Srijeda, 8 Maja, 2024
Rubrika:

Titula daleko, Kup za spas sezone Budućnosti

Razlika ne samo da se nije smanjila – nego su je Nikšićani uvećali. Deset kola prije kraja šampionata Budućnost zaostaje 11 bodova za najvećim rivalom

Kada god je imala šansu da ,,otključa“ prvenstvo – Budućnost je razočarala.

,,Plavi“ su jesenas prokockali nekoliko prilika da se približe lideru, a tako je i na proljeće.

Podgoričani su uoči reprezentativne pauze mogli da priđu Sutjesci na osam bodova, ali na kiks vodećeg tima na tabeli – odgovorili su još većim kiksom.

Izabranici Aleksandra Nedovića odigrali su najslabije poluvrijeme u nastavku sezone, a zbog toga su kažnjeni porazom od Jezera, drugi put pod Goricom (2:1).

Razlika ne samo da se nije smanjila – nego su je Nikšićani uvećali. Deset kola prije kraja šampionata Budućnost zaostaje 11 bodova za najvećim rivalom.

Može da se priča ovako i onako, u krajnjem – sportski je nadati se, vjerovati, boriti se do zadnjeg, ali trofej namijenjen prvaku završiće pod Trebjesom.

“Treba biti realan. Sutjeska ima ogromnu prednost i teško je napraviti obrt na tabeli. Da smo prišli na ,,minus osam“ – mogli smo nečemu da se nadamo. Ovako, skoro je nemoguće da uhvatimo lidera. Čini mi se da smo protiv Jezera propustili posljednju pravu priliku da se umiješamo u trku za titulu. Ni sve pobjede do kraja prvenstva ne garantuju ništa. Sami smo krivi”, za Pobjedu kaže Igor Ćuković.

Jasno je da će Budućnost izgubiti najvažniji domaći trofej. Ali može da spasi sezonu.

Ostao je Kup kao utjeha…

“Onakvom igrom kao u prošlom kolu, nećemo osvojiti ni Kup. Jednostavno, moraćemo da zbijemo redove, da nađemo uzrok oscilacija i razloge koji utiču na odsustvo pobjeda u kontinuitetu. I kada pobijedimo – to ne uradimo nekom bajnom partijom. Neophodno je da što prije dođemo do prepoznatljive pas igre. Moramo da sačuvamo drugo mjesto u ligi i uradimo sve da smanjimo bodovni minus. Nije isto kada se prvenstvo završi sa 10, 15 ili 20 bodova zaostatka ili kada je lider ispred tebe na dva, tri boda. Preostala je borba za trofej Kupa. U završnici su četiri najbolje ekipe. Moraćemo da izvučemo najbolje iz sebe da bismo odbranili tron. Ako ne uspijemo – sezona će biti neuspješna. Ako osvojimo pehar, godina će biti zadovoljavajuća”, zaključio je Ćuković.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve