuje da je filozofija nastala iz života, a mutna voda Bjelojevićke rijeke mirno teče kilometrima puta koji je trebalo da vodi turiste na skijališta. Ako se ikada završe, turisti će morati da se drže ove Watts-ove filozofije – pusti da te struja nosi. Još samo da se URA-ši dosjete da i to ispromovišu.

L.P.Đ.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve