Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Vučić je u dogovoru s Orbanom namjestio Partizan – TSC: Đukanović se izletio, pisao, brisao, pa vratio tvit

Vladimir Đukanović, član Srpske napredne stranke i poslanik u Skupštii Srbije sugerisao je da je ta utakmica namještena.

Fudbaleri TSC pobijedili su Partizan sa 4:0 u meču 16. kola Superlige Srbije, iako je lider Superlige bio bez poraza.

Vladimir Đukanović, član Srpske napredne stranke i poslanik u Skupštii Srbije sugerisao je da je ta utakmica namještena.

“Vučić je u dogovoru sa Orbanom namjestio da TSC razvali Partizan”, napisao je, pa obrisao Đukanović i time insinuirao da je predsjednik Srbije počinio ono što se smatra krivičnim djelom.

Poznato je da su i Vučić i Đukanović deklarisani kao navijači Partizanovog vječitog rivala, Crvene zvezde.

Jedna od okosnica Orbanove regionalne politike je upravo podrška sportskim klubovima u sredinama naseljenim etničkim Mađarima.

Podaci koje je 2022. prikupio mađarski Atlatso kažu da je 49,5 miliona evra poreskih obveznika preusmereno je na teritorije u Slovačkoj, Rumuniji i Srbiji naseljene mađarskom manjinom, pa je i TSC bio dio tog aranžmana, zbog čega je Orban bio na otvaranju akademije topolskog kluba.

“Živimo u Evropi, gdje ima mjesta samo za one koji se zalažu za jedinstvo, a ne za one koji siju sjeme razdora”, kazao je Orban na otvaranju akademije TSC-a 2019. godine.

TSC je nanio Partizanu prvi poraz u sezoni, a golove za pobjednički tim su davali Aleksandar Ćirković u trećem, Nemanja Stojić u 11, Milan Radin u 33. i Uroš Milovanović u 49. minutu.

I raijih godina bilo je indicija da su takičenja u Superligi Srbije namještena kako bi državna mezimica bila neograničeni šampion dok je Vučić na vlasti, kako bi predsjednik Srbije imao duševni mir.

Špekulisalo se i da je u prošloj sezoni SNS uprava Partizana srozala Partizan na četvrto mjesto kako ne bi učestvovao ove sezone u Ligi šampiona.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve