Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Vječiti derbi je pokazao svu bestidnost Crvene zvezde

Očigledno je da kako se sezona u svim sportovima bliži kraju u Srbiji da je pritisak kriminalaca iz Crvene zvezde na medije i sudije je sve snažniji i to se najbolje vidi po kampovanju Nebojše Čovića po svim srpskim medijima, ali i po sinoćnjoj krađi u 173. vječitom derbiju.

Piše: Stanko Radulović

Kada Crvena zvezda zaredom na dva derbija dovede huligana iz Kragujevca da sudi utakmicu protiv Partizana jasno je da jedan tim na terenu ima igrača više, ako ne i nekoliko njih, i da tu ravnopravne utakmice ne može biti.

Kriminalac koji je prije nekoliko godina osumnjičen za namještanje utakmica, Pavle Ilić, sudio je i presudio Partizanu u posljednja dva vječita derbija i svojim odlukama omogućio Crvenoj zvezdi da dva puta izbjegne već viđen poraz.

Koliko je Crvena zvezda zajedno sa srpskim medijima ogrezla u kriminal vidi se i po tome što srpski mediji i Vladan Milojević sinoć na konferenciji za novinare izmišljenu i falsifikovanu statistiku prezentuju kao validnu, a vjerovatno su to odradili i na prošlom derbiju i mnogo puta do sada.

Suludo je komentarisati posjed lopte, kada se na ekranu pojavio nekoliko minita prije gola i bio je 63;37, ali je jasno na osnovu broja šuteva na gol da je kompletna statistika laž i prevara.

Naime, Partizan je ukupno po ponuđenoj statistici kojom je sramotni Vladan Milojević mahao na konferencinji za novinare imao ukupno svega četiri šuta na gol Crvene zvezde. I jeste imao četiri, ali u prvih 10 minuta utakmice.

Pored dva postignuta gola Partizan je već u prvom minutu imao dva šuta na gol Crvene zvezde. Najprije je već u 20 sekundi utakmice sa ivice kaznenog prostora  šutiirao Severina, već u narednoj akciji Glazer je u 47 sekundu meča Glazer je čudesnom odbranom izbacio loptu u korner poslije udarca Sameda Baždara. U uvodnim minutama bio je i šut Severine, loš po zemlji, pravo u Glazera koji je golman Zvezde lako odbranio. Partizan je pogodio i stativu… ali statistika kaže da je Partizan imao samo četiri udarca od kojih svega sva u okvir gola. Očigledna laž naručena od predsjednika svega i svačega u Srbiji i Zvezdana Terzića da se lažnim statističkim podacima opravda lopovluk sudije Pavla Ilića.

Isto tako “statističar” Zvezdan Terzić je Crvenoj zvezdi upisivao i šuteve na gol nakon ofsajda koji ne bi trebali da ulaze u zvanične podatke utakmice, ali treba opravdati lopovluk Ilića po nalogu Aleksandra Vučića.

На слици може бити: текст

Očigledno je da kako se sezona u svim sportovima bliži kraju u Srbiji da je pritisak kriminalaca iz Crvene zvezde na medije i sudije je sve snažniji i to se najbolje vidi po kampovanju Nebojše Čovića po svim srpskim medijima, ali i po sinoćnjoj krađi u 173. vječitom derbiju.

Specijalac Zvezdana Terzića sa pištaljkom u rukama Pavle Ilić opljačkao je Partizan sa svojim VAR sudijama u 90. minutu utakmice i nadoknadi vremena priznavanjem gola Šerifa Endijaja za 2:2 nakon očiglednog prekršaja nad kapitenom Partizana Svetozarom Markovićem, potom i dosuđenim penalom nakon starta Nikole Antića koji je izbio loptu, a nakon toga je Osman Bukari pao preko njegove noge.

Ne bi me iznenadilo da Aleksandar Vučić odluči da neki od narednih košarkaških derbija povjeri Pavlu Iliću i da sa fudbalskih, sudija iz Kragujevca dobije zadatak da znanje u krađi primjeni i na košarkaškim terenima.

Činjenice koje je nakon utakmice javnosti saopštio Bibras Natho koji je novinarima ispričao da sudija Pavle Ilić nije ni konsultovao VAR i da je odbio da gleda snimak spornih situacija jasno ukazuje na namjeran lopovluk sudije koji je doveden na derbi da pokrade Partizan u obje utakmice koje je sudio.

Kada jedan sudija odbije da gleda VAR i snimak sporne situacije, jasno je da takav čovjek ima lošu namjeru i ne želi da prihvati mogućnost da je pogriješio i da može doći do promjene njegove odluke. Takav sudija, svima bi trebalo biti jasno, svjesno krade i donosi odluke po zadatku i na štetu jednog kluba.

To je sudija koji je između ostalog u prethodnom derbiju vrijeđao i psovao fudbalera Partizana Zahida. Takvom huliganu je omogućeno da ponovo sudi derbi. Sudiće ga vjerovatno i u srijedu, jer je na ova dva ispunio zadatke.

“Sudija je imao svoj šou danas, mi smo došli da igramo fudbal, ali Zvezda svaki put igra protiv nas sa 12 igrača. Neće da gleda VAR, jer zna da je pogriješio. O ovome niko ne priča, ali ja želim da pričam. To mora da se kaže, ovo ima samo u Srbiji. Grobari su u pravu, trebalo je da izađemo sa terena, izvinjavam se navijačima. Moja je greška. Trebalo je da izvedem ekipu sa terena, možda bi to pomoglo da se neko probudi u srpskom fudbalu. Da li ćemo igrati meč u Kupu? Imamo li neki drugi izbor? Ako ne uradimo, izbaciće nas iz Evrope. Žao mi je što pričam, djeca nas gledaju. Mogu mene da kazne, imam 36 godina, preuzimam odgovornost i ovo nije fudbal. Neko mora da kaže istinu. Svi ćute i nikom ništa. Poslije one utakmice sudija je trebalo da bude izbačen dva mjeseca, a sad sudi ponovo derbi ” – ljutito je poručio fudbaler Partizana.

Pavle Ilić je ušao u ozbiljan problem kada je VAR zbog ofsajda poništio gol Crvene zvezde za izjednačenje i očigledno je negdje u hodu nakon toga dobio poruku od Aleksandra Vučića i Zvezdana Terzića šta mu je činiti do kraja utakmice.

Čak i da je sve bilo regularno sinoć, 173. derbi je jasno ukazao da Crvena zvezda cijelo proljeće igraju sklanjalice iz utakmice u utakmicu i da se šeta u ping pong ligi jer nijedna ekipa ne smije da igra protiv miljenice predsjednika svega i svačega u Srbiji.

Crvena zvezda je jesenas poražena u vječitom derbiju od Partizana 2:1 na stadionu Partizana, potom je u 172. vječitom derbiju Pavle Ilić pokrao Partizan sramnim suđenjem i derbi je završen bez pobjednika 2:2.

Nakon tog derbija Crvena zvezda je besramno pobjeđivala sklanjalicama, niko nije smio da joj da gol i stvorena je u medijima fama o tome kako državni projekat igra “svemirski fudbal” sve do večeras kada se pokazalo i još jedenom potvrdilo da je njena odbrana šuplja i da protivnici ne smiju da joj ovog proljeća uzmu ni bod.

На слици може бити: 9 особа, људи играју фудбал и текст

Da li je tim koji u tri derbija primi šest golova od Partizana, koji je miniran sa svih strana, čak i od vlastitog trenera i uprave kluba, zaista “mašina” za pobjede koja ne može da izgubi bod ili je u pitanju nešto drugo? Nakon svega što se vidjelo u tri vječita derbija ove sezone svima bi trebalo biti jasno, čak i navijačima Crvene zvezde, da se protivnici sklanjaju protiv konkubine svih vlasti u Srbiji od osnivanja do danas.

Kako je moguće da Partizan namuče svi, Čukarički, Voždovac, Radnik, Vojvodina… i da je dosta bodova osvojio nakon žestoke borbe, dok Crvena zvezda protiv svih njih bodove osvaja šetajući i bez primljenog gola, a Kad dođe derbi velika muka, primi na tri utakmice šest komada i sudije moraju da pomažu? Je li to ta dominantna ekipa? Očigledno nije.

Dubljom analizom prvenstva bilo bi jasno svima da se Crvena zvezda protiv svih protivnika odmara, jer joj se sklanjaju da je ne bi mnogo nervirali, što znači da je kriminalna organizacija svaki derbi odigrala odmornija i u terminu u kojem ona želi i sa sudijama koje ona odredi.

Cervena zvezda je ponovo na dobrom putu da obori vlastiti svjetski rekord po broju penala u sezoni. Za Crvenu zvezdu je već dosuđeno 17 penala, od kojih su većina izmišljeni i pored VAR sobe, a njen rekord je 18, ima još šest utakmica, sasvim dovoljno da se rekord popravi.

S druge strane protiv Partizana je dosuđeno ukupno osam penala u sezoni, protiv Crvene zvezde samo dva, od kojih je jedan u prvom vječitom derbiju ove sezone koji je realizovao Natho. Na ostalih 30 utakmica samo jedan.

Partizan je najavio da neće izaći na utakmicu u polufinalu Kupa koja je planirana za srijedu, ali je svima jasno da će igrati i da je to još jedan pucanj u prazno podaničke uprave kako bi samo ublažila gnjev navijača.

Igranje te utakmice u ovakvoj atmosferi u kojoj je dozvoljeno da Crvena zvezda krade na svim nivoima, pa čak i da namješta žrijeb u Kupu decenijama, u stvari još od 1991. godine kada je na čelo FSJ došao Miljan Miljanić, pa sve do danas, nema smisla, ali ako se Partizan ne pojavi u srijedu u Ljutice Bogdana neće igrati Evropu naredne sezone, to bi valjda svima trebalo u klubu biti jasno.

Ipak, krajnje je vrijeme da navijači stanu u odbranu kluba, jer samo njihova snaga može da spasi klub na koji je Aleksandar Vučić krenuo svim sredstvima. Miloš Vazura i Milorad Vučelić sasvim sigurno neće preduzeti ništa, a njih niko ništa odavno i ne pita.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

22 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Neno Vasilijevic
21.04.2024-16:12 16:12

Svaka cast na tekstu.Ovo u Srbiji niko ne smije da objavi.Sve tacno.Ludilo Vucica prema Partizanu se pojacava kako mu je kraj sve izvesniji.

LoMi
22.04.2024-10:52 10:52

Ovo jedino prolazi u Lazi Lazareviću, ustanova za tebe……

Mladen
21.04.2024-16:13 16:13

Da li je CG i dalje u zajedničkoj državi sa Srbijom? Nije. Da li ste proglasili nezavisnost? Jeste. PA KOJI ONDA MOJ KOMENTARIŠETE VJEČITI DERBI! ENO VAM BUDUĆNOSTI I SUTJESKE PA TO KOMENTARIŠITE!

LoMi
22.04.2024-10:48 10:48
Reply to  Mladen

PA PARTIZAN jje JSD jugoslovensko sportsko društvo, Pa eto… NAJVIŠE PARTIZANA IMA ODJE, DVA SVJEDOKA ETO NAMA penzijeeeeeee

tokyo
21.04.2024-16:27 16:27

Stanko, svaka bi te kuća* poželela za zeta.
*poštena

LoMi
22.04.2024-10:49 10:49
Reply to  tokyo

Vodi ga svojoj ako ti je ljepo a i počeli su da se istopolni vjenčavaju odje, hahahaha

AdaJa
21.04.2024-16:34 16:34

Da li pisac ovog teksta kaže da FKCZ namješta statistiku na FlashScore aplikaciji ?

Брт
21.04.2024-18:35 18:35
Reply to  AdaJa

Статистика на ФлешСкору није тачна често. Неколико шанси са обе стране нису уписане и не само на нашем дербију него иначе. Пусти некад утакмицу било које друге лиге и прати број покушаја на гол, блокирани ударци, ударци у оквир гола, ван гола и видећеш да се неће слагати. Исто тако кад упоредиш статистику ФлешСкора и СофаСкора не буде исто.

Nidzo
21.04.2024-18:25 18:25

Pa da. Pravu statistiku možeš vidjeti na Sofascore.

Pedja pv
21.04.2024-18:45 18:45

Ko tebe sta pita, sta dolazis da citas njegov tekst. Sve sto je rekao covjek je u pravu 100% , a ti Idi na zvezdinu reviju pa pisi komentare –

LoMi
22.04.2024-10:50 10:50
Reply to  Pedja pv

Nijesam znao da aktuelno je forum FK Pakistan !!!

Montenegro
21.04.2024-20:30 20:30

Pati mala pati

LoMi
22.04.2024-10:51 10:51
Reply to  Montenegro

Nemoj da ih diraš Vokri i Prekazi u žalosti, kukuuuuuu

dragan
22.04.2024-12:02 12:02

Svaka Vam cast Gospodine. Respekt.

Vlade
22.04.2024-12:28 12:28

Grobari neserite više kalimero vam nije ravan

Vlada
23.04.2024-00:43 00:43

KALIMERO ….statistiku imas na rezultati .com
Sad ako i tamo imaju vezu onda i treba da sledecih 20 god Zvezda bude sampion
Eto vam prilika u sredu…

Dendzo
23.04.2024-06:09 06:09

Ko si ti da mozes da pises sta hoces,
Kao i pojedine tvoje kolege,
A da vi ste go kura…

E moj JSD
23.04.2024-07:05 07:05

Ti si ozbiljno bolestan!
Pobeda je potpuno čista kao suza.

Aleksandar
23.04.2024-09:01 09:01

Koju laz sa procitao sramota i ti novinar ko god da si a Zvezdu nije pobedio vozdovac i cuka samo jadni partizan svi ih pune ko papriku al ajde da kukamo

Zoki
23.04.2024-10:32 10:32

Napisa nivinar iz zemlje u kojoj vlada kriminal,iz koje proteruju srbe gde zive razni bokani,djukanovici i ostale postenjacine pokrij se usima sramoto novinarske profesije

Drndo
23.04.2024-11:12 11:12

Kakav glup tekst. Jedino sluzi za laganje samih sebe. Smeje vam se narod. Da je neko hteo da pomogne Zvezdi,ne bi joj ponistili gol zbog milimetarskog ofsajda koji mozda nije ni bio,zatim oprosten drugi zuti karton za Ovusua kada je vukao Kataia sa ledja, zatim bi ponistili Partizanu drugi gol jer je mec trebao biti prekinut zbog ubacene baklje na teren. Dokle ide ovo vase ludilo,zato Partizan i jeste postao raspali klub.

Mitar
24.04.2024-12:40 12:40

Koji si ti bolesnik mamu ti *ebem. A šta i očekivati od srbomrzaca drugo do gomilu laži i kleveta.