Srijeda, 29 Maja, 2024
Rubrika:

Popović: S ponosom obilježavamo Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope

Kako je navela, antifašistička borba porobljene Evrope koja je započela 13. jula 1941. godine u Crnoj Gori, završena je velikim trijumfom nad fašizmon 9. maja 1945. godine. Žrtva i predanost naših predaka ostaju vječni izvor inspiracije za buduće generacije

9. maja, sa ponosom obilježavamo Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope. Ovaj datum je duboko usađen u istoriji Evrope kao simbol hrabrosti i odlučnosti u borbi za slobodu i demokratiju, saopštila je potpredsjednica Skupštine, Zdenka Popović. 

Kako je navela, antifašistička borba porobljene Evrope koja je započela 13. jula 1941. godine u Crnoj Gori, završena je velikim trijumfom nad fašizmon 9. maja 1945. godine. Žrtva i predanost naših predaka ostaju vječni izvor inspiracije za buduće generacije.

“Osim što slavimo Dan pobjede, takođe obilježavamo i Dan Evrope, čiji počeci sežu u 1950. godinu kada je Robert Šuman predstavio svoju viziju organizovane Evrope. Šumanova deklaracija označila je početak današnje Evropske unije, simbola zajedništva, mira i prosperiteta”, kazala je Popović.

Poručuje da danas, dok odajemo počast onima koji su se borili za našu slobodu i slavimo ideale evropskog jedinstva, neka nam antifašizam i evropske vrijednosti budu motivacija da nastavimo gradimo bolju, srećniju, evropsku budućnost.”

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Dragan PV
08.05.2024-18:00 18:00

Sa ponosom proslavljate dan pobjede nad fašizmom!! A pitate li se gospođo,, Sa,, kim ga proslavljate?? Sa Vojvodom Mandićem, sa Dodikom, sa Joanikijem i svim ostalim što veličaju četnike presuđene ratne zločince i saradnike fašista!!