Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

HAOS U SKIJALIŠTIMA CRNE GORE: Radnici najavili štrajk zbog smanjenja plata!

''Radnici su prinuđeni na ovaj korak jer je rukovodstvo Skijališta odlučilo da im smanji plate za 20 odsto. Ukoliko plate ne budu vraćene na prethodni iznos u narednih par dana, radnici stupaju u štrajk. Jer dok se radnicima smanjuju plate, direktor Đuro Milošević putuje po skijalištima u regionu sa ženskom pratnjom i troši novac preduzeća''

Radnici Skijališta Crne Gore najavili su štrajk, jer im je rukovodstvo ovog državnog preduzeća smanjilo plate za 20 odsto, saznaje Portal Aktuelno iz izvora bliskih Skijalištima Crne Gore.

Radnici smatraju da je preduzeće u haosu i za takvo stanje, ali i za smanjenje plata, krive prije svega direktora Skijališta Đura Miloševića, ali i predsjednicu Odbora direktora Zoricu Vojinović.

”Radnici su prinuđeni na ovaj korak jer je rukovodstvo Skijališta odlučilo da im smanji plate za 20 odsto. Ukoliko plate ne budu vraćene na prethodni iznos u narednih par dana, radnici stupaju u štrajk. Jer dok se radnicima smanjuju plate, direktor Đuro Milošević putuje po skijalištima u regionu sa ženskom pratnjom i troši novac preduzeća. Uz to potpisuje ugovore štetne za preduzeće”, rekli su naši izvori dobro upućeni u situaciju u Skijalištima.

Još jedan od razloga za štrajk je i što nespremno dočekuju nastupajuću sezonu.

”Skijališta su pred bankrotom, a svi kriju informacije o enromno velikim gubicima”, rekli su naši izvori.

Đuro Milošević: Provodi se po regionalnim skijalištima dok mu firma propada, a radncima smanjuje plate

Informacija da radnici Skijališta pripremaju štrajk nije iznenađenje. Portal Aktuelno već duže vremena piše o katastrofalnom rukovođenju i malverzacijama u ovoj državnoj firmi, prije svega od strane Miloševića i Vojinović.

Predsjednica Odbora direktora Skijališta Crne Gore Zorica Vojinović i direktor Đuro Milošević očigledno smatraju da ovo državno preduzeće ne treba da radi u službi države i njenih građana, već za lične i političke interese uske grupe pojedinica iz rukovodstva firme i njihove nalogodavace.

Ova konstatacija u kontinuitetu se potvrđuje kao nesumnjivo tačna, a najnoviji primjer malverzacija i zakulisnih radnji koje joj idu u prilog, vezan je za odluku da se šestosjed koji je skladišten u ski-centru Kolašin 1450, preseli iz Kolašina u dva magacina – jedan u Mojkovcu, a drugi u Bijelom Polju.

Nesposobno rukovodstvo ugrožava ski-turizam

Portal Aktuelno već je pisao kako se u Skijalištima u kontinuitetu sprovode naizgled apsurdne i krajnje štetne biznis odluke. O tome opširnije možete čitati na OVOM LINKU.

Takođe treba podsjetiti da je osnovni razlog haosa u Skijalištima to što su na čelne pozicije postavljeni partijski uhljebi koji su preživjeli više smijena vlasti zahvaljujući svojim ”kameleonskim” sposobnostima.

Predsjednica Odbora direktora Skijališta Zorica Vojinović je za to najbolji primjer.

Kako smo pisali, ona je i prije ”oslobođenja” 30. avgusta 2020. godine radila u Ministarstvu održivog razvoja i turizma (MORT) i predstavljala se kao veliki poklonik tadašnje vladajuće partije – DPS-a.

Nakon što je došlo do promjene vlasti, i kada su Demokrate u raspodjeli ”po dubini” dobile Skijališta, predstavila im se kao njihova vjerna simpatizerka i kao ”vrsni poznavalac ski-turizma”, nakon čega je postavljena za predsjednicu Odbora direktora.

Zorica Vojinović: Fotelja i Ljevnaićevi interesi na prvom mjestu

Slično je uradila i nakon pada vlade Zdravka Krivokapića i proglašavanja za premijera Dritana Abazovića, od kada se, da bi zadržala fotelju, predstavlja kao simpatizerka URA-e. U ovakvom ponašanju je samo imitirala Ivana Ašanina, kolegu iz Odbora direktora, nekadašnjeg predsjednika OO DPS Mojkovac, koji je nakon što je izvisio za mjesto predsjednika Opštine, prešao u GP URA.

Slično se ponaša i direktor Skijališta Đuro Milošević, za koga se sumnja da je spreman da i zvanično pređe u GP URA da bi sačuvao fotelju.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Мићаш
04.11.2022-22:13 22:13

Zorica je bila vrhunska skijasica i zna o skijanju zaista puno. A to sto Djuro radi i sto sprovodi naum DPS-a i sestosjed na kojem su i dalje oznake Savin Kuk prebacuje Mojkovcu i Bijelom Polju, za krivicnu je prijavu.