Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Mandić: Mememorijalni centar u Mojkovcu bio bi značajan za Crnu Goru ali i Srbiju

''Ova bitka je ovdje nadrasla prostor Crne Gore, ona je bila značajna i za Srbiju''

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić kazao je da bi se izgradnjom memorijalnog centra obiježilo veliko djelo Mojkovačke bitke.

”Ja želim da snažno pozdravim ideju predsjednika Opštine, predsjednika Skupštine Opštine, potpredsjednika, zapravo svih ljudi koji danas upravljaju Opštinom Mojkovac da se ovdje izgradi memorijalni centar”, objavio je Mandić na mreži Iks (X).

Kazao je i kako je uvjeren da će se sredstva za taj memorijalni centar vrlo lako obezbijediti.

”Ne samo što se tako obilježava jedno veliko djelo koje su napravili naši preci, nego se prosto ponuda Mojkovca povećava. Ova bitka je ovdje nadrasla prostor Crne Gore, ona je bila značajna i za Srbiju, pogotovo što je to bila odbrana odstupnice srpske vojske prema Albaniji, tako da će naši prijatelji zajedno sa nama, koji drže i do te bitke i do tradicije Crne Gore, svakako učestvovati i imaćemo jednu sjajnu ponudu na ovom prostoru”, rekao je Mandić.

On je čestitao predstavnicima Opštne Mojkovac, te dodao da se dugo se čekalo da se ovo uradi.

”Ali evo vama je dopalo u dio da taj istorijski važan posao završite”, zaključio je.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COG-CRNOGORSKA OSLOBODILAČKA GERILA
02.03.2024-08:59 08:59

Mojkovačka bitka se odigrala kada je cjelokupna srpska vojska već bila utekla ka Skadru i bila je sa tog stanovišta nepotrebna ali je Srbiji trebala da Crnogorska vojska ne brani Cetinje već ,,odstupnicu” i ako ikako može bude potpuno uništena. Sramni đeneral Janko Vukotić kasniji ordonans tuđih kraljeva pere i ace, je poslije mojkovačke bitke ,,raspuštio” slavnu crnogorsku vojsku i ostavio Crnu Goru bez odbrane.

Tara
02.03.2024-20:08 20:08

ti i tvoji srbijanci..Gubi se vise!